Jehněčí šiškebab s mátou
Ingredience na 4 porce:
- 600 g mletého jehněčího masa
- svazek čerstvé máty
- 1 lžíce citronové šťávy
- sůl a pepř
- 1 bílá cibule (nemusí být)
- salátové listy k podávání
- citron k podávání
Pracovní postup:
- Jehněčí maso vložíme do větší mísy. Mátu nasekáme najemno a přidáme k masu. Zakápneme citronovou šťávou a dochutíme solí a pepřem. V této chvíli můžete také přidat najemno nakrájenou cibuli, ale není to nutné.
- Všechny suroviny v míse propracujeme rukama, až vznikne jednolitá hmota. Z té tvoříme šišky a namačkáme je na dřevěné špejle, kt eré jsme předtím namočili do vody, aby se nepřipalovaly.
- Šiškebaby ze všech stran grilujeme na rozpáleném grilu.
- Mezitím si připravíme salátové listy, ze kterých vytvoříme na talíři „hnízdo“. Na to servírujeme hotové šiškebaby. Můžeme ještě obložit nakrájeným citronem.
Tip: Místo jehněčího masa můžete použít hovězí, zajímavá je i varianta s krůtím masem.