LETNÍ ŠKOLA VAŘENÍ - SKVĚLÉ SALÁTY
Pro 4 osoby
Příprava: 40 minut
* 4 kuřecí prsa
* 1 salát radicchio (salátová čekanka)
* 100 g slaniny na tenké plátky
* 1 na kostičky nakrájená šalotka
* 1 avokádo
* 500 g rajčat
* 2 svazky rukoly
* 1 svazek žlutých pampelišek (nemusí být)
* 150 g rokfóru
* 2 lžíce oleje
* 3 lžíce balsamikového octa
* 4 lžíce pomerančové šťávy
* 1 lžíce dijonské hořčice
* 1 lžička cukru
* sůl, čerstvě umletý pepř (vše dostupné v běžných supermarketech)
1. Slaninu nakrájíme na proužky a na oleji na mírném plameni necháme vyškvařit.
2. Vyjmeme z pánve a na ubrousku necháme okapat.
3. Kostičky šalotky v té samé pánvi na vypeklém tuku necháme zesklovatět.
4. Ještě na pánvi zalijeme balsamikem a pomerančovou šťávou a přendáme do malé misky.
5. Vmícháme hořčici, dochutíme solí a pepřem.
6. Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a vložíme do zapékací misky.
7. Maso potřeme dvěma lžícemi marinády a v předehřáté troubě na funkci grill necháme 10 až 15 minut grilovat. Jednou otočíme.
8. Avokádo podélně rozpůlíme, odstraníme pecku, oloupeme a nakrájíme podélně na měsíčky.
9. Salát, rukolu a pampelišky omyjeme a necháme okapat. Rajčata omyjeme a nakrájíme na měsíčky, rozložíme na talíř a zalijeme zbytkem marinády.
10. Ogrilované maso nakrájíme šikmo na tenké plátky a rozložíme na salát.
Tip |