Čokoládové cookies z cvrččí mouky
Netradiční alternativa klasických sušenek se hodí i pro ty, co s hmyzím jídelníčkem teprve začínají. Mouka z rozemletých cvrčků je přeci jen trochu snesitelnější než celý hmyz. „Nechutnají po hmyzu, ale mají zajímavý zemitější nádech a zvláštní sladkou chuť,“ píše Kim Moldofskyová, autorka receptu a autorka blogu The Maker Mom.
Ingredience (na 65 sušenek):
- 1 hrnek změklého másla
- 1 hrnek bílého cukru
- 2 vajíčka
- 1 čajová lžička vanilky
- 2 hrnky bílé mouky
- 1 a ¼ hrnku rozemletých ovesných vloček
- ½ hrnku cvrččí mouky
- ½ čajové lžičky soli
- 1 čajová lžička jedlé sody
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- 300 gramů čokoládových vloček nebo nalámané čokolády
Postup přípravy:
- Máslo utřete s cukrem tak, abyste dosáhli krémové konzistence.
- Vajíčka a vanilku jemně promíchejte a přidejte do směsi cukru a másla.
- Všechny suché ingredience smíchejte ve velké míse.
- Suchou směs pomalu přisypávejte do směsi krémové.
- Dobře promíchejte, aby vzniklo těsto na sušenky.
- Nakonec do těsta vmíchejte čokoládové vločky.
- Z těsta tvořte kuličky o průměru asi 2,5 centimetru a rozmístěte je na plech vyložený papírem na pečení.
- Pečte v teplotě 185 stupňů asi 10 až 12 minut, dokud sušenky nebudou pěkně křupavé.