Vanilková zmrzlina s broskví
Ingredience na 4 porce:
- 2 zralé broskve
- 4 lžíce krupicového cukru
- 500 ml smetany ke šlehání (vysokoprocentní)
- 3/4 plechovky kondenzovaného slazeného mléka
- 1 lžička vanilkového extraktu
Pracovní postup:
- Broskve zbavíme pecek a oloupeme. Nakrájíme je na menší kousky, zasypeme cukrem, zakryjeme a necháme dvě hodiny stát. Občas promícháme. Po dvou hodinách je rozmačkáme vidličkou.
- Pomocí metly nebo elektrického šlehače vyšleháme smetanu.
- V jiné misce promícháme kondenzované mléko s vanilkovou esencí a rozmačkanými broskvemi.
- Do vzniklé hmoty lehce zamícháme šlehačku a poté přesuneme zmrzlinovou směs do uzavíratelné krabičky a necháme přes noc v mrazáku.
Tip: Zmrzlinu můžeme před podáváním obložit čerstvým ovocem, posypat oříšky nebo polít karamelovým topingem.