Čtenářský recept: Vánoční cookies

  6:47aktualizováno  6:47

cookies | foto: N. Hrušová

Doba přípravy
1 hodina

Množství: 50

Suroviny: 
- 500 g hladké mouky
- 250 g cukru
- 250 g změklého másla
- 2 žloutky a 1 celé vejce
- špetka soli
- šálek mléka
- 2-3 lžičky kakaa (není nutné)

Postup:

Příprava je velmi jednoduchá. Do mísy jsem nasypala mouku, kterou jsem dobře promíchala s cukrem a špetkou soli. Pak jsem přidala vaječné žloutky i celé vejce, mléko a změklé, na kousky nakrájené máslo a vypracovala vláčné a homogenní těsto. Na zhruba půlhodinu jsem ho nechala odležet v ledničce a potom už jsem se pustila do samotného tvoření. Skvělým pomocníkem, díky němuž jsem měla jednu sušenku jako druhou, je COOKIES lis na těsto od italské značky Imperia. Koupila jsem ho zdea v balení je celkem 14 nástavců na různé druhy sušenek a 4 koncovky – trysky na zdobení. Používám ho celoročně, ale nejvíc zabrat dostává právě na Vánoce.
Tak ať se vám vánoční cookies podaří!

Autor:

Nejčtenější

Žena se po porodu dva týdny mazlila s předčasně narozenou mrtvou dcerou

Emma s manželem v porodnici s dcerkami

Emma Woodhouseová musela podstoupit akutní císařský řez kvůli poškozené pupeční šňůře, když byla v devětadvacátém týdnu...

Polohy pro zdravý spánek: nejlepší je na zádech, na klubíčko zapomeňte

Ilustrační fotografie

Člověk stráví v posteli až dvě pětiny svého života. I proto je podle odborníků důležité se dobře vyspat. Dlouhodobě...

Sexting provozuje každé desáté dítě, varuje odborník

Ilustrační snímek

Lidská sexualita není věcí veřejnou. To říká docent Kamil Kopecký z Centra prevence rizikové virtuální komunikace...

Odbornice: Neslaďte, omezte bílou mouku. Cukry mohou za většinu nemocí

Ilustrační snímek

Sacharidů jíme v nejrůznější podobě moc, tvrdí Margit Slimáková. „Není třeba nic doslazovat,“ nabádá specialistka na...

Proměna Gábiny, která je opět single. Změnila účes i šatník

Gábina před a po proměně

Před nedávnem se rozešla s přítelem, přesto Gábina nechce truchlit. Do nového života touží vykročit s novým účesem a...

Další z rubriky

Pečeme na Vánoce: máte svůj recept na perníčky? Pošlete do soutěže

Makové perníčky

Je tady zase ten romantický čas, kdy nejen kuchyni, ale i celý byt, provoní hřebíček, vanilka a skořice. Ve většině...

Zbytky z kuchyně nevyhazujte. Proměňte je v exkluzivní hostinu

Chudí rytíři Cordon Bleu

Tvrdý chleba, oschlý kousek sýra, pečené maso, které se zdá být tak leda pro kočku. Vyhazování jídla je out a co dřív...

Úsporná variace na svatomartinské menu. Hustá polévka i kuře jako husa

Kuřecí kaldoun

Svatý Martin se k nám sice chystá spíš na bílém bicyklu než na koni, ale slavit s plnou pusou můžete i tak. Jenže co...

Najdete na iDNES.cz