Na spodní těsto:
- 70 g polohrubé mouky
- 70 g moučkového cukru
- 70 g umletých oloupaných mandlí
- 70 g másla
- 1 žloutek
- 1 lžíce rumu
Na vrchní těsto (vosí hnízda):
- 160 g pomletých piškotů
- 160 g moučkového cukru
- 60 g másla
- 50 g pomletých ořechů
- 3 lžíce rumu
- 2 lžíce mléka
- 1 lžička kakaa holandského typu
Na krém:
- 80 g másla
- 40 g moučkového cukru
- 50 ml vaječného likéru
- 50 g sušeného mléka
1. Do mísy dáme mouku, mandle, cukr, naporcované máslo. Uhněteme v drobenku, přidáme rum a žloutek. Zpracujeme v těsto a dáme nejméně 2 hodiny vychladit. Z vyváleného těsta vykrajujeme oválky, které pečeme na sucho na 180°C.
2. Suroviny pro vosí hnízda zpracujeme v těsto, které plníme do půlky otevírací formičky. Vyklopíme a necháme oschnout.
3. Spodky pantoflíčků (oválky) poléváme růžovou polevou - použijeme rozpuštěnou bílou tukovou polevu, do které přidáme pár kapek červené potravinářské barvy. Před zaschnutím polevy na spodky klademe půlky vosích hnízd a celé necháme doschnout. Můžeme dozdobit krémem a perličkou.
4. Příprava krému: Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme likér smíchaný se sušeným mlékem a vše důkladně rozmixujeme.
Poznámka: S tímto cukrovím sklidíte úspěch i na svatbě.