Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Bezchybné pomalu pečené kuře

  8:16aktualizováno  8:16
Pomalé pečení zajistí masu vláčnost a šťavnatost, brambory v pekáči také nasáknou báječnou šťávou.

Bezchybné pomalu pečené kuře | foto: Apetit

NA 4 PORCE

Příprava: 15 minut + 2 hodiny 20 minut pečení

Na korpus:
* máslo na potření
* 1 kuře o váze cca 1,6 kg
* 1 kg větších brambor, případně pokrájených na stejnoměrné kousky
* 2 celé palice česneku, napříč překrojené
* 100 ml bílého vína
* 100 ml drůbežího vývaru
* 2 snítky čerstvého rozmarýnu
* 6 bobkových listů
* 1 biocitron, nakrájený na skrojky
* sůl a pepř na dochucení

1. Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 stupňů. Velký pekáč i kuře dobře potřete máslem.

2. Kuře vložte do pekáče a okolo rozložte brambory. Vše osolte a opepřete. Vložte česnek, zakápněte vínem i vývarem, překryjte alobalem a vložte do trouby. Pečte asi hodinu, pak sejměte alobal a pekáčem zatřeste. Přidejte koření i skrojky citronu a odkryté pečte ještě padesát minut.

3. Teplotu zvyšte na 220/200 stupňů a pečte ještě půl hodiny. Pak vyjměte kuře, volně přikryjte alobalem a nechte před porcováním odpočívat aspoň 10 minut. Brambory udržujte v teple. Kuře podávejte s bramborami a vypečenou šťávou.

OCHUTNEJTE TAKÉ
Polévka s mandlovými knedlíčky
Polévka s mandlovými knedlíčky
Srdíčka zeleného salátu se zálivkou
Srdíčka zeleného salátu se zálivkou
Babiččina bábovka
Babiččina bábovka
Autoři:




Nejčtenější

Jít se koupat znamenalo vyjít ze vrat a k vodě urazit kus cesty. Se...
OBRAZEM: Koupání před 50 lety: s nubianem, kostkovanou dekou a matračkou

Jít se koupat znamenalo ještě před půl stoletím vyjít ze vrat a k vodě urazit kus cesty. Se srolovanou kostkovanou dekou v podpaží a taškou přes rameno. V ní...  celý článek

Magazín Vogue je ikonou mezi dámskými magazíny.
Magazín Vogue udává trendy už 125 let. Nyní ho ohrožují sociální sítě

Magazín plný luxusu, který si zamilovaly ženy po celém světě, odstartoval kariéru mnoha topmodelek a návrhářů. A přestože je Vogue stále prestižní titul, ubývá...  celý článek

Neuroložka prof. MUDr. Marcela Lippertová-Grünerová, ph. D. působila celou řadu...
Neuroložka: Mozkové buňky umí spáchat sebevraždu, ale to my nechceme

„Mozkové buňky mohou spáchat sebevraždu. Mají jakýsi,červený knoflík’, který buď stisknou, nebo ne. My se je snažíme přesvědčit, aby ho nemačkaly, protože je...  celý článek

Houbové rizoto
Rostou? Tak honem do lesa! Tyhle recepty užijete nejen na chalupě

Uklidňující procházka lesem mnohdy vyústí ve sběračskou výpravu – zejména, když máte svoje tajná místečka a vezmete si s sebou košík. Co ale s houbovou úrodou?...  celý článek

ilustrační snímek
Když domek vyhořel, děti musely do ústavu. Pomozme jim k návratu domů

Děti, které vyrůstaly v rodinném prostředí, mají mnohem větší šanci na úspěch v životě a na vlastní spokojenou rodinu než ty, které vyrostly v ústavu. Pomozte...  celý článek

Další z rubriky

Kaše z bulguru s teffem, lilkem a rajčaty
Zapomeňte na krupičku s kakaem. Tyhle vtipné kaše promění vaše ráno

Myslíte si, že kašičky jsou jen pro malé děti a nad krupicovou nebo ovesnou kaší ohrnujete nos? Tak to jste ještě nezkusili skvělé recepty blogerky, web...  celý článek

Broskvová marmeláda
Zavařte chuť léta do skleniček, v zimě jako když ho najdete

Prázdniny vstupují do poslední čtvrtiny a to také znamená, že se ovocné stromy i rajčatové keříky prohýbají pod bohatou úrodou. Většinou nemáme šanci všechno...  celý článek

Houbové rizoto
Rostou? Tak honem do lesa! Tyhle recepty užijete nejen na chalupě

Uklidňující procházka lesem mnohdy vyústí ve sběračskou výpravu – zejména, když máte svoje tajná místečka a vezmete si s sebou košík. Co ale s houbovou úrodou?...  celý článek

Další nabídka

arome.cz

Na unavenou pleť i zvýraznění tváře. Rozjasňovač umí zázraky
Na unavenou pleť i zvýraznění tváře. Rozjasňovač umí zázraky

Pořídit je můžete v pudru, tubě i v peru a pokud víte, jak je správně nanášet, dokáží vaši tvář opravdu zkrásnět. Přesto rozjasňovače stále nepatří do standardn... celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.