16. díl jarní diety: grilovaný hovězí steak se zeleninou a rukolou

Pro "dietářky" opět platí, že si dají steak bez přílohy. Ti, co dietu nedrží, ocení jako přílohu bramboru pečenou v alobalu s kysanou smetanou ochucenou česnekem a bylinkami.

Grilovaný hovězí steak se zeleninou a rukolou | foto: Stockfood.cz

Na 4 kusy

Příprava: 15 minut + doba na marinování + 15-20 minut grilování

* 4 plátky z nízkého roštěnce 
* 2 lžíce olivového oleje + 2 lžíce na zeleninu 
* 1 lžička franc. hořčice 
* 1-2 lžíce worcestrové omáčky 
* 300 g rajčat 
* 300 g paprik 
* 2 lžíce zelených oliv 
* 2 lžíce černých oliv 
* 1 lžíce citronové šťávy 
* 1 prolisovaný stroužek česneku 
* 2 snítky tymiánu 
* 150 g rukoly

1. Plátky z nízkého roštěnce na krajích nařízneme špičkou nože, opepříme a potřeme směsí oleje, hořčice a worcestru. Přikryjeme a necháme v chladu odležet, minimálně 2-3 hodiny.

2. Rozpálíme si gril nebo gril. pánev a omyjeme, očistíme a osušíme zeleninu. Rajčata nakrájíme na klínky, papriky na silnější proužky. Rozpálenou grilovací pánev nebo mřížku potřeme olejem a opečeme na ní postupně maso a zeleninu.

3. Steaky grilujeme z každé strany asi 3-5 minut, podle toho, jak je chceme mít propečené. Zeleninu opékáme zhruba 5-10 minut a během grilování ji otáčíme.

4. Upečené steaky necháme na teplém talíři pár minut odležet.
Zeleninu mírně osolíme a promícháme s olivami, olejem, citronovou šťávou, prolisovaným česnekem a lístky tymiánu. Steaky osolíme a podáváme s teplou grilovanou zeleninou a rukolou.

DENNÍ JÍDELNÍČEK

Snídaně: 100 g ovesné kaše + 100 ml mléka + 60 g jahod (1 012 kJ)
Svačina: 150 g hroznového vína (434 kJ)
Oběd: 100 g kuřecích jater na slanině + 2 lžíce rýže Natural + 80 g salátu z červené řepy (1 670 kJ)
Svačina: 100 g bílého jogurtu + 150 g nastrouhané salátové okurky + sůl, pepř, česnek (421 kJ)
Večeře: 1 porce steaku (1 420 kJ)
CELKEM: 4 957 kJ

Autor:
  • Nejčtenější

Od kapra po tuňáka. Ryby jsou na srdce i nervy, ale hlavně vám budou chutnat

27. dubna 2024  15:07

Naše babičky říkávaly: Kdo jí ryby v každém čase, ten je zdráv a štíhlý v pase. A něco na tom...

Kuře s bramborem, hráškem a chřestem

Kuře s bramborem, hráškem a chřestem

Střední

40 min

Skvělý jarní recept se šparglem.

Špagety se špenátem a omáčkou

Špagety se špenátem a omáčkou

Střední

30 min

Máte chuť na italskou kuchyni? Uvařte si špagety s omáčkou podle našeho receptu.

Jarní poke bowl s lososem

Jarní poke bowl s lososem

Lehké

40 min

Havajská specialita v podobě misky naplněné rýží a dalšími surovinami jako jsou ryby a čerstvá nebo...

Frittata s chřestem, pórkem a ricottou

Frittata s chřestem, pórkem a ricottou

Lehké

30 min

Připravte si snadnou a zdravou večeři, která pochází z nedaleké Itálie.

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

Natáčení Přátel bylo otřesné, vzpomíná herečka Olivia Williamsová

Britská herečka Olivia Williamsová (53) si ve čtvrté sérii sitcomu Přátelé zahrála epizodní roli jedné z družiček na...

Byli vedle ní samí ztroskotanci, vzpomíná Basiková na muže Bartošové

Byly každá z jiného těsta, ale hlavně se pohybovaly na opačných pólech hudebního spektra. Iveta Bartošová byla...

Autofotka: Sen z plakátů v kotrmelcích. Mladíček v tunelu rozbil Ferrari F40

Symbol italské nenažranosti se již skoro čtyři dekády pokouší zabít své řidiče. Jízda s Ferrari F40 bez posilovače...

Ukaž kozy, řvali na ni. Potřebovala jsem se obouchat, vzpomíná komička Macháčková

Rozstřel Pravidelně vystupuje v pořadu Comedy Club se svými stand-upy, za knihu Svatební historky aneb jak jsem se nevdala se...

Do Bolívie jsem odešla kvůli smrti rodičů, přiznala sestra Romana Vojtka

Mladší sestra herce Romana Vojtka (52) Edita Vojtková (49) je módní návrhářkou a žije v Bolívii. Do zahraničí odešla...