Višňové pralinky
• 100 g sušených višní nebo třešní
• 200 g hořké čokolády
• 200 ml smetany ke šlehání
• 1 lžíce griotky
• 100 g mléčné čokolády
1. Višně najemno posekáme. Hořkou čokoládu nalámeme na kousky.
2. Smetanu přivedeme k varu, stáhneme z plotýnky a přisypeme čokoládu. Směs mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí.
3. Do čokoládové hmoty zamícháme griotku a višně, hodinu chladíme v ledničce.
4. Z mléčné čokolády nožem nakrájíme hoblinky nebo ji nahrubo nastrouháme.
5. Lžičkou tvarujeme z čokoládové hmoty kuličky a obalíme je v hoblinách. Hotové kuličky uložíme v chladu.
Pošlete recept a vyhrajte kuchařkuSoutěžte o kuchařku a další zajímavé ceny |
Zázvorové pralinky
• 100 ml smetany ke šlehání
• 200 g mléčné čokolády
• 1 lžíce másla
• 3 lžíce zázvorové marmelády
• hotová hořká čokoládová poleva
• kandovaný zázvor
1. Smetanu přivedeme k varu, odstavíme a promícháme s nalámanou mléčnou čokoládou.
2. Směs vymícháme dohladka, přidáme máslo a zázvorovou marmeládu.
3. Pralinkovou hmotu necháme vychladit dvě hodiny v ledničce, lžící tvarujeme kuličky, které dáme na několik minut ztuhnout do mrazáku.
4. Kuličky napíchnuté na špejli namáčíme v rozpuštěné čokoládové polevě a ozdobíme nasekaným kandovaným zázvorem.
Čokoládovo-mandlové pralinky s kaštany
• 200 g loupaných vařených jedlých kaštanů
• 300 ml smetany ke šlehání
• 250 g hořké čokolády
• 1 lžíce másla
• 2 lžíce brandy
• 100 g strouhaných lískových oříšků
1. Kaštany jemně nasekáme nebo nahrubo nastrouháme.
2. Smetanu přivedeme k varu, přisypeme nalámanou čokoládu a promícháváme, dokud není rozpuštěná.
3. Přidáme máslo, brandy a mícháme směs do zhoustnutí. Stáhneme z plamene a vmícháme kaštany.
4. Směs necháme vychladnout při pokojové teplotě a pak chladíme dvě hodiny v ledničce.
5. Z hmoty vykrajujeme lžičkou kuličky, které obalíme v mletých oříšcích.
Čtěte v pondělním
magazínu ONA DNES

Čtvrtý díl receptů na cukroví, tentokrát na téma čokoláda a oříšky, najdete v pondělní ONA DNES. Vyzkoušejte čokoládové pusinky nebo čokoládové pracny krok za krokem.