Doporučujeme

Houbová sekaná (ilustrační snímek)

Houbová sekaná (ilustrační snímek) | foto: Isifa

Čtenářský recept: Houbová sekaná

  • 0

Doba přípravy: 55 min
Množství: 3-4 porce

  • 500 g mletého masa
  • 200 g hub
  • 1 vejce
  • lžíce sádla
  • trochu vody
  • lžíce pálivé mleté papriky
  • sůl, pepř

1. Houby povaříme ve vodě a přecedíme. Ve velké míse smícháme umleté maso, kousky, hub, mletou pálivou papriku a dochutíme solí a pepřem.

2. Z masové směsi vypracujeme šišku, kterou položíme do pekáčku vymazaného sádlem, posypeme kroužky cibule, podlijeme vodou a pečeme asi 45 minut při 170 °C.

Tip:
Tato "vylepšená" sekaná chutná výborně teplá i studená. Teplou podávejte s jakkoli upravenými bramborami a tatarskou omáčkou, zastudena podávejte s čerstvým chlebem a doplňte o křen nebo hořčici.


  • Vybrali jsme pro Vás