Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Nebojte se vařit z kávy. Zkuste třeba kuře v kávové omáčce

Komerční sdělení   8:25aktualizováno  8:25
Káva nepatří jen do dezertu nebo k zákusku po jídle. Můžete s ní překvapivě počítat třeba i do omáčky ke kuřeti. Ze sladkých kávových pokrmů nabízíme recept na čokoládové pavé s kávovou omáčkou a bavorský krém s kávou.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Kuřecí stehna v kávové omáčce | foto: Nestlé

Kuřecí stehna v kávové omáčce

Soutěž o tři kávovary

Výherci kteří získávají kávovar: Knotková Jana, Opletal Kamil a Durdíková Tereza.

Receptura:
2 polévkové lžíce oleje
4 porce kuřecích stehen
1 malá cibule
1 stroužek česneku
1 šálek tomatového džusu
1 kostka Zlatého slepičího bujónu Maggi
1 čajová lžička chilli koření
1 polévková lžíce arašídového másla
1 porce Nescafé Dolce Gusto Lungo (velké espreso)
2 šálky dlouhozrnné rýže
5 šálku vody
1 polévkové lžíce másla
sůl
kerblík

Postup:
1. Dopředu si připravíme si 1 šálek Nescafé Dolce Gusto Lungo (cca 120ml) a jemně nasekanou cibuli a česnek. Kuřecí stehna zprudka opečeme na oleji z obou stran dozlatova. Opečené maso vyndáme a na zbytku oleje opečeme cibuli a česnek. Zalijeme tomatovým džusem a připravenou kávou. Podle chuti přidáme kostku bujónu, chilli, arašídové máslo. Poté vrátíme kuřecí stehna a dodusíme do měkka.
2. Na rozehřátém másle orestujeme opranou rýži, zalijeme připravenou vodou, osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu. Rýži vaříme na mírném plameni, až se vypaří skoro všechna voda, pak nádobu přikryjeme pokličkou, vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a troubu vypneme. Ryži necháme dozrávat asi 15 – 20 minut.
3. Hotovou rýži vyklopíme do mísy, uprostřed rýže uděláme důlek a do něho dáme podušené maso. Nakonec posypeme sekaným kerblíkem.

Čokoládové pavé s kávovou omáčkou

Čokoládové pavé s kávovou omáčkou

Čokoládové pavé s kávovou omáčkou

Receptura:
Těsto:
75 g mandlí
40 g Kakaového prášku Orion
100 g cukru moučky
75 g másla
75 g cukru krupice
4 vejce
40 g maizeny

Omáčka:
1 porce Nescafé Dolce Gusto Cappuccino (cappuccino)
90 g cukru moučky
7 žloutku

Na ozdobení:
skořice
Kakaový prášek Orion
šlehačka
několik celých kávových zrn
malá tabulka kvalitní horké čokolády

Postup:
1. Těsto:
Mandle jemně nastrouháme. Bílky oddělíme od žloutku. Žloutky a máslo vyšleháme s cukrem krupicí a mandlemi, poté lehce vmícháme maizenu a kakaový prášek. Bílky vyšleháme s moučkovým cukrem a obě masy lehce spojíme. Hmotu dáme do vymazané a vysypané chlebíčkové formy. Pečeme při teplotě 180 °C přesně 20 minut.

2. Omáčka:
Připravíme si 1 hrníček Nescafé Dolce Gusto Cappuccino, asi 240 ml a přelijeme do hlubší kulaté misky. Mezitím ušleháme žloutky s moučkovým cukrem. Do směsi opatrně přidáme lžíci horkého Cappucina a po vymíchání ještě jednu. Pak celou směs nalijeme nazpět do misky s Cappucinem a šleháme nad horkou párou do zhoustnutí.

3. Dohotovení:
Omáčku nalijeme do šálku a lehce posypeme skořicí či kakaovým práškem. Podáváme s plátkem pavé na desertním talíři, přizdobeným ušlehanou šlehačkou, kouskem čokolády a dvěma zrnky kávy.

Bavorský krém s kávou

Bavorský krém s kávou

Bavorský krém s kávou

Receptura:
Mléko 500ml
smetana na šlehání 500ml
5 žloutků – cca 100g
vanilkový lusk
plátková želatina 20g
cukr 100g
Nescafé Dolce Gusto Espresso Intenso
(silné espreso)

Omáčka:
Natural pistácie 100g
med 50g
skořice
anýz
smetana 50g

Postup:
1. Plátkovou želatinu namočíme do studené vody. Do mléka přidáme vanilkový lusk a přivedeme do varu. Odstavíme z tepla a za stálého míchání přidáme cukr a žloutky. Rozmíchanou směs přecedíme přes jemný cedník, přidáme namočenou plátkovou želatinu a necháme jí ve směsi rozpustit.
2. Připravíme si 30ml silné kávy Espresso Intenso. Ze smetany ušleháme pevnou šlehačku a opatrně promícháme se žloutkovou směsí. Odebereme třetinu, do které vmícháme připravenou kávu. Zbytek krému nalijeme do podlouhlé formičky. Krém s kávou rovnoměrně nalijeme po celé délce do již nalité směsi. Formičku dáme do ledničky a necháme cca 2 hodiny tuhnout.
3. Mezitím si jemně nadrtíme pistácie, promícháme s medem, mletou skořicí a špetkou drceného anýzu. Přidáme trochu smetany a v rozmixujeme do hladka.
4. Ztuhlý krém vyklopíme a nakrájíme na porce. Na talíř nalijeme omáčku, přidáme porci krému a ozdobíme karamelovou ozdobou a čerstvými malinami.

Autoři:




Nejčtenější

Ellen DeGeneresová na People's Choice Awards (Los Angeles, 7. ledna 2015)
Měla jsem deprese a navštěvovala jsem terapeuta, přiznala DeGeneresová

Ellen DeGeneresová (59) patří mezi nejúspěšnější ženy Hollywoodu. Má vlastní televizní show, je šťastně zadaná a nebojí se mluvit o své sexuální orientaci....  celý článek

ilustrační snímek
Tři přesvědčení, která získáme v dětství a neseme je až do dospělosti

I když si to občas nechceme připouštět, naše dětství mělo nepochybně velký vliv na to, jací lidé se z nás později stali. Podle odborníků v dětství vznikají tři...  celý článek

Letošní podzim přeje barevným botám, stejně jako zdobení a různým texturám...
Obujte se do podzimu. Neokoukané kousky, které by vám neměly chybět

Poslední sluneční paprsky si můžete užít v pohodlných oxfordkách, elegantních kotníčkových střevíčkách nebo sexy upnutých kozačkách nad kolena. O slovo se...  celý článek

Ilustrační fotografie
Nechte děti se nudit, podpoříte jejich rozhodnost, radí odborníci

Není dobře, když se dnešní rodiče snaží od rána do večera zabavovat svoje děti. Ony se totiž nenaučí nudit, což pro ně později může být na škodu, varuje...  celý článek

ilustrační snímek
Není vaše dítě osamělé? Víme, jak mu pomoci získat nové kamarády

Pokud je vaše dítě spíše introvertnější typ, možná jste si již někdy položili otázku, zda se necítí osaměle a neprospělo by mu víc kamarádů. Přinášíme vám...  celý článek

Další z rubriky

Petr Klíma je na farmářských trzích v Praze 6 "pečený - vařený“. Na snímku s...
Z farmy přímo na stůl: nová kuchařka vás naučí milovat zeleninu

Nemusíte být fanatickým přívržencem farmářských trhů, abyste zjistili, že nejlepší zelenina je ta lokální. Ať už máte tatínka, který se vyžívá v pěstování,...  celý článek

Škubánky s mákem
Škubánky s mákem a jiné levné dobroty, které nám vařila babička

Opravdové domácí jídlo, které člověka vrátí o desítky let zpátky a na které se mu sbíhají sliny už při vyslovení jeho názvu, nemusí být drahé. To věděly i naše...  celý článek

Pikantní zeleninová polévka
Pórková, s květákem i paprikou. Nejlepší podzimní polévky pro zahřátí

Nejsychravější a zároveň nejmalebnější roční období už úřaduje nejen v kalendáři, ale také za okny, takže je pravý čas na husté zeleninové polévky. Kromě toho,...  celý článek

Další nabídka

Arome.cz

Nestíháte? Tyhle účesy zvládnete za 5 minut
Nestíháte? Tyhle účesy zvládnete za 5 minut

Nestíháte rande, pracovní schůzku nebo hodit děti do školy? Máme pro vás tipy na účesy, které budete mít hotové do 5 min... celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.