CHCETE HUBNOUT S NÁMI? ČTĚTE ZDE
Pro 4 osoby
Příprava: 10-15 minut
* 500 g polotučného jemného tvarohu
* 100 ml mléka
* 1 lžíce medu
* 20 g hořké čokolády 70%
* 40 g ovesných vloček, nejlépe bio
* 400 g dužiny čerstvého manga nebo ananasu, na kousky
1. Tvaroh vyšleháme s mlékem a medem na jemný krém. Vločky nasucho opražíme na pánvi a čokoládu nastrouháme na hrubém struhadle na hoblinky.
2. Mango oloupeme a dužinu nakrájíme na kousky. Šťávu, kterou ovoce pustilo, zachytíme a vmícháme do tvarohového krému.
3. Tvaroh rozdělíme do misek, ozdobíme ovocem a posypeme opraženými vločkami a hoblinkami čokolády.
DENNÍ JÍDELNÍČEK
Snídaně: 1 porce ovocného tvarohu (1 200 kJ)
Svačina: 30 g Fit snack raciolek (479 kJ)
Oběd: 250 g pečeného kuřete + 100 g bramborové kaše + 200 g okurkového salátu (1 576 kJ)
Svačina: ovocný salát: 100 g ananasu + 50 g jablek + 50 g granátového jablka + 50 g hroznového vína (577 kJ)
Večeře: 80 g grilovaného sýra El Grillo + 150 g grilované cukety + 150 g grilované papriky (1 065 kJ)
CELKEM: 4 897 kJ
PRO RODINU
Tento tvarohový krém je pro ty, co nedrží dietu, skvělý k čerstvým lívanečkům:
Lívance
Pro 4 osoby
Příprava: 15 minut + asi 5 minut pečení
* 30 g másla
* 3 vejce, zvlášť bílky a žloutky
* 20 g cukru
* 350-400 ml mléka
* 280 g hladké mouky
* 1 lžička prášku do pečiva
* máslo na potírání lívanečníku
* špetka soli
* skořicový cukr na posypání
1. V míse utřeme změklé máslo, žloutky a cukr do pěny. Přidáme mléko, prosetou mouku s kypřícím práškem, špetku soli a vymícháme hladké těsto. Nakonec zlehka zapracujeme tuhý sníh z bílků.
2. Lívanečník rozpálíme a vymažeme máslem. Lžící nalijeme do každého důlku trochu těsta. Když jsou lívanečky na spodní straně opečené, obrátíme je a dopečeme z druhé strany. Hotové lívanečky posypeme skořicovým cukrem.