Jehněčí kebab s řepovo-sýrovým dipem

Užijte si vylepšenou pochoutku Blízkého východu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Na 4 porce:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    338 KCal

    15 %

    14 %

  • Energie

    1415 KJ

    15 %

    14 %

  • Sacharidy

    21,9 g

    25 %

    22 %

  • Vláknina

    1,8 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    33,1 g

    52 %

    49 %

  • Tuky

    12,8 g

    20 %

    18 %

  • nasycené

    6,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Maso smícháme s vejcem, kořením, mátou a škrobem, osolíme a opepříme. Vše důkladně promícháme. Ze směsi vytvarujeme dvanáct válečků a napícháme je na špejle.
  2. Pomerančovou šťávu uvedeme k varu se špetkou soli a medem a cca 3 minuty v ní povaříme očištěné mrkvičky. Necháme vychladnout.
  3. Fetu s česnekem a nakrájenou řepou rozmixujeme dohladka. Přidáme jogurt, ochutíme solí, pepřem a lžící olivového oleje.
  4. Maso spolu s mrkvičkami opečeme ze všech stran dozlatova v pánvi na troše oleje. Podáváme s řepovo-sýrovým dipem, na talíři ozdobíme například nasekanou mátou či petrželkou.
Autor:

Podobné recepty

Kuře s bramborem, hráškem a chřestem

Skvělý jarní recept se šparglem.

Špagety se špenátem a omáčkou

Máte chuť na italskou kuchyni? Uvařte si špagety s omáčkou podle našeho receptu.

Jarní poke bowl s lososem

Havajská specialita v podobě misky naplněné rýží a dalšími surovinami jako jsou ryby a čerstvá nebo...

Frittata s chřestem, pórkem a ricottou

Připravte si snadnou a zdravou večeři, která pochází z nedaleké Itálie.

Roláda z panenky s karamelizovanými mrkvičkami

Této šťavnaté roládě s rafinovanou náplní neodoláte.