Po celý leden spolu s deníkem Mladá fronta DNES získáte i karty s dietními recepty, na kterých najdete rychlé večeře, rybí speciality, vegetariánské recepty i sobotní obědy pro celou rodinu. To vše s obsahem kalorií a jednoduchými návody na přípravu.
Nákupní seznam na sobotu 12. ledna
Tuto sobotu vychází karta s recepty na masové kuličky s rajčaty a olivami, brokolicovo-špenátovou polévku s krutony, jogurtem a sýrem a celozrnné muffiny.
Na polévku budete potřebovat:
- 1 menší cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 brambory
- 1/2 menšího celeru
- 250 - 300 g brokolice
- 400 g špenátového protlaku
- bílý jogurt
- 2 žemle
- sůl
- pepř
- parmazán na posypání
Na masové kuličky budete potřebovat:
- 500 g mletého telecího masa
- sůl
- mletý bílý pepř
- sladká paprika
- 1 citron
- 1 velké vejce
- 4 stroužky česneku
- olivový olej
- 2 cibule
- 400 g sterilovaných rajčat
- 100 g zelených oliv
- hrst čerstvého oregana
Na muffiny budete potřebovat:
- 100 g přírodního cukru krupice
- sůl
- 250g celozrnná mouka
- prášek do pečiva
- jedlá soda
- 85 g másla
- bílý jogurt
- 100 ml mléka
- 2 vejce
- 2 lžíce vlašských ořechů
- 2 lžíce třtinového cukru
- 1 lžíce loupaných slunečnicových semínek
A na jaké recepty se v MF DNES můžete těšit příští týden?
Pondělí 14. ledna:
wrap s krůtí šunkou
salát z pečených rajčat a sýra
fettuccine s masem a petrželkou
Úterý 15. ledna:
pangasius s bylinkovou krustou
celozrnné špagety s uzeným lososem
salát s krabími tyčinkami
Středa 16. ledna:
trojbarevné chilli s krůtím masem
kuřecí kebab z kuskusu a zeleniny
vepřový steak s bylinkovou krustou
Ve čtvrtek 17. ledna najdete na kartě kalorické hodnoty jídel z fast foodů, sladkostí a nápojů.
Pátek 18. ledna:
salát s uzeným jazykem
kuře se salátem z řeřichy
dip z fety a pistácií
Sobota 19. ledna:
jehněčí kotlety s fazolkami
čínská kuřecí polévka s nudlemi
mangovo-mátová zmrzlina