Recepty ze zvěřiny

I podzimní zvěřinu uděláte na grilu. Zkuste srnčí ragú na víně

18. listopadu 2023

Zvěřina je v nejlepší formě právě teď. V dnešním dílu grilovací akademie vám pipMaster a jeho...

Zvěřina byla po staletí jen pro bohaté. Hlava srní, bobrový ocas i kačice

8. listopadu 2023

Podzim v kuchyni nově patří zvěřině, které naše generace znovu přicházejí na chuť. Maso divoké...

Základní lekce, jak připravit delikátní zvěřinu. Stačí znát správné fígle

11. prosince 2022

Lahodné maso, které si gurmáni raději vychutnají v restauraci, než aby ho připravovali doma....

Zvěřině s černorybízovou se na Kladské vyrovnala Forejtova se šípkovou

6. září 2022  22:45

Souboj na talíři, kuchařská road movie Radka Kašpárka, Jana Punčocháře a Přemka Forejta, zamířila v...

Hony přiškrtil covid, myslivci boří mýty o zvěřině a prodávají on-line

25. listopadu 2020  11:03

Zvěřina má punc nedostupného masa s obtížnou přípravou neprávem, tvrdí myslivci. Zájem lidí o...

Podzim je časem zvěřiny. Jak připravit bažanta nebo kančí maso?

24. října 2020

Zvěřina je pro mnoho amatérských kuchařů a kuchařek tak trochu „vyšší dívčí“, ale s našimi recepty...

O zvěřinu není zájem, myslivci a lesníci ji prodávají přes aplikace

19. září 2020  10:11

Nečekaný výpadek poptávky po zvěřině, který myslivcům způsobil soubor omezení během koronavirové...

Pro srnce či divočáka k nejbližšímu myslivci. Labužníkům pomůže nový web

4. června 2020  11:34

Výkupny zvěřiny přestaly v době koronaviru a uzavřených restaurací vykupovat od myslivců ulovenou...

Zvěřinu nikdo nechce, myslivci mají narvané sklady. Chtějí ji prodávat napřímo

22. dubna 2020

Premium Zvěřina možná bude levnější a pravidla pro její prodej jednodušší. Myslivci usilují o to, aby mohli...

Myslivci budou víc lovit, přemnožená zvěř ničí vysazené stromky

25. února 2020  15:33

Na pulty obchodů by se letos mělo dostávat více zvěřiny, než bylo dosud zvykem. Lesníci totiž...

Zvěřinu nechte dozrát či marinujte. Jen tak si doopravdy pochutnáte

23. listopadu 2019

S podzimem a časem honů se na naše talíře dostává i zvěřina. Pokud máte v rodině myslivce, asi...

RECEPT DNE: Pečené křepelky s jablky

2. listopadu 2019

Zvěřina k podzimu patří. Vyzkoušejte náš recept na pečené křepelky s jablky.

S šípkovou, nebo se zelím? Zvěřiny je moc, končí i v krmivech pro mazlíčky

19. října 2019

Myslivci i zpracovatelé zvěřiny zažívají vrchol sezony. Maso divočáků, srnců či jelenů však v...

Restauraci hrozí pokuta 50 milionů, skladovala zvěřinu v nákladním výtahu

6. září 2019  14:31

Inspektoři Státní veterinární správy odhalili v restauraci v centru Prahy nehygienické zacházení se...

Víc zvěřiny pro sebe i na prodej. Myslivcům se uvolní pravidla

29. srpna 2019

Myslivci budou mít povoleno prodávat více zvěřiny. Vyhláška, kterou předložilo do vlády...

V Česku pořád rostou "jaderné" hřiby. I třicet let po Černobylu

12. března 2019

V některých monitorovaných potravinách je stále nezanedbatelné množství cesia Cs-137 z takzvaného...

Zvěřinu koupíte u myslivců podstatně levněji než v obchodě

28. ledna 2019

Až sedmkrát levněji než v běžném prodeji můžete sehnat kančí nebo třeba srnčí maso přímo u...

Pytláků v lese přibývá, zvěřina je drahá v obchodech i restauracích

28. prosince 2018  11:02

Desítky kusů nelegálně ulovené zvěře nebo spíše zbytků zvířat najdou každý rok myslivci i turisté v...

Zajíce nebo bažanta nenechávejte viset na balkoně, lepší je hned ho zpracovat

30. listopadu 2017

Kdyby se náhodou stalo, že vám u dveří bytu zazvoní příbuzný myslivec se zajícem nebo bažantem v...

Kulajda, kančí roláda i řezy hrk-hrk. Podzimní menu podle blogerky

14. října 2017

Ačkoli dnes jídlo miluje a je nejen jejím koníčkem, ale i povoláním, jako dítě se Andrea Motlíková...

Ve víně je pravda. A když je v jídle víno, je to prostě bašta!

12. září 2017

Je tady doba, na kterou se milovníci tekutých hroznů těší víc než na Vánoce. Čas vinobraní a...

Zelenina opečená na grilu bude ještě lepší než syrová, láká Pohlreich

22. května 2017

Další díl pořadu Rozpal to, šéfe! byl celý o zvěřině. A k výraznému masu je ideální připravit něco...

Zvěřina, raci, skořice. Labužníci mohou zkusit, jak chutnalo baroko

22. ledna 2017  16:47

Co mohli mít na talíři Bach, Caravaggio, Rembrandt nebo Matyáš Braun, mohou od minulé neděle až do...

Lesy a rybníky mají rok nové vedení. Šéf není vidět, ale chválí si úspěch

9. prosince 2016  17:18

Odstřel deseti tisíc kachen, úspěšná sklizeň i větší zájem o prodejnu ryb a zvěřiny. Nové vedení...

Podzim láká na slavnosti čokolády, gulášů i zvěřiny a kávu s Kafkou

18. října 2016

Komerční sdělení Také druhá půlka října přeje milovníkům dobrého jídla a pití. Tentokrát s námi například ochutnáte...

Jsme jen do počtu, hájili absence na jednáních opoziční zastupitelé

26. září 2016  16:58

Krajští zastupitelé měli v dobíhajícím čtyřletém volebním období 25 zasedání, průměrně šest ročně....

Švýcarský Graubünden: objevte velehorský ráj selských delikates

19. srpna 2016

Švýcarsko je kulinárně ohromně bohatá země. A možná nejlépe je to vidět v největším kantonu...

Přehledný návod, jak si na grilu poradit s jednotlivými druhy masa

28. července 2016

Každý druh masa potřebuje na grilu něco jiného. Jinak se zachází s kuřecím, jinak s hovězím, jinak...

Příliš horké nápoje mohou způsobovat rakovinu jícnu, tvrdí experti

15. června 2016  17:10

Na seznam „možných karcinogenů“ se - ne tak dlouho po červeném mase - dostávají také horké nápoje....

Bobří ocas, vemínka, žáby i veverky aneb gastronomie za Karla IV.

14. května 2016

Období 14. století bylo z gastronomického hlediska docela zajímavé. A i zde zanechal Karel IV. svou...

Sladká kaše byla luxus. Jídelníček poddaných Karla IV. je dnes v módě

10. května 2016

Doba panovníka Karla IV. byla obdobím dostatku. Díky absenci válek se tehdejší lidé stravovali...

Gastronomické velikonoční trendy. Tipy, co ochutnat o svátcích

26. března 2016

Je to sice brutální, ale sakramentsky dobré. V čase kolem Velikonoc přichází čas mléčných kůzlátek...

Lovci musí na veterinu posílat „pírko“ z divočáka. Jinak zaplatí kontrolu

7. ledna 2016  14:41

Z ulovených divočáků musí myslivci od letošního roku posílat ke kontrole vzorky masa i takzvaná...

Zvěřina hraje prim, říká provozní stříbrné restaurace Maurerova výběru

5. prosince 2015  17:55

Zvěřinová kuchyně Kristina Hrádku nedaleko Děčínského Sněžníku letos převálcovala slavné pražské...

Kanec si rozumí se šípky i zelím. Báječné kančí ragú i roláda

1. listopadu 2015

Se šípkovou nebo se zelím? I tento podzim se můžete pokusit rozlousknout odvěkou otázku českých...

Voda, která (ne)zabije chuť dezertu. Pronikněte do tajů aquasommeliérství

8. září 2015

Červené víno ke zvěřině a bílé k rybě. Jasně, to vědí všichni, ale co voda? Napadlo vás vybrat si k...

Poradny