Pečená zvěřina na schwarzwaldské šunce se zeleninou
Ingredience:
- 2 větší bažantí prsíčka s křidélkem
- 60 g slaniny
- 1 stroužek česneku
- sůl a mletý mix pepřů
- 2 mrkve
- 1 kořenová petržel
- 300 g malých brambor
- 30 ml olivového oleje
- 200 g zelených fazolek
- 1 lžíce citronové šťávy
- 80 g schwarzwaldské šunky
Pracovní postup:
- Prsíčka prošpikujeme špalíčky slaniny, potřeme utřeným česnekem se solí a opepříme. Takto připravené maso necháme alespoň hodinu uležet.
- Mrkev, petržel a brambory očistíme a nakrájíme. Brambory s mrkví a petrželí zalijeme olivovým olejem, osolíme a dáme do pekáčku. Vložíme do trouby a pečeme při 200 °C. Fazolky opláchneme, zbavíme stopek a překrojíme na poloviny.
- V pánvi nahřejeme olej a z obou stran v ní opečeme prsíčka. Když je zelenina napůl měkká, přidáme prsíčka pokapaná citronovou šťávou, fazolky a podle potřeby podlijeme trochou vody. Vše poklademe pokrájenou šunkou, znovu přiklopíme a dopečeme doměkka.
A nebo vyzkoušejte bažanta s bylinkovou nádivkou podle šéfkuchaře Marka Svobody: