Pro 4 osoby
Příprava: 15 minut
* 8 plátků celozrnného toustového chleba
* 100 g žervé
* špetka soli
* hrst usekané pažitky
* 200 g salátové okurky
* 250 g karotky
* 150 g kedlubny
* snítka máty nebo petrželky na ozdobu
1. V misce utřeme žervé se solí a vmícháme většinu usekané pažitky. Karotku a okurku překrojíme asi na 10cm kusy a kedlubnu rozpůlíme. Potom všechnu zeleninu nakrájíme na podélné plátky, položíme je na sebe a nakrájíme na tenké proužky.
2. Chleby opečeme v toustovači nebo pod rozpáleným grilem či v troubě.
3. Polovinu chlebů potřeme ochuceným žervé, obložíme nakrájenou zeleninou, posypeme zbylou pažitkou, ozdobíme mátou nebo petrželkou a přiklopíme zbylými chleby.
DENNÍ JÍDELNÍČEK:
Snídaně: 1 porce celozrnného toustu (951 kJ)
Svačina: 100 g bílého jogurtu + 50 g jahod + 1 lžíce mletých vlašských ořechů (551 kJ)
Oběd: 100 g hovězího na žampionech + 50 g vařených těstovin (1 790 kJ)
Svačina: zeleninové tyčinky: 150 g mrkve + 150 g řapíkatého celeru (540 kJ)
Večeře: 100 g tuňák ve vlastní šťávě + 30 g sterilované kukuřice +100 g ledového salátu + 20 g oliv + 1 lžička olivového oleje (1 062 kJ)
CELKEM: 4 894 kJ