Doba přípravy
2 hod
Množství
12
Piškot:
3 vejce
3 lžíce cukru
4 lžíce polohrubé mouky
1/2prášku do pečiva
2 lžíce oleje
Oříšková směs:
Lískové ořechy 200 g
Karlovarské oplatky 3 ořechové + 3 čokoládové namleté nahrubo
Cukr 2 lžíce
Krém:
želatina 50g Labela
cukr 150g
žloutek 1 ks
400 ml šlehačky 33% + 350 ml šlehačky rostl. Hulala
ztužovač šlehačky Smeta-fix Oetker 1 ks
mléko 750 ml
Ušlehaná šlehačka a mleté lískové ořechy na ozdobení
Piškot: smíchat suroviny, masu do dortové formy 26 cm vyložené pečícím papírem a upéct dozlatova
Oříšková směs: Ořechy upražit a pomlet a pomíchat s pomletýma oplatkama a cukrem
Krém: Želatinu a žloutek rozmíchat v 1 dcl vody. Povařit mléko s cukrem a přidat želatinu a nechat rozpustit. Nechat vychladit. Mezitím vyšlehat šlehačku s vanilkovým cukrem (+ ztužovač 1 ks).
Když želatina vychladne, smíchat se šlehačkou a vyšlehat dohladka a ihned plnit dortovou formu s upečeným piškotem (musíme pracovat rychle, protože šlehačka se želatinou rychle tuhne). Nejdříve vrstvu krému a pak cca 1,5 cm vrstvu ořechové směsi, znovu krém a oříšky a nahoru trošku vyšší vrstvu krému. Dát ztuhnout do ledničky a poté ozdobit ušlehanou šlehačkou a mletými lískovými ořechy.