- 1 kg brambor
- 2 malé mrkve
- 1 malá petržel
- malý kousek celeru
- lžíce octa, lžíce soli, lžíce cukru např. krupice
- malá cibule
- 3 ks sterilovaných okurek
- malá plechovka sterilovaného hrášku
- ½ tatarské omáčky (cca 100 ml)
- ½ tatarské omáčky Yofresh (cca 120 ml
- může být i malé jablko
- sůl, pepř
1. Brambory umyjeme a uvaříme ve slupce doměkka. Ještě horké je oloupeme, nakrájíme na kostičky, dáme do mísy a ještě teplé osolíme a opepříme.
2. Ve druhém hrnci uvaříme 1 mrkev, petržel a celer ve sladkokyselém nálevu (do vody přidáme po lžíci octa, soli a cukru). Uvaříme do měkka a poté nakrájíme na drobné kostičky, přidáme do nakrájených brambor.
3. Přidáme nadrobno nakrájené okurky a na velmi drobno nakrájenou cibuli a sterilovaný hrášek. Nastrouháme na jemno syrovou mrkev a jablko, vmícháme do salátu. Nakonec přidáme poloviny obou tatarek a zamícháme.
TIP: Pokud neseženeme Yofresh tatarku, můžeme dát obyčejné "helmansky" více než 100 ml a přidat místo Yofresh bílý jogurt.