Šéf českých internistů Richard Češka

Šéf českých internistů Richard Češka | foto: Foto: Anna Boháčová, MAFRA

Češi konzumují plno cukru, aniž by o tom věděli, varuje šéf českých internistů

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Když si člověk objedná v restauraci jídlo a přisolí si ho, aniž by ho ochutnal, je to dle šéfa českých internistů Richarda Češky považovat za zvrácenost. Češi solí více než většina Evropanů, přitom dlouhodobým nadužíváním soli riskujeme vysoký krevní tlak i srdeční selhání. To hrozí i v případě, když se zbytečně vystavujete velkým mrazům.
Lékaři Česka

Letošní zima byla ve znamení teplotních výkyvů. Jeden týden ukazoval teploměr hluboko pod bod mrazu, druhý se sápal k deseti stupňům. Co to dělá s naším organismem?
Počasí má velký vliv na zdravotní stav. Jeho změny jsou velmi nepříznivé. V mrazivých dnech dochází ke zhoršování kardiovaskulární situace.

I to jablko je plné cukrů. Ovoce ano, ale nacpat se večer hroznovým vínem vážně není dobré.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se

Seriál Lékaři Česka