Recepty ze zvěřiny

Zajíce nebo bažanta nenechávejte viset na balkoně, lepší je hned ho zpracovat

Drobná zvěřina se tradičně vyvěšuje.
30. listopadu 2017

Kdyby se náhodou stalo, že vám u dveří bytu zazvoní příbuzný myslivec se zajícem nebo bažantem v...

Kulajda, kančí roláda i řezy hrk-hrk. Podzimní menu podle blogerky

Rychlé jablečné řezy hrk-hrk
14. října 2017

Ačkoli dnes jídlo miluje a je nejen jejím koníčkem, ale i povoláním, jako dítě se Andrea Motlíková...

Ve víně je pravda. A když je v jídle víno, je to prostě bašta!

Losos se špenátem a vinnou pěnou
12. září 2017

Je tady doba, na kterou se milovníci tekutých hroznů těší víc než na Vánoce. Čas vinobraní a...

Zelenina opečená na grilu bude ještě lepší než syrová, láká Pohlreich

Prsa z divoké kachny se zeleninovým salátem
22. května 2017

Další díl pořadu Rozpal to, šéfe! byl celý o zvěřině. A k výraznému masu je ideální připravit něco...

Zvěřina, raci, skořice. Labužníci mohou zkusit, jak chutnalo baroko

Kuchař Martin Havlík připravil pro hosty festivalu lahůdky inspirované barokní...
22. ledna 2017

Co mohli mít na talíři Bach, Caravaggio, Rembrandt nebo Matyáš Braun, mohou od minulé neděle až do...

Lesy a rybníky mají rok nové vedení. Šéf není vidět, ale chválí si úspěch

Společnost Lesy a rybníky města České Budějovice spravuje i rybník Černiš na...
9. prosince 2016

Odstřel deseti tisíc kachen, úspěšná sklizeň i větší zájem o prodejnu ryb a zvěřiny. Nové vedení...

Jsme jen do počtu, hájili absence na jednáních opoziční zastupitelé

Hejtman Jiří Zimola a jeho náměstci Ivana Stráská a Jaromír Slíva nechyběli na...
26. září 2016

Krajští zastupitelé měli v dobíhajícím čtyřletém volebním období 25 zasedání, průměrně šest ročně....

Švýcarský Graubünden: objevte velehorský ráj selských delikates

Horský sýr Mutschli je vyhlášenou specialitou kantonu Graubünden.
19. srpna 2016

Švýcarsko je kulinárně ohromně bohatá země. A možná nejlépe je to vidět v největším kantonu...

Přehledný návod, jak si na grilu poradit s jednotlivými druhy masa

28. července 2016

Každý druh masa potřebuje na grilu něco jiného. Jinak se zachází s kuřecím, jinak s hovězím, jinak...

Příliš horké nápoje mohou způsobovat rakovinu jícnu, tvrdí experti

15. června 2016

Na seznam „možných karcinogenů“ se - ne tak dlouho po červeném mase - dostávají také horké nápoje....

Bobří ocas, vemínka, žáby i veverky aneb gastronomie za Karla IV.

14. května 2016

Období 14. století bylo z gastronomického hlediska docela zajímavé. A i zde zanechal Karel IV. svou...

Sladká kaše byla luxus. Jídelníček poddaných Karla IV. je dnes v módě

10. května 2016

Doba panovníka Karla IV. byla obdobím dostatku. Díky absenci válek se tehdejší lidé stravovali...

Gastronomické velikonoční trendy. Tipy, co ochutnat o svátcích

26. března 2016

Je to sice brutální, ale sakramentsky dobré. V čase kolem Velikonoc přichází čas mléčných kůzlátek...

Lovci musí na veterinu posílat „pírko“ z divočáka. Jinak zaplatí kontrolu

7. ledna 2016

Z ulovených divočáků musí myslivci od letošního roku posílat ke kontrole vzorky masa i takzvaná...

Zvěřina hraje prim, říká provozní stříbrné restaurace Maurerova výběru

5. prosince 2015

Zvěřinová kuchyně Kristina Hrádku nedaleko Děčínského Sněžníku letos převálcovala slavné pražské...

Kanec si rozumí se šípky i zelím. Báječné kančí ragú i roláda

1. listopadu 2015

Se šípkovou nebo se zelím? I tento podzim se můžete pokusit rozlousknout odvěkou otázku českých...

Voda, která (ne)zabije chuť dezertu. Pronikněte do tajů aquasommeliérství

8. září 2015

Červené víno ke zvěřině a bílé k rybě. Jasně, to vědí všichni, ale co voda? Napadlo vás vybrat si k...

Kančí pečené v divokých bylinkách

16. července 2015

Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.

Příběh Martina: Své ženě jsem nevěrný. Spustila to internetová seznamka

14. května 2015

Devětatřicetiletý lékař není jediný nevěrník, kterému nahrávají moderní technologie, sociální sítě...

Na Expu v Miláně se bude podávat zvěřina, ale také smažák a utopenci

8. dubna 2015

Restaurace na Expu vždycky nabízí kus naší domoviny. Zatímco v minulých letech se menu...

Myslivci léčí zvířata s parazity. Nechoďte do lesů a nejezte zvěřinu, prosí

13. února 2015

Myslivci žádají lidi, aby v nejbližších dnech nechodili do lesa nebo aspoň omezili pohyb kolem...

Na Chebsku se objevila nemoc zajíců. Nakazit se mohou i lidé

20. ledna 2015

U Skalné na Chebsku se objevila tularémie zajíců. Nemoc je přenosná na člověka. Lékaři proto...

Festival nabízí 37 druhů gulášů, vaří se i z antilopy a lamy

18. července 2014

Vůně guláše, která se line nad fotbalovým stadionem ve Valašském Meziříčí, dává tušit, že areál...

Recept na bažanta s bylinkovou nádivkou. Tradice, která nakrmí rodinu

13. dubna 2014

Bažanta připravíte na sto způsobů. S nádivkou patří mezi typické recepty, které s málem masa nasytí...

Kančí závitek s kuskusem. Chuť, která zlomí váš odpor ke zdravé výživě

20. března 2014

Kombinovat zvěřinu se zdravým kuskusem je poněkud odvážné. Šéfkuchař Marek Svoboda nás přesvědčil,...

Potraviny, které vám ubírají energii

5. března 2014

Jídlo má velký vliv nejen na naše zdraví, ale také na vitalitu. Existují potraviny, které nám...

Ochutnal jsem pralesní krysu. Je výborná a lze ji chovat na farmě

6. února 2014

Když jsem u popisů zvířat ve starých zoologických spisech čítal více nebo méně obsáhlé zmínky o...

V Kralupech vznikly obří mrazírny zvěřiny. Denně zpracují až pět tun

5. prosince 2013

V těchto dnech se v Kralupech nad Vltavou rozjíždí plná výroba na největší řeznické lince na...

O víkendu můžete vyrazit na výlov rybníka, nebo si vyřežte dýni

18. října 2013

Nemáte ještě plány na víkend? Podívejte se na výlov rybníka a kupte si čerstvou rybu, zkuste si...

Víkend bude chutnat po burgerech a zvěřině, děti si i zalyžují

11. října 2013

Podzim je zlatým časem gurmánů, kteří se mohou těšit na burgerfest, zvěřinové hody, dny medu nebo...

České lesy zaplavili kanci. Za jejich přemnožení mohou žaludy i krajina

26. srpna 2013

Kdo má rád zvěřinu a navštěvuje kančí hody, pro toho je to dobrá zpráva. Myslivci v minulém roce...

Jak poznat dobrého řezníka? Chutná od něj kočkám, radí řezník Kšána

9. května 2013

Pro hovězí, zvěřinu i uzeniny se k Františku Kšánovi do Břevnova sjíždějí lidé z celé Prahy. V době...

Při hubnutí můžete i svíčkovou. Vyzkoušejte triky, jak odlehčit jídlo

15. března 2013

Hlavní jídlo pro člověka, který chce zeštíhlet, by mělo vypadat jako puzzle. Základem je hromada...

Krize plesům v Karlovarském kraji nepřeje. Organizátoři je ruší

3. prosince 2012

Nadcházející plesová sezona v karlovarském regionu bude oproti těm minulým o něco skromnější. Může...

Divočáci se přemnožili, kančí se prodává lacině. Dotahuje i vepřové

7. listopadu 2012

Myslivci na jihu Moravy stále více střílejí divoká prasata jako škodnou. Přemnožila se dokonce...

Jak na zvěřinu? Šéfkuchaři vám poradí, co s jelenem nebo kancem

1. listopadu 2012

Zvěřina je jedním z nejlákavějších symbolů podzimu. Je navíc nejen chutným zpestřením našeho...