Doporučujeme

Pantoflíčky

| foto: pro iDNES.cz

Čtenářský recept: Pantoflíčky

  • 0

Na spodní těsto:

  • 70 g polohrubé mouky
  • 70 g moučkového cukru
  • 70 g umletých oloupaných mandlí
  • 70 g másla
  • 1 žloutek
  • 1 lžíce rumu

Na vrchní těsto (vosí hnízda):

  • 160 g pomletých piškotů
  • 160 g moučkového cukru
  • 60 g másla
  • 50 g pomletých ořechů
  • 3 lžíce rumu
  • 2 lžíce mléka
  • 1 lžička kakaa holandského typu

Na krém:

  • 80 g másla
  • 40 g moučkového cukru
  • 50 ml vaječného likéru
  • 50 g sušeného mléka

1. Do mísy dáme mouku, mandle, cukr, naporcované máslo. Uhněteme v drobenku, přidáme rum a žloutek. Zpracujeme v těsto a dáme nejméně 2 hodiny vychladit. Z vyváleného těsta vykrajujeme oválky, které pečeme na sucho na 180°C.

2. Suroviny pro vosí hnízda zpracujeme v těsto, které plníme do půlky otevírací formičky. Vyklopíme a necháme oschnout.

3. Spodky pantoflíčků (oválky) poléváme růžovou polevou - použijeme rozpuštěnou bílou tukovou polevu, do které přidáme pár kapek červené potravinářské barvy. Před zaschnutím polevy na spodky klademe půlky vosích hnízd a celé necháme doschnout. Můžeme dozdobit krémem a perličkou.

4. Příprava krému: Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme likér smíchaný se sušeným mlékem a vše důkladně rozmixujeme.

Poznámka: S tímto cukrovím sklidíte úspěch i na svatbě.


  • Vybrali jsme pro Vás