Konzumace kozího mléka přispívá i k zastavení měknutí kostí.

Konzumace kozího mléka přispívá i k zastavení měknutí kostí. | foto: Profimedia.cz

Kozí mléko je mnohem zdravější než kravské

  • 6
Pití kozího mléka je zdravější než konzumace toho kravského. Kozí produkt má více zdraví prospěšných látek než kravský a je vhodnější při prevenci chudokrevnosti z nedostatku železa.

Vyplynulo to ze studie odborníků z Univesity of Granada. U několika laboratorních myší vyvolali experti chudokrevnost s nedostatkem železa uměle. Když podávali hlodavcům kozí mléko, došlo k výraznému zlepšení jejich zdravotního stavu. Kozí mléko bylo také výbornou prevencí této choroby. Jeho konzumace přispěla i k zastavení demineralizace – měknutí kostí.

„Pití kozího mléka má pozitivní vliv na metabolismus minerálů, rekonvalescenci při chudokrevnosti z nedostatku železa a nedostatku minerálů v kostech,“ tvrdí doktor Javier Diaz Castro. Podle něj kozí mléko obsahuje více vápníku, hořčíku, fosforu a železa a má vyváženější poměr těchto minerálů než mléko kravské.