Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Čtenářský recept: Zeleninový tofu koláč

  9:00aktualizováno  9:00
Posíláte své recepty do soutěže Moje letní dobrota.

pro iDNES.cz | foto: Monika Horákovápro iDNES.cz

Doba přípravy
30 + 40-50 minut

Množství
4

1 menší balíček listového těsta
pár listů mangoldu
2x bílé tofu
jedna střední cuketa
půl hrnku rýžového mléka
5x rajče
2x jarní cibulka
1x pórek
čerstvý tymián, rozmarýn, bazalka
kurkuma
černá sůl
himalájská sůl
trocha oleje

Připravíme si zapékací mísu na koláč. Mísu je potřeba vymazat nebo vyložit pečícím papírem.
Vyplníme jí listovým těstem, propícháme vidličkou a dáme vychladit do ledničky.

Mangold spaříme horkou vodou a necháme stranou. Do misky si nadrobíme tofu, smícháme s rýžovým mlékem, černou solí, kurkumou, nakrájenou bazalkou a jarní cibulkou a dáme také stranou.

Nakrájíme si pórek, rajčata, cuketu a ostatní bylinky. Na oleji krátce orestujeme pórek a přidáme cuketu, rajčata, bylinky a osolíme himalájskou solí. Necháme chvíli podusit, aby zelenina pustila vodu. Až je cuketa měkká, tak odložíme z plotýnky.

Troubu předehřejeme na 200°C.

Vyndáme z lednice mísu s těstem. Mangold vymačkáme, větší část lístků použijeme na vyložení první vrstvy náplně. Na mangold dáme vrstvu tofu směsi, poté vrstvu směsi cukety a rajčat (bez vydušené šťávy). Poslední vrstva je opět tofu směs. Na povrch položíme pár koleček rajčat, cuket a mangold na ozdobu.

Necháme péct cca 40-50 minut na 180 – 200°C.

Poznámka
Servírujeme jako lehký oběd či večeři. Lze přidat i chilli pro pikantnost. Masaři mohou přidat např. anglickou slaninu.

Autor:




Nejčtenější

Kristýna toho má v náhradní rodině s pěti dětmi brzy dost.
Nevěru jsem mu odpustila, ale nezapomenu, řekla Kristýna ve Výměně

Terezu s Pavlem spojuje podobný osud. Pořídili si děti, ale partneři je opustili. Pavel zůstal sám se třemi dětmi, Tereza se dvěma, a tak se dali dohromady...  celý článek

Vévodkyně Kate podpořila kampaň o duševním zdraví
VIDEO: Vévodkyně Kate nabádá rodiče i děti, aby mluvili o svých pocitech

Britská vévodkyně Kate Middletonová se v posledních dnech potýká s těžkými těhotenskými nevolnostmi během svého třetího těhotenství. Přesto myslí na charitu a...  celý článek

Sýr pečený v troubě
Soumrak smažáku. Rychlé a skvělé večeře pro milovníky sýra

Zapomeňte na smažený sýr, stálici jídelních lístků českých pohostinství i rodinných jídelníčků od Aše až po Jablunkov. Tyhle báječné sýrové dobroty se nesmaží...  celý článek

léky
Léky, které už nezabírají. Nejčastěji jsou to antibiotika

Dosud hýčkaná antibiotika začínají být v boji proti mikrobům neúčinná a ti jdou pomalu, ale jistě vstříc vítězství. Budeme umírat na banální choroby, nebo je...  celý článek

Eva Mendesová (19. září 2013)
Kdykoli pracuji, mám výčitky jako matka, přiznala Eva Mendesová

Herečka Eva Mendesová (43) tvrdí, že ji jako pracující matku sžírají pocity viny. Hollywoodská hvězda s tím prý vůbec nepočítala, když poprvé otěhotněla....  celý článek

Další z rubriky

Vanilkový pudink s mascarpone a ovocem
Oslaďte dětem konec prázdnin! Rychlé dezerty, které budou hned pryč

I když se před dvěma měsíci zdálo, že prázdniny budou skoro nekonečné, najednou dětem utekly mezi prsty a zase je tady škola. Možná se po všech těch...  celý článek

Losos se špenátem a vinnou pěnou
Ve víně je pravda. A když je v jídle víno, je to prostě bašta!

Je tady doba, na kterou se milovníci tekutých hroznů těší víc než na Vánoce. Čas vinobraní a slavností, které symbolizují vrchol vinařské sezony. Ale ač je...  celý článek

Sendvič se zeleninovou pomazánkou a řapíkatým celerem
Už žádná mazaná houska. Svačiny, kvůli kterým se budou těšit do školy

Vykoumat takovou školní svačinu, kterou děti donesou do školy vcelku a bez úhony a naopak ji odpoledne nepřinesou netknutou domů, protože jim bude opravdu...  celý článek

Další nabídka

Arome.cz

Řasy jako panenka: Jak vybrat správnou řasenku?
Řasy jako panenka: Jak vybrat správnou řasenku?

Také bojujete s tím, jak vykouzlit uhrančivý kočičí pohled? Ani nejdražší oční stíny a dokonalá linka nebudou co k čemu,... celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.