Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Vaříme zelí

Velikonoční vejce barvěte přírodní cestou. Získáte nekonečnou škálu barev

26.3.2018  0:00
Vidíte ty krásné barvy? Všechny vznikly přírodní cestou a v domácích podmínkách je zvládnete v pohodě i vy. Stačí mít po ruce pár základních surovin a vajíčka, která chcete obarvit. 

Marie Doležalová je v pátém měsíci těhotenství, pochlubila se bříškem

25.3.2018  12:01
Herečka a vítězka StarDance Marie Doležalová (31) se na Instagramu pochlubila šťastnou novinkou. Se svým partnerem Markem Zelinkou (31) očekávají prvního potomka, který by se měl narodit v... 

Klidně kupujte banány s hnědými flíčky a tvrdá rajčata, jsou nejlepší

6.3.2018  0:00
Metoda pokus omyl vychází při nákupu ovoce a zeleniny pěkně draho. To zlevněné, co vypadalo výhodně, často nakonec vyhodíme. A něčeho koupíme víc, než jsme schopni spotřebovat. Co radí ti, pro... 

Šest lidí na Ostravsku se přiotrávilo jídlem, všichni společně obědvali

26.12.2017  11:10, aktualizováno  11:49
Hromadnou otravu jídlem řešili na Boží hod záchranáři ve Vratimově u Ostravy. Sedm lidí jedné rodiny a příbuzných společně obědvali a všichni pozřeli nejspíše něco zkaženého nebo jinak zdraví... 

Na svatého Štěpána se peče husa nebo kachna. Zvládne to i začátečník

25.12.2017  0:00
Podle tradice by se na svátečním stole na Štěpána měla objevit pernatá drůbež. A vzhledem k tomu, že se navštěvují celé rodiny, logicky padá volba na větší kousky, tedy na husu nebo kachnu. Na... 

Štola, pirohy, řízek nebo kapustnica. Vánoční hvězdy našich sousedů

12.12.2017  0:00
Zatímco českou klasikou při štědrovečerní večeři je rybí polévka, smažený kapr s bramborovým salátem a štrúdl nebo vánočka, kousek za našimi hranicemi se před vánoční nadílkou servíruje něco... 

Za jídlem do Vratislavi. Polská gastronomie dokáže překvapit i pobavit

7.12.2017  0:00
Češi se dlouho dívali na polskou kuchyni skrz prsty a to je velká škoda. Současná gastronomie našich severních sousedů je totiž překvapivě pestrá a zábavná. Ale nyní se karta obrací a stále více... 

Čerti, řemesla i skok do sena. Jarmek ve Valašských Kloboukách začíná

1.12.2017  15:57
Během víkendu zamíří do Valašských Klobouk na dvacet tisíc lidí. Jedna z největších předvánočních akcí v regionu, Valašský mikulášský jarmek, nabídne soutěže, koncerty a dá nahlédnout do života... 

K pečínce zkuste svěže vyhlížející blanšírované zelí podle Pohlreicha

13.11.2017  0:17
Jak zelí tepelně upravit, aby bylo nejen chutné, ale dalo se na něj i koukat? Podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha je ideálním řešením blanšírování. Jíme i očima, nejde jen o nasycení. A výsledek... 

Hitparáda cenových extrémů potravin: nejvíc podražilo kiwi a máslo

14.10.2017  16:12
Co mají společného melouny, pomeranče a kiwi? Kromě exotiky je to i vysoká cena, kterou si za ně zákazníci připlácejí v obchodech. Kilo kiwi zdražilo na sto dvanáct korun a jasně vévodí žebříčku... 

Podzimní zelenina jako zdravá lahůdka na posílení imunity

12.10.2017  0:00
Odborníci mají červenou řepu, batáty, růžičkovou kapustu či dýni za ideální suroviny pro sychravé dny. Zasytí a posílí imunitu. Co z nich uvařit? 

Fejetony ze života, které vycházely v Ona Dnes, dostaly knižní podobu

4.10.2017  9:04
Novinářka a psychoterapeutka Kateřina Jirková z Rokycan vydává svoji první knihu s názvem Naboso. Krátké příběhy a fejetony, které vycházely v průběhu deseti let v příloze Ona Dnes, doplňují... 

VIDEO: Zkusili jsme knedlíky do ruky. Suché, podle některých food porno

28.9.2017  0:00
Pro některé lidí je knedlík naplněný gulášem, svíčkovou nebo vepřovým se zelím dobrý nápad. Když jsme ho však nechali ochutnat běžným strávníkům, většina se shodla, že by si takovou „svačinku“... 

Módní přehlídka aneb oděná do darů přírody, láká na novinku Zahrada Čech

14.9.2017  8:04
Téměř 500 vystavovatelů se představí na letošním 41. ročníku veletrhu Zahrada Čech. Jedna z nejpopulárnějších akcí pro zahrádkáře a kutily začíná na litoměřickém výstavišti v pátek.... 

Jak je to s módními probiotiky? Neškodí, ale o výhodách zatím víme málo

28.7.2017  0:01
Probiotické potraviny jsou zpátky. Už ne ve formě slazených kysaných nápojů, které frčely v době po roce 2000. Teď se jí korejské kimči, islandský skyr, pije se japonská kombuča. Je to jenom... 

Sedm jednoduchých způsobů, jak si o pár let prodloužit život

25.7.2017  0:00
Cesta k dlouhému a zdravému životu nemusí být kupodivu ani moc náročná. Někdy postačí jen několik malých, jednoduchých změn ve vašem životním stylu. A nebojte se, není to žádná dřina.  

Špičaté zelí je hit. Zabalte do něj maso nebo si udělejte skvělý salát

13.6.2017  0:01
Možná jste u stánku svého oblíbeného zelináře narazili na hlávkové zelí neobvyklého zašpičatělého tvaru. Je to některá z méně známých odrůd této v Česku velmi oblíbené košťálové zeleniny. Pro... 

VIDEO: Barbeque kuře bez roštu připravíte doma lehce podle Pohlreicha

24.4.2017  0:24
Za nesmrtelný evergreen považuje šéfkuchař Zdeněk Pohlreich kousky kuřete zapečené v barbeque marinádě. Připravíte je bez použití grilu, ten si nechte na lepší počasí. Stačí zapékací miska. A... 

Proč mají děti jíst kvašené potraviny? Bakterie ovlivňují imunitu i náladu

6.4.2017  0:17
Každý rodič si přeje mít zdravé a šťastné dítě. A tak jim zdravě vaří, mnozí s nimi sportují a vštěpují jim zdravou životosprávu. Dosáhnout by toho mohli i tím, že budou myslet na střevní... 

Křimickému zelí dává už sto let chuť kvašení v modřínových kádích

Seriál 3.4.2017  19:40
Už sto let funguje nedaleko zámku v Křimicích u Plzně zelárna založená knížetem Lobkowiczem. Značka Křimické zelí přečkala první republiku, totalitu i znovuobnovenou demokracii. Firma ročně... 

Nejlepší klobásy má Norimberk. Ty české jsou i z kachny či přeštíka

16.2.2017  0:00
Jsou sice malé a navoněné po majoránce, přesto se norimberské klobásky staly ve světě gastronomie stejným pojmem, jako třeba telecí vídeňský řízek či legendární francouzská polévka bujabéza.... 

Hrabal byl gurmán, já jsem barbar, říká o vztahu k jídlu režisér Menzel

30.1.2017  18:55
Dostal Oscara za snímek Ostře sledované vlaky, byl na filmových festivalech po celém světě a hlášky z jeho filmů zlidověly. Ale na takové akci jako v sobotu ve Velkých Karlovicích ještě známý... 

Zvěřina, raci, skořice. Labužníci mohou zkusit, jak chutnalo baroko

22.1.2017  16:47
Co mohli mít na talíři Bach, Caravaggio, Rembrandt nebo Matyáš Braun, mohou od minulé neděle až do konce února ochutnávat i dnešní lidé. Jídla a drinky inspirované barokem nabídne hned devět... 

Pink Angels: Máme odlišný vkus na kluky, takže si nelezeme do zelí

12.1.2017  11:34
Nikola Mertlová, Anhelina Šestaková, Tereza Haklová a Natálie Skotnická. To je kapela Pink Angels, která po deseti letech vzešla z původní holčičí skupiny 5Angels. Mladé dívky vyrostly a snaží... 

VIDEO: Při krmení labutí v Praze se přiživují holubi, nutrie i rackové

8.1.2017  0:00
Na smíchovské náplavce je v současném mrazivém počasí živo. Hladinu Vltavy u břehu brázdí hejno labutí a divokých kachen. Jakmile je začnete krmit, najednou k vám přiletí i rackové a holubi,... 

Hořčice versus kečup, hranolky proti kaši. Vyberte, co máte nejraději

5.1.2017  0:00
Stravovací návyky se liší člověk od člověka, rodina od rodiny. Vyberte své oblíbené jídlo, přílohu nebo dochucovadlo. Jsme zvědaví, čemu dáváte přednost.  

Krkonošské Vánoce byly netuctové. Jedl se hubník a dárky nosila Štědrá bába

24.12.2016  8:08
Štědrá bába jako Ježíškova pomocnice. Hubník místo kapra. Vysocké zelí ke klobásám. Krkonošské a podkrkonošské Vánoce jsou v mnohém jiné než jinde v kraji. 

Čtyři oči už má i Octavia Scout. A vyhřívaný volant k tomu

21.12.2016  12:11
Nové tváře s extravagantními dvěma páry světel se dočkala i Octavia Scout. Oblíbené provedení, které v nejostřejším verzi se 184koňovým turbodieselem trochu „leze do zelí“ stejně omotorované... 

Krakonoš chtěl růže, vyrostlo mu zelí. Všelék se vyvážel na Ostravsko

14.12.2016  6:30
Krakonoš prý chtěl, aby pod Vysokým nad Jizerou kvetly růže. V nehostinných a chladných horách mu místo nich vyrostlo červené špičaté zelí. Místní ho ovšem považují za zázračný všelék. Za... 

VIDEO: Děti zahrály na charitativním koncertě na nástroje ze zeleniny

7.12.2016  0:00
Polské děti podstupující léčbu rakoviny zahrály v neděli na charitativním koncertu na jednoduché nástroje, které si samy vyrobily ze zeleniny. Navíc jim to pomohlo alespoň na chvíli zapomenout... 

Klobouky popětadvacáté lákají na čerty, folklor i slivovici z Francie

2.12.2016  12:05
Do Valašských Klobouk v sobotu zamíří 20 tisíc lidí. Láká je Valašský mikulášský jarmek, z něhož se stala jedna z nejvýznamnějších akcí na celé Moravě. Původně to byl jen malý trh s Mikulášem, o... 

Jak jedli králové? V módě byly špízy ze slavíků a víno ředěné octem

26.11.2016  13:55
Špíz ze slavíků, víno ředěné octem nebo ohrnování nosu francouzského gourmeta nad českou specialitou – „shnilým zelím,“ o tom všem umí poutavě vyprávět ze Slezské univerzity v Opavě.  

Svatý Martin: husožrouti porazili Beaujolais. Kam na nejlepší husu?

11.11.2016  0:00
Kdo by se před deseti lety nadál, že se z Čechů stanou největší konzumenti hus ve střední Evropě. Ale je to tak. Díky působivé marketingové kampani vinařského fondu se v polovině listopadu v... 

Svatomartinská husa krok za krokem. A rohlíčky jako sladká tečka

10.11.2016  11:04
Na svatého Martina velí česká tradice upéct si husu a zapít ji mladým vínem. Prozradíme vám, jak docílit křupavé kůrčičky, kdy sbírat tuk i co dobrého k ní zakousnout. A nezapomeneme samozřejmě... 

Škola asijské kuchyně: jak zarolovat závitek a dochutit thajskou polévku

5.11.2016  0:23
Asijská kuchyně u nás stále nabírá na popularitě. Pokud jste i vy propadli lahodným vietnamským jarním rolkám nebo báječným thajským polévkám s kokosovým mlékem, pak rozhodně nepřestávejte číst.... 

Julek ve Výměně manželek: Jsi krásná, ale drž hubu!

3.11.2016  0:20
Na první pohled mají „vyměněné manželky“ Jaroslava s Eliškou hodně společného. Obě si stěžují, že jim partneři doma nepomáhají a jejich práce si neváží. Čekají, že televizní Výměna manželek jim... 




mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.