Doba přípravy: 50 minut
- 40 g vlašských ořechů
- 70 g cukr krupice
- 1 cukr vanilkový
- 210 g hladká mouka
- 140 g Hera
Na polevu:
- čokoláda na vaření
- bílá čokopoleva
- kousek omegy
- párátko
1. Heru utřeme s cukrem krupicí a postupně přidáváme mouku, vanilkové cukry a 40 g namletých ořechů. Rukama uhněteme těsto, které necháme několik hodin uležet v lednici (může být i přes noc).
2. Z těsta vyválíme placku silnou asi 3 mm a vykrajujeme kolečka nebo čtverečky a pečeme je krátce v mírně vyhřáté troubě.
3. Vychladlé cukroví slepíme marmeládou nebo krémem. Čokoládu na vaření rozehřejeme spolu s kouskem ztuženého tuku. Pytlíček s bílou polevou necháme rozehřát v horké lázni a ustřihneme v něm malinkou dírku. Pak mažeme cukroví tmavou čokoládou, do které kápneme kapku bílé polevy a párátkem "roztaháme" do různých stran.