Čtenářský recept: Tvarohový beránek

  15:36aktualizováno  15:36

Tvarohový velikonoční beránek | foto: Tereza Mrowiecová

Doba přípravy: 120 minut

  • 450 g hladké mouky
  • 1 měkké máslo
  • 1 měkký tvaroh
  • 2 dl mléka
  • 3 vejce
  • 120 g cukru moučka
  • 100 g kandovaného ovoce
  • 70 ml rumu
  • lžíce tuku na vymazání formy
  • hrubá mouka na formu

1. Kandované ovoce zalijeme na půl hodiny rumem. Formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Žloutky vyšleháme s cukrem do světlé pěny, vešleháme nastrouhané máslo, tvaroh a mléko. Vmícháme prosátou mouku a ovoce i s rumem. Bílky vyšleháme do pevného sněhu, který následně vmícháme do těsta.

2. Těstem naplníme spodní díl formy 1,5 cm pod okraj a zaklopíme vrchním dílem.
Pečeme 80 minut při 170 °C. Upečeného beránka necháme zchladnout a poté ho opatrně vyklopíme na mřížku.

Tip: Můžete ho ozdobit mašlí a posypat moučkovým cukrem nebo polít polevou a oči vytvořit z loupaných mandlí nebo rozinek. 

Autor:



Nejčtenější

Jsi prase, kráva a smrdíš, dozvěděla se ve Výměně manželek mladá maminka

Tereza s Eliškou a Marek bydlí v ostravském bytě.

Tereze vadí, že na ni ani na její dvouletou dceru Elišku nemá přítel Marek čas. Po práci jde do posilovny, pak přijde a...

Trhám si vlasy a ochlupení, protože mi to dělá dobře, říká nemocná žena

Sara si říká Miss Swirl a propaguje svůj příběh, aby dodala odvahu a sebevědomí...

Osmadvacetiletá Sara Meucii z Itálie trpí poruchou zvanou trichotilománie. Kvůli ní si neustále vytrhává vlasy a...



Kvůli extrémní chuti k jídlu váží roční holčička čtyřiadvacet kilo

Chahat Kumarová váží stejně jako desetileté dítě. A to jí ještě není ani rok a...

Chahat Kumarová z Indie váží v pouhých šestnácti měsících neuvěřitelných čtyřiadvacet kilogramů. Rodiče stále netuší,...

Příběh Jaroslava: Svatba, nebo rozchod. Nedokážu se rozhodnout

Vztah lze udržet, jen stojí-li o to oba partneři (ilustrační snímek)

V životě by mě nenapadlo, že se dostanu do situace, kdy si nebudu vědět rady s vlastním životem. A zápletky typu „ona...

Jsem zvědavá, do světa mě to táhne pořád, říká Marta Jandová

Marta Jandová

Její kapela Die Happy patřila k nejpracovitějším v Německu, za pětadvacet let svého fungování vydala dvanáct alb. Teď...

Další z rubriky

Podzimní polévky pro zahřátí. Zkuste mrkvovou, čočkovou nebo se zelím

Mrkvová polévka se zázvorem a parmazánem

Ačkoliv víkend slibuje sluníčko, na začátku října už se venku moc nezahřejeme. Podzim je zkrátka tady se vším všudy....

Kobylky nebo cvrčci? Jíst hmyz je zdravé, zkuste to i vy

Ilustrační snímek

Paleo dieta? Kadeřávek? Květáková rýže? Známé jídelní trendy, které hýbou světem foodies, možná brzy nahradí...

Superpotravina mák v hlavní roli. Upečte si bábovku, makovník či závin

Kynutá bábovka s mákem

Česká republika je makovou velmocí a mák je jednou z nejtradičnějších surovin naší kuchyně. Zkuste ho jinak než v...



Najdete na iDNES.cz