Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Čtenářský recept: Tvarohový beránek

  15:36aktualizováno  15:36

Tvarohový velikonoční beránek | foto: Tereza Mrowiecová

Doba přípravy: 120 minut

  • 450 g hladké mouky
  • 1 měkké máslo
  • 1 měkký tvaroh
  • 2 dl mléka
  • 3 vejce
  • 120 g cukru moučka
  • 100 g kandovaného ovoce
  • 70 ml rumu
  • lžíce tuku na vymazání formy
  • hrubá mouka na formu

1. Kandované ovoce zalijeme na půl hodiny rumem. Formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Žloutky vyšleháme s cukrem do světlé pěny, vešleháme nastrouhané máslo, tvaroh a mléko. Vmícháme prosátou mouku a ovoce i s rumem. Bílky vyšleháme do pevného sněhu, který následně vmícháme do těsta.

2. Těstem naplníme spodní díl formy 1,5 cm pod okraj a zaklopíme vrchním dílem.
Pečeme 80 minut při 170 °C. Upečeného beránka necháme zchladnout a poté ho opatrně vyklopíme na mřížku.

Tip: Můžete ho ozdobit mašlí a posypat moučkovým cukrem nebo polít polevou a oči vytvořit z loupaných mandlí nebo rozinek. 

Autor:



Nejčtenější

Soutěž Léto v plavkách má vítěze druhého kola

Slapy

Plavky jsou pro nás nepostradatelnou součástí léta. Na pláži u moře, u rybníka i na koupališti, ale i při opalování na...

Co má hot dog společného se psy a kde se vlastně vzal?

Hot Dog

Dlouhá uzenina v housce se všemožnou oblohou je kandidátem na nejdokonalejší rychlé jídlo na světě. Podobně jako jeho...



K životu nepotřebujete spoustu oblečení, říká Kamila Boudová

Kamila Boudová, módní designérka

Vždycky ji zajímala móda. Kamila Boudová vystudovala oděvní design, pak působila v zahraničních firmách, pro které šili...

Dagmar Pecková: Lidé mi chyby odpouštěli, ale já si kopala hrob

Operní pěvkyně Dagmar Pecková

Stála na slavných světových operních a koncertních scénách, zpívala pod vedením známých dirigentských osobností, ale...

Vendula se těšila na nový účes. Proměna byla tak radikální, že se nepoznala

Proměna Venduly byla velmi razantní. Sama sebe v první chvíli vůbec nepoznala.

Od střední školy Vendula nezměnila účes. Ve svých šestadvaceti letech se rozhodla pro změnu, a proto se vydala do...

Další z rubriky

Nechce se vám v horku vařit? Připravte si osvěžující večeři z rajčat

Polévka gazpacho

Pomalu si zvykáme na to, že české léto připomíná spíš to středomořské, za kterým jsme dřív museli na dovolenou. Jenže s...

Co má hot dog společného se psy a kde se vlastně vzal?

Hot Dog

Dlouhá uzenina v housce se všemožnou oblohou je kandidátem na nejdokonalejší rychlé jídlo na světě. Podobně jako jeho...

Čtyři jednoduché a báječné letní dezerty nejen pro milovníky jahod

Chia pudink s jahodami

Snad žádné jiné ovoce v nás neprobouzí tolik emocí jako šťavnaté jahody. Jsou symbolem léta, vzpomínkou na prázdniny u...



Najdete na iDNES.cz