Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Čtenářský recept: Zeleninový tofu koláč

  9:00aktualizováno  9:00
Posíláte své recepty do soutěže Moje letní dobrota.

pro iDNES.cz | foto: Monika Horákovápro iDNES.cz

Doba přípravy
30 + 40-50 minut

Množství
4

1 menší balíček listového těsta
pár listů mangoldu
2x bílé tofu
jedna střední cuketa
půl hrnku rýžového mléka
5x rajče
2x jarní cibulka
1x pórek
čerstvý tymián, rozmarýn, bazalka
kurkuma
černá sůl
himalájská sůl
trocha oleje

Připravíme si zapékací mísu na koláč. Mísu je potřeba vymazat nebo vyložit pečícím papírem.
Vyplníme jí listovým těstem, propícháme vidličkou a dáme vychladit do ledničky.

Mangold spaříme horkou vodou a necháme stranou. Do misky si nadrobíme tofu, smícháme s rýžovým mlékem, černou solí, kurkumou, nakrájenou bazalkou a jarní cibulkou a dáme také stranou.

Nakrájíme si pórek, rajčata, cuketu a ostatní bylinky. Na oleji krátce orestujeme pórek a přidáme cuketu, rajčata, bylinky a osolíme himalájskou solí. Necháme chvíli podusit, aby zelenina pustila vodu. Až je cuketa měkká, tak odložíme z plotýnky.

Troubu předehřejeme na 200°C.

Vyndáme z lednice mísu s těstem. Mangold vymačkáme, větší část lístků použijeme na vyložení první vrstvy náplně. Na mangold dáme vrstvu tofu směsi, poté vrstvu směsi cukety a rajčat (bez vydušené šťávy). Poslední vrstva je opět tofu směs. Na povrch položíme pár koleček rajčat, cuket a mangold na ozdobu.

Necháme péct cca 40-50 minut na 180 – 200°C.

Poznámka
Servírujeme jako lehký oběd či večeři. Lze přidat i chilli pro pikantnost. Masaři mohou přidat např. anglickou slaninu.

Autor:



Nejčtenější

Análie nebo Melanomia? Rodiče se předhánějí ve vymýšlení neobvyklých jmen

(Ilustrační snímek)

Většina z nás vybírala jména potomků v rodině, případně ve známé knížce Jak se bude jmenovat? Výběr jména u nás i dnes...

Chudým kráskám plní jejich sny. U dcery bych byl zásadně proti, říká

(ilustrační snímek)

Luxusní dárečky, výlety za hranice šedého průměru, nákladný život v krásných kulisách... Která žena po něčem takovém...



Kristina Bazanová: Holka z maloměsta je ve 23 letech módní milionářkou

Blogerka Kristina Bazanová na filmovém festivalu v Cannes (květen 2016)

Ve 23 letech pravidelně létá první třídou, bydlí na střídačku na dvou kontinentech, je tváří několika velkých značek,...

Příběh Karolíny: Manžel má milenku a odmítá ji opustit

(ilustrační snímek)

Vdaná jsem už téměř patnáct let. Za tu dobu mi manžel byl několikrát nevěrný, ale vždy, když to na něj prasklo, své...

Koupelna bez teplé vody a všude zima. Mise pomohla tátovi s malým synem

Julián s Matyáškem si během rekonstrukce bytu užívali v Mikulově.

Svého drogového období Julián (29) lituje. Jenže nezůstalo bez následků, ze vztahu s přítelkyní se narodil syn Matyáš,...

Další z rubriky

Ikonou české kuchyně je superpotravina mák. Upečte si babiččin makovec

Babiččin makovec

Makové buchty, valašské frgály, nudle s mákem nebo loupák posypaný tmavě modrými semínky. To jsou jen některé ze stálic...

Báječné ořechové dezerty jako dělané pro pošmourné podzimní dny

Brownies s lískovými ořechy

Sice už se za obzorem rýsují nejpřetláskanější svátky roku, ale přinejmenším o víkendu bychom se sladkého neměli...

Pyramidy, krychle, koule... Cukrářka čaruje s 3D technologiemi

Růžový dort je sestaven z 81 objektů, z nichž ani jeden není stejný. Formy...

Dorty jako z jiného světa tvoří pomocí matematických algoritmů šikovná ukrajinská cukrářka Dinara Kasko. Její zákusky...



Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.