Jahodový sorbet s proseccem
Ingredience na 4 porce:
- 1 hrnek krupicového cukru
- 1/2 hrnku vody
- 2 hrnky čerstvých jahod + na ozdobu
- 1/4 hrnku prosecca
Pracovní postup:
- Plastovou misku nebo plechový pekáček vložíme do mrazáku.
- Do kastrůlku nasypeme cukr a zalijeme ho vodou. Na mírném plameni přivedeme k varu, pak za stálého míchání povaříme. Dáme stranou a necháme zcela vychladnout.
- Jahody omyjeme, očistíme a nakrájíme na poloviny. Krátce je rozmixujeme.
- Pak do mixéru nalijeme vychladlý sirup a ještě chvíli mixujeme. Nakonec přilijeme prosecco a promícháme.
- Směs nalijeme do misky nebo plechového pekáčku z mrazáku a vložíme zpět.
- Po půlhodině vyjmeme z mrazáku, promícháme sorbet a vrátíme zpět. Opakujeme cca tři až čtyři hodiny.
- Hotový sorbet kleštičkami na zmrzlinu rozdělíme do misek a obložíme čerstvými jahodami.
Tip: Při míchání se mohou střídat rodinní členové, nebude to taková otrava. Pro děti zkuste vyrobit verzi bez alkoholu. V tom případě přidejte o maličko víc sirupu.