Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Valentýnská večeře ve dvou: rychle, levně a hlavně s láskou

  0:31aktualizováno  0:31
Pokud by vás na svátek zamilovaných spíš než luxusní restaurace lákala společná intimní večeře jen ve dvou, pak rychle, jednoduše, levně i hezky a hlavně s láskou můžete uvařit i doma. Třeba podle nápadů Martiny Volfové, maminky dvou dospívajících dcer.

Předkrm: Miláček croissant

Croissant pečený v troubě

Potřebujete:
1 listové těsto (nejlépe však těsto na croissant)
6 plátků šunky
4 plátky tvrdého plátkového sýra

Postup:
Těsto vyválíme, položíme na speciální tác na croissant (viz foto). Kdo nemá speciální tác, krájí pak stejné díly rádýlkem. Rozprostřeme plátky šunky a pak sýra, vše přejedeme válečkem po celé ploše, čím díky speciálnímu táci těsto rozřízneme na stejné díly. Těsto srolujeme ke špičce. Položíme na silikonovou podložku, nebo plech, pomažeme vajíčkem, posypeme kmínem a pečeme v troubě cca 15 min na 190 stupňů.

Fotogalerie

Hlavní jídlo: Srdíčkové těstoviny s tuňákem a sušenými rajčaty

Valentýnské jídlo, které vašemu partnerovi připravíte, nemusí být nutně níjak...

Potřebujete:
1 sáček těstovin ve tvaru srdíčka
1 konzervu tuňáka ve vlastní šťávě
nakrájená sušená rajčata v oleji - množství podle chuti
čerstvou bazalku

Postup:
Těstoviny uvaříme v sítu na servírování, cca 16 minut. Po scezení je dáme do misky, přidáme tuňákovou konzervu, nakrájená sušená rajčata a čerstvou bazalku. Vše opatrně promícháme, servírujeme na talíř a posypeme parmazánem nebo pecorinem.

Dezert: Čokoládová bomba

Na závěr valentýnské večeře ve dvou a v pohodlí domova přijde sladká tečka.

Potřebujete:
10 dkg Hery
10 dkg čokolády na vaření
10 dkg hladké mouky
8 dkg cukru krupice
½ prášku do pečiva
3 vejce

V konvičce (či misce) určené do mikrovlnky rozehřejeme Heru a čokoládu a přidáme ostatní přísady. Smícháme a pečeme v mikrovlnné troubě 5 až 6 minut na 650 W.

Autor:




Nejčtenější

Muži tanga milují, ženy jim příliš nefandí. Důvodem je to, že nejsou úplně...
Tanga přestala být sexy. Ženy dávají přednost rafinovanějším střihům

Už žádný diskomfort a „ypsilon“ vykukující zpod lemu džín. Místo toho pohodlí a elegance. Šňůrková tanga nahradily střihy, jenž zadek alespoň trochu zahalují....  celý článek

ilustrační snímek
Tři přesvědčení, která získáme v dětství, a neseme je až do dospělosti

I když si to občas nechceme připouštět, naše dětství mělo nepochybně velký vliv na to, jací lidé se z nás později stali. Podle odborníků v dětství vznikají tři...  celý článek

Ilustrační snímek
Naše pocity se promítají na našem zdraví, říká psycholožka Janáčková

Veselá mysl - půl zdraví. Platí to ovšem i naopak. Splíny a smutek na nás působí také. Emoce prostě mají na náš organismus větší vliv, než jsme si ochotni...  celý článek

Maďarský guláš z vepřového masa
Guláš nejen předvolební. Dejte si klasiku z hovězího či vepřového masa

Za několik dnů tu máme volby a s tímto obdobím býval už za dob Rakouska-Uherska spjatý zvyk podávat voličům předvolební guláš uvařený nebo aspoň podávaný...  celý článek

Gabrielle Unionová (Beverly Hills, 26. února 2017)
Devětkrát jsem potratila. Dítě pořád chci, říká herečka Unionová

Americká herečka Gabrielle Unionová (44) se s manželem Dwaynem Wadem (36) snaží delší dobu o potomka. Devětkrát podstoupila umělé oplodnění, ale pokaždé...  celý článek

Další z rubriky

Losos se špenátem a vinnou pěnou
Ve víně je pravda. A když je v jídle víno, je to prostě bašta!

Je tady doba, na kterou se milovníci tekutých hroznů těší víc než na Vánoce. Čas vinobraní a slavností, které symbolizují vrchol vinařské sezony. Ale ač je...  celý článek

Obrácený jablečný koláč
Tři nejjednodušší a přitom rafinované koláče ze zahradního ovoce

Co naplat, léto i se svými typickými plody se pomalu loučí a blížící se podzim signalizují jablka, švestky a hrušky dozrávající do své nejsladší chuti. Koláče...  celý článek

Pikantní zeleninová polévka
Pórková, s květákem i paprikou. Nejlepší podzimní polévky pro zahřátí

Nejsychravější a zároveň nejmalebnější roční období už úřaduje nejen v kalendáři, ale také za okny, takže je pravý čas na husté zeleninové polévky. Kromě toho,...  celý článek

Další nabídka

Arome.cz

5 tipů, jak pečovat o ombré a nezničit si vlasy
5 tipů, jak pečovat o ombré a nezničit si vlasy

Vlasy vám zdobí čerstvé ombré, jenže co dál? Na hlavě máte teď hned dvě barvy s rozdílnými nároky a obě se hlasitě dožad... celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.