Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Pošlete recept na vaše oblíbené vánoční cukroví a vyhrajte kuchařku

  3:54aktualizováno  14:54
Patříte k těm, kdo si Vánoce nedovedou představit bez vůně vanilky, hřebíčku a čokolády, která se line kuchyní, když se zase po roce pustíte do pečení cukroví? Tak se zapojte do naší vánoční soutěže. Stačí jen poslat svůj nejoblíbenější rodinný recept i s fotografií upečeného cukroví a můžete vyhrát jednu z deseti zajímavých cen.
(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Martin Faltus

Každá rodina má svoji vlastní hitparádu vánočního cukroví, ve které velmi často vedou poctivé babičkovské recepty s pravým máslem, ořechy ze zahrádky a skutečnou vanilkou.

Největšími favority českých Vánoc jsou jistě vanilkové rohlíčky, které jsou sice víceméně z „jednoho těsta“, ale každý kousek je originál, na kterém se pozná zručnost, zkušenost a trpělivost jejich tvůrce. „Můj syn rohlíčky miluje, ale jen ty, co peču já. Na návštěvě se jich ani nedotkne, i kdyby ležely přímo před ním,“ říká Petra. „Prý mu žádné jiné nechutnají.“

Pečení cukroví přitom není zdaleka jen doménou hospodyněk, otec mojí kamarádky peče každý rok 50 druhů cukroví. Krásného, načančaného a tak lahodného, že se po něm vždycky zapráší ještě před Silvestrem.

pravidla soutěže

1. Soutěž o nejlepší vánoční cukroví s internetovým magazínem OnaDnes.cz startuje 19. 11. 2010 a končí 10. 12. 2010. Příspěvky zaslané po tomto datu již nebudou zařazeny do soutěže.

2. Soutěžící zašle prostřednictvím formuláře pro vkládání čtenářských receptů soutěžní příspěvek obsahující název cukroví, seznam ingrediencí, návod k přípravě a fotografii cukroví. Fotografie by měla mít velikost minimálně 150 kB a maximálně 2 MB.

3. Každý soutěžní příspěvek musí obsahovat v názvu receptu heslo: Vánoční soutěž.

4. Podmínkou účasti v soutěži je registrace na portálu idnes.cz.

5. Výsledky soutěže budou uveřejněny na stránkách OnaDnes.cz do týdne po skončení soutěže. Výhry budou výhercům zaslány poštou.

Jak soutěžit?

Ať už jsou vašimi vánočními favority linecká kolečka, išlské dortíčky, podvodnice, kokosky, rumové kuličky, perníčky nebo jiné laskominy, můžete svoji cukrářskou vášeň proměnit v zajímavou výhru. Stačí, když se zúčastníte naší soutěže.

Prostřednictvím formuláře pro vkládání čtenářských receptů ZDE nám zašlete přesné znění receptu včetně jeho názvu, seznamu a dávkování ingrediencí a návodu k přípravě. Nezapomeňte také připojit fotografii výsledného produktu. Před název receptu připište heslo: Vánoční soutěž.

Z došlých receptů vybereme deset nejzajímavějších, které osobně vyzkoušíme a poté vyhlásíme absolutního vítěze. Celkem oceníme deset soutěžící, kteří vyhrají jednu z knih, jež do soutěže věnovalo nakladatelství Motto. Vítěz nebo vítězka navíc obdrží dárkový balíček OnaDnes.cz.

Co můžete vyhrát?

1. místo: Dárkový balíček OnaDnes.cz + Zlatá úsporná kuchařka s rozpočty - nové vydání oblíbené prvorepublikové kuchařky Anuše Kejřové z roku 1926. Kniha obsahuje skutečně 1500 úsporných a vyzkoušených předpisů s rozpočty.

2. místo: Zlatá úsporná kuchařka s rozpočty

3. a 4. místo: Vaření s Čirinou - osvědčené recepty Čiriny, osobní kuchařky prezidenta Václava Havla, která vařila diplomatům a umělcům, sestavily Irena Košíková a Dana Melanová.

5. a 6. místo: V kuchyni s Čirinou - celkem 201 receptů skutečné mistryně kuchyně a majitelky vyhlášené restaurace sepsaly Irena Košíková a Dana Melanová.

7. a 8. místo: S Čirinou na cestách - třetí sbírka skvělých receptů a návodů, jak si dobrým jídlem zpestřit život. Tentokrát autorky Irena Košíková a Dana Melanovávíce zabrousily do cizích krajů a kromě tradičních českých, slovenských a maďarských receptů předkládají i u nás méně známé návody na přípravu francouzských, italských, španělských, řeckých, čínských a dalších jídel.

9. a 10. místo: Co vařily naše babičky a co jsme my zapomněli - recepty Heleny Vrábkové, nad nimiž se sbíhají sliny a které si možná pamatujete z dětství: bramborové placky, cukrkandl, domácí chléb, šlejšky, karásky, lepenice, zelňáky, šup bába...

Autor:




Nejčtenější

ilustrační snímek
I po císařském řezu můžete porodit přirozeně

Většina žen po prodělání císařského řezu předpokládá, že i další děti budou muset přijít na svět s pomocí skalpelu. Lékaři však dnes dokážou velmi dobře...  celý článek

Lake Bellová
Lake Bellová: Děti vychovávám tak, aby si vážily starých lidí

Herečka Lake Bellová (38) denně naráží na to, že si dnešní mládež neváží starších lidí. Své děti tak vede k tomu, aby ke starším lidem měly úctu. A hlavně po...  celý článek

MOJE ROZMARNÉ LÉTO
Moje rozmarné léto: Hlasujte, posílejte a soutěžte o ceny za tisíce

Moje rozmarné léto je téma fotosoutěže, kam můžete celé prázdniny posílat své aktuální fotografie. Soutěžit můžete v některém z osmi kol, z nichž vítězové...  celý článek

Magazín Vogue je ikonou mezi dámskými magazíny.
Magazín Vogue udává trendy už 125 let. Nyní ho ohrožují sociální sítě

Magazín plný luxusu, který si zamilovaly ženy po celém světě, odstartoval kariéru mnoha topmodelek a návrhářů. A přestože je Vogue stále prestižní titul, ubývá...  celý článek

Nafukovací lehátko ve tvaru plameňáka je "must-have" sezony.
Plameňáci ovládli léto, ale ikonami jsou už šedesát let

Luxusní šaty a šperky, obyčejná trička z řetězců, neonové lampy a nafukovací lehátka mají letos jedno společné. Vládnou jim plameňáci. Kýčovití, přesto...  celý článek

Další z rubriky

Nebojte se na cestách využít to, co roste kolem. Uvařit si můžete třeba čaj z...
Nudle v ešusu i müsli tyčinky. Outdoorové recepty nejen na horskou túru

Na přechodech hor i na celodenních výletech s dětmi se musí dobře a kvalitně jíst. A zdaleka se přitom nemusíte spokojit jen s instantními polévkami nebo...  celý článek

Papriky plněné nádivkou z balkánského sýra
Zelenina jako obal: papriky plněné sýrem, nadívaný lilek i rajčata

Počasí teď zrovna není na svíčkovou nebo na vepřo knedlo zelo, k chuti přijdou spíše lehčí zeleninová jídla. V kombinaci se sýrem či masem vás paprika, lilek...  celý článek

Křehký koláč s cuketou a mrkví
Cuketa v hlavní roli. Nenápadná Popelka může být v kuchyni královnou

V našich zahrádkách je jako doma, protože je nenáročná na pěstování a šikovná kuchařka ji umí zakomponovat opravdu do každého jídla. Cuketa ovšem není jen...  celý článek

Další nabídka

Arome.cz

Konec sejrům: 7 tipů, jak se rychle opálit
Konec sejrům: 7 tipů, jak se rychle opálit

Vaše kůže připomíná eidam, pocení na ostrém slunci vás nebaví nebo na něj nemáte čas? Zapomeňte na babské rady. Olivový ... celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.