Množství: 40 ks
- 150 g hladké mouky
- 100 g kaštanového pyré
- 20 g cukru moučky
- 50 g mletých mandlí
- 1 žloutek
- 1 vanilkový lusk
- 50 g cukru moučky na obalení
1. Z mouky, pyré, cukru, mandlí, žloutku a semínek z vanilkového lusku vypracujte vláčné těsto, které dejte do chladu na nejméně hodinu uležet, nejlépe je to však přes noc.
2. Z vychlazeného těsta vyválejte válečky o průměru 1,5 cm a rozkrájejte je na stejné kousky. Vytvarujte rohlíčky, které skládejte na plech vyložený papírem na pečení.
3. Pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 10 minut a po upečení je nechte lehce zchladnout a poté je obalujte v moučkovém cukru.
4. Nechte úplně vychladnout a naskládejte do krabice, uložte do chladu.
5. Místo mandlí můžete použít mleté oříšky a chuť bude výraznější.
Poznámka: Kaštany se hodně používaly i ve staré české kuchyni. Nyní je tady čas jejich návratu.