Pomalu pečené kuře

Pomalé pečení zajistí masu vláčnost a šťavnatost, brambory v pekáči také nasáknou báječnou šťávou.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 155 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1177 KCal

    53 %

    49 %

  • Energie

    4922 KJ

    53 %

    49 %

  • Sacharidy

    51,3 g

    58 %

    51 %

  • Vláknina

    5,6 g

    19 %

    19 %

  • Bílkoviny

    75,6 g

    120 %

    111 %

  • Tuky

    71,8 g

    110 %

    103 %

  • nasycené

    21,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 160 °C, horkovzdušnou na 140 °C. Velký pekáč i kuře dobře potřeme máslem.
  2. Kuře vložíme do pekáče a okolo rozložíme brambory. Vše osolíme a opepříme. Vložíme česnek, zakápneme vínem i vývarem, překryjeme alobalem a vložíme do trouby. Pečeme asi hodinu, pak sejmeme alobal a pekáčem zatřeseme. Přidáme koření i skrojky citronu a odkryté pečeme ještě padesát minut.
  3. Teplotu zvýšíme na 220/200 °C a pečeme ještě půl hodiny. Pak vyjmeme kuře, volně přikryjeme alobalem a necháme před porcováním odpočívat aspoň 10 minut. Brambory udržujeme v teple.
  4. Kuře podáváme s bramborami a vypečenou šťávou.
Autoři: ,

Podobné recepty

Jehněčí hřbet s kroupami

Máte rádi jehněčí maso? Pokud ano, vyzkoušejte recept na jehněčí hřebínky.

Pošírovaná vejce s játry na víně a bramborovou omáčkou

Snadný a velmi chutný recept na játra v bramborové omáčce.

Kuře s jarními bylinkami a květákem

Květák nemusíte pouze smažit. Upečte ho společně s kuřetem.

Slaný koláč z pita chleba

Nevíte, co si dát k večeři? Zkuste tento domácí koláč připomínající pizzu. Chutná opravdu skvěle.

Salát s kuskusem a kuřecím masem

Nevíte, jaký salát si připravit? Inspirujte se naším receptem.