Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Zeleninová krémová polévka s kozím sýrem

  0:27aktualizováno  0:27
Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.

Zeleninová krémová polévka s kozím sýrem | foto: Profimedia.cz

Suroviny na 4 porce:

  • 1 lžíce olivového oleje 
  • 50 g jarní cibule
  • 3 stroužky česneku 
  • 150 g brambor 
  • 50 g celeru 
  • 1,25 l vody nebo zeleninového vývaru 
  • mořská sůl a mletý pepř 
  • půl lžičky mletého kmínu 
  • 300 g brokolice 
  • 150 g listového špenátu (i mražený) 
  • 200 g pórku 
  • 2 lžíce kysané smetany 
  • 80 g polotvrdého kozího sýra 
  • pažitka nebo mladá cibulka k podávání

Postup:

1. Cibuli a česnek nakrájíme na plátky, celer a brambory na kostičky.
Brokolici rozebereme na růžičky, pórek překrájíme na menší kousky.

2. V hrnci rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a česnek a necháme je zesklovatět. Přidáme brambory a celer, krátce osmahneme a zalijeme vodou. Osolíme, okořeníme pepřem a kmínem, vaříme do poloměkka. Přidáme brokolici, pórek, špenát a vaříme doměkka.

3. Polévku odstavíme, pár růžiček brokolice vyjmeme. Polévku rozmixujeme dohladka ponorným mixérem. Vmícháme smetanu, prohřejeme a dochutíme pepřem a solí. Podáváme s růžičkami brokolice, kostičkami kozího sýra a posypané pažitkou.

Autor:


Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.