|
Díky tomu, že jednotlivé recepty vznikaly nejen pod dohledem zkušených kuchařů a cukrářů, ale i s přispěním specialistů na výživu, nepostrádají žádnou důležitou živinu.
Snídaně
Bílý jogurt s hruškou celozrnná houska (4 porce)
400 g nízkotučného jogurtu, 200 g hrušek, 2 lžíce citronové šťávy, stévie, 10 g nasekaných pistácií
Jogurt smícháme s očištěnou a nakrájenou hruškou a citronovou šťávou. Dochutíme stévií a posypeme pistáciemi.
1 porce 210 g: 1 028 kJ, 8 g bílkovin, 4 g tuku, 44 g sacharidů
Svačina
Sýrová pomazánka s Nivou (4 porce)
100 g nivy, 200 g tvarohu, 40 g cibule, 2 lžíce bílého jogurtu.(20 g), pažitka
Nivu nastrouháme na jemném struhadle a vyšleháme ji s tvarohem a jogurtem do pěny. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a promícháme.Ozdobíme nasekanou pažitkou.
1 porce cca 90 g: 565 kJ, 15 g bílkovin, 7 g tuku, 3 g sacharidů
Oběd
Tilapie (mořský okoun) na středomořský způsob (4 porce)
200 g mrkve, 150 g řapíkatého celeru, 3 jarní cibulky, 75 g sušených rajčat v oleji, 4 x 180 g filety tilapie, sůl, pepř, 2 lžíce kaparů, 4 větvičky tymiánu, 2 lžíce olivového oleje.
Mrkev a celer omyjeme, nakrájíme na tenké nudličky. Cibulku na 2cm na proužky a sušená rajčata nasekáme nadrobno. Na pekáček dáme olej, poklademe zeleninou. Rybu osolíme a opepříme a polijeme citronovou šťávou. Rybu naklademe na zeleninu do pekáčku a na každou porci dáme trošku sušených rajčat, kaparů a větvičku tymiánu a zakapeme olivovým olejem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C cca 20 minut.
1 porce cca 295 g: 1 155 kJ, 41 g bílkovin, 6 g tuku, 9 g sacharidů
Svačina
Ananasový špíz s uzeným sýrem (4 porce)
200 g čerstvého očištěného ananasu nakrájíme na kostky, 200 g tvrdého uzeného sýra (30 % tuku) nakrájíme na kostky. Připravíme si 8 špejlí a na ně napichujeme střídavě ananas a uzený sýr.
1 porce: 100 g, 605 kJ, bílkoviny 14 g. Tuky 6 g, sacharidy 6 g
Večeře
Salát z celozrnného kuskusu se sýrem feta, pistáciemi a čerstvou mátou (4 porce)
Čtěte v pondělí
Seriál Krabičková dieta startuje 11.1. v příloze MF DNES OnaDnes.
150 g celozrnného kuskusu, 4 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, 150 g cherry rajčátek, 150 g sýra feta, 4 g čerstvé máty, 100 g loupaných nesolených pistácií, šťáva a kůra z 1 citronu
Kuskus zalijeme vroucí vodou se solí a polovinou olivového oleje a hotový vychladíme. Rajčátka omyjeme, sýr nakrájíme na kostičky a mátu nasekáme na jemné kousky. Vše vmícháme do kuskusu a ochutíme solí a pepřem, olejem a citronovou šťávou. Nakonec vmícháme pistácie. Podáváme vychlazené.
1 porce cca 150 g: 1 217 kJ, 9 g bílkovin, 14 g tuku,38 g sacharidů
Recepty do seriálu Krabičková dieta poskytla firma COOL COOK CZ, jejíž receptury kontroluje a jídelníčky sestavuje výživová specialistka PhDr. Karolína Hlavatá, PhD a poradensky působí také diabetoložka MUDr. Hana Mojžíšová. Jídlo firma na svých stránkách také nabízí a můžete ji ho objednat až domů. Více o jídelníčcích a cenách najdete na www.coolcook.eu