Soutěž o kuchařku Dity P.: do středy pošlete recept pro vaše nejbližší

  2:10aktualizováno  9. září 21:04
V prvním díle kuchařské show v režii Davida Ondříčka Deník Dity P., vaří autorka stejnojmenné kuchařky pro své sourozence. Pochutnají si mimo jiné na pudinkovém trifle, který si můžete podle jejího návodu udělat i vy. A pokud nám pošlete recept na dobrotu, kterou milují vaši nejbližší, můžete její "vymazlenou" kuchařku vyhrát i vy.

Pro Ditu je jídlo spojeno se šťastnými vzpomínkami na dětství a zároveň s prožitkem všech smyslů. Rozhodně se nebojí si ušpinit ruce, naopak si užívá dotýkání se masa, nebo míchání řepy s dresinkem. A přitom se k vaření i ráda hezky oblékne, protože je to pro ni velká událost.

Láska prochází žaludkem

V prvním díle seriálu České televize si Dita pozve své dvě sestry a bratra na večeři. Jako předkrm je čeká salát z pečené červené řepy s mozzarelou. Podle Dity zachutná jak "nesalátovým" gurmánům, tak lidem, kteří si v závodních jídelnách k řepě vypěstovali odpor.

Deník Dity P.

Hlavní chod tvoří krůtí stehna se šalotkami. Maso je tak křehké, že se samo rozpadá, a skvěle ho doplňuje rajčatová omáčka a karamelizované šalotky. Jako příloha se servíruje bramborová kaše vylepšená o díl smetany.

Poslední položkou menu je pudinkový trifle, který za Ditu sourozencům řekne "mám vás ráda". Podle jejich nadšeného výrazu sladký vzkaz pochopili. Ditin recept vás provede jeho přípravou krok za krokem.

Pošlete svůj recept a vyhrajte kuchařku Deník Dity P.

Čím potěšíte rodinu vy? Co nesmí na stole chybět, když se sejde celá rodina? Pošlete nám recept i s fotografií jídla (podmínka) na téma sourozenecká party do středy 11. září. Nejzajímavější recepty zveřejníme a vylosujeme jednoho výherce, který dostane kuchařku Deník Dity P.

RECEPTY NAHRÁVEJTE ZDE

Pudinkový trifle podle Dity P.

Pro 10 - 12 osob, příprava: 30 minut , chlazení: 1 hodina

pudinkový trifle
  • 4 sáčky vanilkového pudinku
  • 2 l mléka
  • 120 g krupicového cukru
  • 4 balení smetany ke šlehání
  • 160 g moučkového cukru
  • 2 zakysané smetany
  • 240 g dětských piškotů (2 balení)
  • 8 lžic rumu
  • 4 ořechovo-karamelové tyčinky nakrájené na plátky + kousek na postrouhání

První díl Deníku Dity P. odvysílá ČT1 6.9. v 18:25

1. Pudinky uvařím podle návodu na obalu.
2. Ve velké míse ušlehám elektrickým šlehačem smetanu s moučkovým cukrem na pevnou šlehačku. Gumovou stěrkou do ní opatrně vmíchám všechnu zakysanou smetanu, aby vznikl krém.
3. Do velké skleněné mísy (o objemu asi 4 l) rozložím čtvrtinu piškotů, pokapu je 2 lžícemi rumu a přeliju čtvrtinou pudinku. Na pudink vyskládám čtvrtinu ořechovo-karamelových tyčinek a přeliju čtvrtinou krému.
4. Pak pokračuju stejně: piškoty, rum, pudink, ořechovo-karamelové tyčinky, krém, piškoty, rum, pudink, ořechovo-karamelové tyčinky a krém. Pak udělám stejně ještě jednu poslední vrstvu a krém ozdobím nastrouhanou tyčinkou. Trifle dám asi na hodinu vychladit do lednice, ale někdy už to nevydržíme a sníme ho rovnou. I teplý je boží!

Autor: pro iDNES.cz

Nejčtenější

Se třemi dětmi rezignujete na spoustu věcí, říká pediatrička Karolová

Kateřina Karolová se svými třemi syny

Jako dětská lékařka odešla Kateřina Karolová sbírat zkušenosti na kliniku do Německa, kde zažila velmi náročné služby....

Žena se po porodu dva týdny mazlila s předčasně narozenou mrtvou dcerou

Emma s manželem v porodnici s dcerkami

Emma Woodhouseová musela podstoupit akutní císařský řez kvůli poškozené pupeční šňůře, když byla v devětadvacátém týdnu...

Polohy pro zdravý spánek: nejlepší je na zádech, na klubíčko zapomeňte

Ilustrační fotografie

Člověk stráví v posteli až dvě pětiny svého života. I proto je podle odborníků důležité se dobře vyspat. Dlouhodobě...

Sexting provozuje každé desáté dítě, varuje odborník

Ilustrační snímek

Lidská sexualita není věcí veřejnou. To říká docent Kamil Kopecký z Centra prevence rizikové virtuální komunikace...

Proměna Gábiny, která je opět single. Změnila účes i šatník

Gábina před a po proměně

Před nedávnem se rozešla s přítelem, přesto Gábina nechce truchlit. Do nového života touží vykročit s novým účesem a...

Další z rubriky

Linecké cukroví třikrát jinak. S marmeládou, kávovým krémem i ořechy

Linecké cukroví ze špaldové mouky

Cukroví z křehkého lineckého těsta je česká vánoční klasika. Každá rodina má svůj vlastní recept, který je prověřen...

Upečte si vanilkové rohlíčky i další ořechové cukroví a pošlete recept

vanilkové rohlíčky

Mezi nejoblíbenější vánoční cukroví napříč generacemi patří vanilkové rohlíčky. Někdo do těsta přidává mleté mandle...

Vánoční cukroví pro vegany, celiaky i ty, kteří chtějí zhubnout

Pusinky  s oříškovou moukou a kakaovým krémem

Sváteční mlsání je pro většinu z nás hříšné potěšení, ovšem pro ty, kteří drží třeba bezlepkovou či v poslední době...

Najdete na iDNES.cz