Omeleta s houbami a kozím sýrem
Ingredience na 2 porce:
- 100 g čerstvých hub
- 4 vejce
- 1 lžíce smetany na vaření
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 1 lžíce másla
- 80 g kozího sýra
- pažitka nebo petrželka na ozdobení
Pracovní postup:
- Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky.
- Vejce v misce prošleháme se smetanou, solí a pepřem.
- Na pánvi rozehřejeme lžíci másla a restujeme na ní asi dvě minuty houby, které jsme lehce osolili.
- Pak je rovnoměrně rozložíme po dně pánve a zalijeme je rozšlehanými vejci. Dřevěnou obracečkou ze stran několikrát posuneme hmotu směrem do středu pánve, omeleta tak bude nadýchanější.
- Když je zespodu zlatá, otočíme ji a povrch posypeme rozdrobeným kozím sýrem.
- Omeletu podáváme posypanou čerstvými bylinkami s pečivem a zeleninovým salátem.
Tip: Místo kozího sýra můžete použít fetu.