Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Bleskurychlý rostbíf

  7:24aktualizováno  7:24
Rostbíf má pověst jídla, které vyžaduje zdlouhavou a složitou přípravu. My ale známe recept, se kterým zvládnou připravit šťavnaté plátky hovězího i začátečníci.

Bleskurychlý rostbíf | foto: Apetit

NA 4 PORCE

Příprava: 40 minut + 30-40 minut smažení a pečení + 24 hodin marinování

* 800 g hovězí roštěné
* 200 ml oleje
* 100 ml worchesterské omáčky
* sůl, pepř
* tuk na smažení

1. Maso očistěte a odblaňte. Vložte je do misky, osolte, opepřete a zalijte olejem s worchesterskou omáčkou; mělo by být celé ponořené. Uložte do lednice a nechte nejméně čtyřiadvacet hodin marinovat. Hovězí průběžně otáčejte.

2. Rozehřejte troubu na 240 °C, horkovzdušnou pak na 220 °C. Na pánvi rozpalte tři lžíce oleje a maso na něm ze všech stran osmahněte tak, aby se zatáhlo a nepouštělo šťávu.

3. Položte hovězí na pekáč a dvacet minut pečte. Pokud dáváte přednost důkladně propečenému masu, pak ho nechte v troubě o pět minut déle.

4. Nakrájejte ostrým nožem na tenké plátky a podávejte.

OCHUTNEJTE TAKÉ
Dušené hovězí po čínsku
Dušené hovězí po čínsku
Rychlé a šťavnaté hovězí
Rychlé a šťavnaté hovězí
Hovězí pečeně s červenou řepou a křenem
Hovězí pečeně s červenou řepou a křenem

Autoři:


Témata: recept, Masa, Omáčky


Nejčtenější

Ilustrační fotografie
Hubnutí i výkonnější mozek. Proč se vám vyplatí posilovat

Chcete zhubnout a být ve formě? Potom zařaďte do svého programu posilování. Udělá pro vaší postavu i zdraví mnohem více, než si vůbec myslíte.  celý článek

ilustrační snímek
Tři přesvědčení, která získáme v dětství, a neseme je až do dospělosti

I když si to občas nechceme připouštět, naše dětství mělo nepochybně velký vliv na to, jací lidé se z nás později stali. Podle odborníků v dětství vznikají tři...  celý článek

Gabrielle Unionová (Beverly Hills, 26. února 2017)
Devětkrát jsem potratila. Dítě pořád chci, říká herečka Unionová

Americká herečka Gabrielle Unionová (44) se s manželem Dwaynem Wadem (36) snaží delší dobu o potomka. Devětkrát podstoupila umělé oplodnění, ale pokaždé...  celý článek

Muži tanga milují, ženy jim příliš nefandí. Důvodem je to, že nejsou úplně...
Tanga přestala být sexy. Ženy dávají přednost rafinovanějším střihům

Už žádný diskomfort a „ypsilon“ vykukující zpod lemu džín. Místo toho pohodlí a elegance. Šňůrková tanga nahradily střihy, jenž zadek alespoň trochu zahalují....  celý článek

Christina Applegateová (Los Angeles, 27. července 2015)
Preventivně jsem si nechala odstranit vaječníky, přiznala Applegateová

Před devíti lety Christině Applegateové (45) diagnostikovali rakovinu prsu a herečka podstoupila oboustrannou mastektomii. Nyní prozradila, že nedávno si...  celý článek

Další z rubriky

Šneky z majolkového těsta s mákem
Co přineseme na Jarmark? Makové šneky, tvarohové šátečky i rösti

Už tradičně přispívají členky a spolupracovnice redakce OnaDnes.cz do kasičky Nadace Terezy Maxové dětem také prostřednictvím domácích dobrot, které přinesou...  celý článek

Petr Klíma je na farmářských trzích v Praze 6 "pečený - vařený“. Na snímku s...
Z farmy přímo na stůl: nová kuchařka vás naučí milovat zeleninu

Nemusíte být fanatickým přívržencem farmářských trhů, abyste zjistili, že nejlepší zelenina je ta lokální. Ať už máte tatínka, který se vyžívá v pěstování,...  celý článek

Losos se špenátem a vinnou pěnou
Ve víně je pravda. A když je v jídle víno, je to prostě bašta!

Je tady doba, na kterou se milovníci tekutých hroznů těší víc než na Vánoce. Čas vinobraní a slavností, které symbolizují vrchol vinařské sezony. Ale ač je...  celý článek

Další nabídka

Arome.cz

11 makeup podvodů: Líčení, ve kterém vás jen tak někdo nepozná
11 makeup podvodů: Líčení, ve kterém vás jen tak někdo nepozná

Trocha řasenky, rtěnky, pudru a najednou si říkáte, že vypadáte i jako člověk. Tak toho zkuste někdy nanést trochu víc, ... celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.