Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Cukroví podle čtrnáctileté blogerky Teri Blitzen. Peče tučňáky i soby

Exkluzivně   0:30aktualizováno  0:30
Vanilkové rohlíčky nebo linecké cukroví jsou klasika, ale máte-li náladu na něco nového a svěžího, dost možná oceníte tipy od blogerky Teri Blitzen. Exluzivně pro vás natočila zábavný návod na originální vánoční dobroty. Připravit je zvládnou i ti, kdo kuchyni obvykle moc nedají.

„My fakt neumíme péct ani vařit. No dobře, možná špagety a palačinky,“ směje se čtrnáctiletá držitelka titulu Blogerka roku, která se do přípravy netradičního vánočního cukroví pustila spolu s nejlepší kamarádkou Gabčou. A pozor - možná přijde i Láďa Hruška.

Vánoční sladkosti podle Teri Blitzen

Čokoládoví tučňáci podle Teri Blitzen

Čokoládoví tučňáci

  • klasická vosí hnízda
  • tubičky na zdobení
  • čokoládová poleva
  • loupané mandle
  • kandované ovoce

Polevu rozehřejte a všechny úly v ní rovnoměrně obalte. Kandované ovoce (Teri a Gabča použily papáju) nařežte na malé trojúhelníky – to budou zobáčky. Trubičkami na zdobení každému tučňákovi domalujte břicho a oči. Mandle rozpulte a nalepte je po stranách místo křídel.

Sobí cupcakes

Sobí cupcakes podle Teri Blitzen

Na těsto:

  • 220 g polohrubé mouky
  • 100 g cukru krupice
  • 130 ml oleje
  • 170 ml kefíru
  • 2 vejce
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 lžičky prášku do pečiva

Na zdobení:

  • čokoládová poleva
  • malé preclíky
  • lentilky
  • tubičky na zdobení
  • ozdobné kuličky

Fotogalerie

Všechny suroviny na těsto smíchejte, prohněťte nebo rozmixujte dohladka. Hotovým těstem naplňte formičky a pečte třicet minut na 180 stupňů.

Nechte dortíky vychladnout a zalijte je rozehřátou čokoládovou polevou. Z preclíků vytvořte sobům parohy, z lentilek červené nosy a z kuliček oči. Nakonec jim tubičkou domalujte usměvavé nebo šklebící se pusy.





Nejčtenější

Martina Formanová
Do mobilu jsem Milošovi nikdy nechodila, říká Martina Formanová

Více než dvacet let žije v Americe, přesto svoji poslední knihu Povídky na tělo situovala spisovatelka Martina Formanová do Česka. „Pořád víc rozumím vztahům...  celý článek

Ilustrační fotografie
Šest příznaků nezdravého srdce. Varovat může chrápání i krvácení dásní

Srdeční onemocnění jsou nejčastější příčinou úmrtí. Mohou postihnout kteroukoli část srdce, nejčastěji však věnčité tepny a srdeční chlopně. Onemocnění srdce...  celý článek

Přírodní oleje jsou báječným kosmetickým pomocníkem. Pokud víme, jak nám mohou...
Jak se vyznat v pleťových olejích? Kokosový na tělo, měsíčkový na tvář

Oleje patří do kosmetické výbavy stejně neodmyslitelně jako třeba pleťové krémy, sprchové gely nebo líčidla. Nejen, že skvěle pomáhají například s odličováním,...  celý článek

V manželství jsou lidé šťastnější a žijí déle, ukázal výzkum.
Příběh Ondřeje: Žena mě má za malé dítě, nemám chvíli klidu

Už se pomalu blížím důchodu a jak jsem se na něj vždycky těšil, tak si poslední dobou říkám, že snad budu pracovat, dokud nepadnu. Aspoň v té práci nemusím být...  celý článek

Ilustrační fotografie
Co dělat, když tělo zadržuje vodu. Na vině může být špatné jídlo i nemoc

Je to vůbec možné, aby se naše tělo příliš „zavodnilo“, když je vlastně z vody? No ano, je. Nejsme totiž z vody úplně a jak praví staré rčení: všeho moc škodí.  celý článek

Další z rubriky

Maďarský guláš z vepřového masa
Guláš nejen předvolební. Dejte si klasiku z hovězího či vepřového masa

Za několik dnů tu máme volby a s tímto obdobím býval už za dob Rakouska-Uherska spjatý zvyk podávat voličům předvolební guláš uvařený nebo aspoň podávaný...  celý článek

Pikantní zeleninová polévka
Pórková, s květákem i paprikou. Nejlepší podzimní polévky pro zahřátí

Nejsychravější a zároveň nejmalebnější roční období už úřaduje nejen v kalendáři, ale také za okny, takže je pravý čas na husté zeleninové polévky. Kromě toho,...  celý článek

Šneky z majolkového těsta s mákem
Co přineseme na Jarmark? Makové šneky, tvarohové šátečky i rösti

Už tradičně přispívají členky a spolupracovnice redakce OnaDnes.cz do kasičky Nadace Terezy Maxové dětem také prostřednictvím domácích dobrot, které přinesou...  celý článek

Další nabídka

Arome.cz

5 tipů, jak pečovat o ombré a nezničit si vlasy
5 tipů, jak pečovat o ombré a nezničit si vlasy

Vlasy vám zdobí čerstvé ombré, jenže co dál? Na hlavě máte teď hned dvě barvy s rozdílnými nároky a obě se hlasitě dožad... celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.