Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Vaříme zelí

K pečínce zkuste svěže vyhlížející blanšírované zelí podle Pohlreicha

13.11.2017  0:17
Jak zelí tepelně upravit, aby bylo nejen chutné, ale dalo se na něj i koukat? Podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha je ideálním řešením blanšírování. Jíme i očima, nejde jen o nasycení. A výsledek...  celý článek

Hitparáda cenových extrémů potravin: nejvíc podražilo kiwi a máslo

14.10.2017  16:12
Co mají společného melouny, pomeranče a kiwi? Kromě exotiky je to i vysoká cena, kterou si za ně zákazníci připlácejí v obchodech. Kilo kiwi zdražilo na sto dvanáct korun a jasně vévodí žebříčku...  celý článek

Podzimní zelenina jako zdravá lahůdka na posílení imunity

12.10.2017  0:00
Odborníci mají červenou řepu, batáty, růžičkovou kapustu či dýni za ideální suroviny pro sychravé dny. Zasytí a posílí imunitu. Co z nich uvařit?  celý článek

VIDEO: Zkusili jsme knedlíky do ruky. Suché, podle některých food porno

28.9.2017  0:00
Pro některé lidí je knedlík naplněný gulášem, svíčkovou nebo vepřovým se zelím dobrý nápad. Když jsme ho však nechali ochutnat běžným strávníkům, většina se shodla, že by si takovou „svačinku“...  celý článek

Špičaté zelí je hit. Zabalte do něj maso nebo si udělejte skvělý salát

13.6.2017  0:01
Možná jste u stánku svého oblíbeného zelináře narazili na hlávkové zelí neobvyklého zašpičatělého tvaru. Je to některá z méně známých odrůd této v Česku velmi oblíbené košťálové zeleniny. Pro...  celý článek

VIDEO: Barbeque kuře bez roštu připravíte doma lehce podle Pohlreicha

24.4.2017  0:24
Za nesmrtelný evergreen považuje šéfkuchař Zdeněk Pohlreich kousky kuřete zapečené v barbeque marinádě. Připravíte je bez použití grilu, ten si nechte na lepší počasí. Stačí zapékací miska. A...  celý článek

Pink Angels: Máme odlišný vkus na kluky, takže si nelezeme do zelí

12.1.2017  11:34
Nikola Mertlová, Anhelina Šestaková, Tereza Haklová a Natálie Skotnická. To je kapela Pink Angels, která po deseti letech vzešla z původní holčičí skupiny 5Angels. Mladé dívky vyrostly a snaží...  celý článek

VIDEO: Při krmení labutí v Praze se přiživují holubi, nutrie i rackové

8.1.2017  0:00
Na smíchovské náplavce je v současném mrazivém počasí živo. Hladinu Vltavy u břehu brázdí hejno labutí a divokých kachen. Jakmile je začnete krmit, najednou k vám přiletí i rackové a holubi,...  celý článek

Krkonošské Vánoce byly netuctové. Jedl se hubník a dárky nosila Štědrá bába

24.12.2016  8:08
Štědrá bába jako Ježíškova pomocnice. Hubník místo kapra. Vysocké zelí ke klobásám. Krkonošské a podkrkonošské Vánoce jsou v mnohém jiné než jinde v kraji.  celý článek

Čtyři oči už má i Octavia Scout. A vyhřívaný volant k tomu

21.12.2016  12:11
Nové tváře s extravagantními dvěma páry světel se dočkala i Octavia Scout. Oblíbené provedení, které v nejostřejším verzi se 184koňovým turbodieselem trochu „leze do zelí“ stejně omotorované...  celý článek

VIDEO: Děti zahrály na charitativním koncertě na nástroje ze zeleniny

7.12.2016  0:00
Polské děti podstupující léčbu rakoviny zahrály v neděli na charitativním koncertu na jednoduché nástroje, které si samy vyrobily ze zeleniny. Navíc jim to pomohlo alespoň na chvíli zapomenout...  celý článek

Svatý Martin: husožrouti porazili Beaujolais. Kam na nejlepší husu?

11.11.2016  0:00
Kdo by se před deseti lety nadál, že se z Čechů stanou největší konzumenti hus ve střední Evropě. Ale je to tak. Díky působivé marketingové kampani vinařského fondu se v polovině listopadu v...  celý článek

Svatomartinská husa krok za krokem. A rohlíčky jako sladká tečka

10.11.2016  11:04
Na svatého Martina velí česká tradice upéct si husu a zapít ji mladým vínem. Prozradíme vám, jak docílit křupavé kůrčičky, kdy sbírat tuk i co dobrého k ní zakousnout. A nezapomeneme samozřejmě...  celý článek

Škola asijské kuchyně: jak zarolovat závitek a dochutit thajskou polévku

5.11.2016  0:23
Asijská kuchyně u nás stále nabírá na popularitě. Pokud jste i vy propadli lahodným vietnamským jarním rolkám nebo báječným thajským polévkám s kokosovým mlékem, pak rozhodně nepřestávejte číst....  celý článek

Julek ve Výměně manželek: Jsi krásná, ale drž hubu!

3.11.2016  0:20
Na první pohled mají „vyměněné manželky“ Jaroslava s Eliškou hodně společného. Obě si stěžují, že jim partneři doma nepomáhají a jejich práce si neváží. Čekají, že televizní Výměna manželek jim...  celý článek

Trvalou mi udělala kadeřnice Petra Nagye, vzpomíná Pavol Habera

17.10.2016  0:57
Pavol Habera, jeden z nejúspěšnějších česko-slovenských zpěváků a frontman kapely Team, vyprodává své koncerty i po letech. Proč si turné připravuje sám, co dělal pět let v Americe a je opravdu...  celý článek

Trmalova vila stojí ve Strašnicích už 113 let. Zdobí ji srdíčka a hrázdění

10.10.2016  1:00
Dům úzce spjatý s přírodou vyrostl v zelinářské oblasti Strašnic blízko Prahy a přilehlých vinic v roce 1903. Pro ředitele obchodní školy Františka Trmala jej navrhl architekt Jan Kotěra. O...  celý článek

PRVNÍ DOJMY: Tvoje tvář má zase známý hlas, ale méně známé rysy

4.9.2016  22:55
Jestli smysl soutěže imitátorů Tvoje tvář má známý hlas v první řadě poněkud unikal, druhá série už svůj účel jasně zná: znovu zlákat půldruhého milionu diváků, ne-li víc. Známých hlasů je na...  celý článek

Na samotě u lesa. Jak doopravdy žijí lidé, kteří se vzdali města

3.9.2016  1:00
Cesta k dobrovolné skromnosti nemusí nutně znamenat dřinu u valchy ani život bez vody a topení. Magazín Víkend DNES přinesl tři minipříběhy o tom, jak doopravdy žijí lidé, kteří se vzdali města.  celý článek

Jako dítě jsem byla v kuchyni pořád, říká blogerka Markéta Pavleje

15.5.2016  0:54
Když si prohlédnete její blog o vaření, začnou se vám sbíhat sliny, budete obdivovat krásné fotky a nejspíš něco uvaříte. Markéta Pavleje patří mezi respektované a oceňované blogery. Svůj...  celý článek

Letět s Němci na Euro? Noční můra Angličanů se dostala do reklamy

12.5.2016  15:03
Letecké společnosti se v nepsaném závodě předhánějí, kdo zaujme vtipnější reklamou. A německá Lufthansa před blížícím se fotbalovým mistrovstvím Evropy ve Francii cílí na city fanoušků. Němci se...  celý článek

Pálffyho houskový knedlík se slaninou. Zabalený do utěrky se vaří hodinu

9.5.2016  0:00
Vaří se sice hodinu, navíc zabalený v máslem potřeném plátýnku či utěrce, ale za vynaloženou námahu a trpělivost se tento knedlík odmění neobvykle jemnou konzistencí. Ta je opravdu překvapivá,...  celý článek

České superpotraviny. Jsou levnější a bližší naší chuti i tělu

5.5.2016  0:51
Zamilovali jste si superpotraviny? Našli jsme pro vás spolu se třemi odborníky jejich české varianty, které jsou nám všem blíž: podnebným pásmem, historií, chutí, svou cenou a zejména...  celý článek

Jak chutnají enoki a shimeji. Zkuste je na pánvi nebo v polévce

7.4.2016  0:54
Možná jste si jich už v obchodě nebo na trhu všimli, ale netušili jste, jak s nimi naložit. Houby původem z Asie jsou stejně chutné jako ty české. Jak s nimi naložit, poradí Danny Wright,...  celý článek

Experiment: místo okopávání záhonů zkuste zahradničit v balících slámy

6.4.2016  0:00
Mnoha lidem vyrostly na kompostu dýně nebo cukety, psali jsme i o farmáři, který pěstuje v hromadě starého sena brambory. Existuje však celá ucelená „vědecká“ metoda, jak zahradničit přímo v...  celý článek

Pacient ze Zlínského kraje se přejídá, nesportuje a riskuje infarkt

31.3.2016  9:07
Svého lékaře obyvatelé Zlínského kraje příliš neposlouchají. Ukazuje to celorepublikový průzkum zaměřený na informovanost pacientů o onemocnění srdce a cév.  celý článek

V půstu před Velikonocemi sytila davy polévka z kopřiv i hrách s medem

24.3.2016  11:00
V restauracích je neservírují a ani v běžných kuchařských knihách na ně recept nenajdete. Tradiční postní a velikonoční pokrmy, jako jsou pučálka, pražma či hlavička, se totiž už dávno vytratily...  celý článek

Retro vaření: šunková rolka, kuře s broskví a míša řezy vás vezmou do 70.let

20.3.2016  0:16
Zasteskne se vám někdy po starých dobrých časech? Pojďte se s námi vydat na kulinární cestu do minulosti českých restaurací a pohostinství a nahlédněte do jejich typické nabídky.   celý článek

Denně sním až osm kilo ovoce a zeleniny, říká vyznavačka raw stravy

22.2.2016  0:00
Už dvanáct let je Tereza Havrlandová vitariánkou neboli vyznavačkou raw stravy. Patří k docela početné skupině lidí, kteří preferují jídlo rostlinného původu, které neprošlo žádnou tepelnou...  celý článek

Polévka zahřeje nejlépe: uzená zelňačka, mrkvový krém a thajská tom yum

11.2.2016  0:03
Polévky jsou grunt, obzvlášť ve větrném a chladnějším počasí nás nic nezahřeje lépe. Inspirujte se recepty předních českých kuchařů, kteří prodávají tento týden své polévky v rámci charitativní...  celý článek

Nastal čas masopustu a zabijaček. Udělejte si domácí paštiku nebo šunku

6.2.2016  0:35
Oslavy masopustu vrcholí a na mnohých místech v Česku se stále ještě provádí domácí zabijačky prasat. Ale i když nebydlíte na vesnici a nemáte v chlívku vepříka, můžete si doma připravit...  celý článek

VIDEO: Nosorožčí samičce jsou dva roky. Za rok už dostane dort v jiné zoo

2.2.2016  14:45
Samička nosorožce indického Maruška z plzeňské zoologické zahrady oslavila v úterý druhé narozeniny a od ošetřovatelů dostala obrovský zeleninový dort s dvojkou na vrchu. Za rok už ale...  celý článek

Zlepšete své zažívání. Pomůže běh, bylinky i změna jídelníčku

30.1.2016  0:00
Trávicí potíže se projeví bolestí břicha nebo také pálením žáhy. Tělo tak dává najevo, že už je cukrů a tuků doslova plné, a prosí o stravu, kterou zvládne lépe zpracovat. Nemyslí tím tabletku z...  celý článek

Pohlreichova převýchova kuchařky poctivých hotovek. Šlo to ztuha

20.1.2016  0:00
Skvělá dršťková, ledvinky na cibulce zadělané jíškou, borůvkové blbouny, kachna s bramborovým knedlíkem a se zelím. Až na unylou omáčku u ledvinek nebylo ve své podstatě hospodské hotovkové...  celý článek

Svatomartinská husa je nedostatkové zboží. Vyprodáno, hlásí chovatelé

9.11.2015  16:51
Dobře vypečená husa se zelím je nezbytnou průvodkyní Svatomartinského vína. A protože na trh půjde letos přes dva miliony lahví, obrovská sháňka je i po husích dobrotách.   celý článek

Kanec si rozumí se šípky i zelím. Báječné kančí ragú i roláda

1.11.2015  0:50
Se šípkovou nebo se zelím? I tento podzim se můžete pokusit rozlousknout odvěkou otázku českých příznivců zvěřiny. Spolu s několika šéfkuchaři jsme pro vás vybrali chutné recepty z kančího masa,...  celý článek




mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.