Doporučujeme

MELOUNY

| foto: pro iDNES.cz

Čtenářský recept: Melouny

  • 0

Doba přípravy: 2 hodiny
Množství: 80 kousků

  • 250 g másla
  • 550 g moučkového cukru
  • 200 g sušeného mléka
  • 300 g mletých vlašských ořechů
  • bílek
  • cukr krystal na obalení
  • potravinářské barvivo - zelené, červené
  • čokoláda na zdobení

1. 250 g másla, 250 g práškového cukru, 200 g sušeného mléka zpracujeme a rozdělíme na dvě stejné části. Jedna část hmoty cca 300 g zůstane bilé barvy a do druhé části přidáme červenou potravinářskou barvu.

2. Z červené hmoty uděláme 10 kuliček, které dáme na 10 minut do mrazničky.

3. Bílou hmotu rozdělíme na 10 částí, rozválíme a oblepíme okolo červené kuličky a znovu dáme na 10 minut do mrazničky.

4. Zelenou hmotu připravíme tak, že 300 g mletých ořechů, 300 g práškového cukru, 1 bílek a zelenou potravinářskou barvu zpracujeme, rozdělíme na 10 stejných částí, rozválíme a dobře přilepíme na bílou kouli. Obalíme v jemném krystalovém cukru a znovu dáme do mrazničky na 10 minut.

5. Potom každou kuličku pokrájíme na 8 částí a rozpuštěnou horkou čokoládou pomocí párátka nebo mikroténového sáčku, v kterém jsme rozpustili v mikrovlnce čokoládu, uděláme zrníčka.

Poznámka: Melouny jsem poprvé ochutnala před léty u své kamarádky a rozhodla jsem se, že je prostě na vánočním stole musíme mít. Od té doby melouny patří každoročně mezi naše oblíbené vánoční cukroví.


  • Vybrali jsme pro Vás