Ona

Grilovaná kotleta se zeleninovou salsou | foto: Stockfood.cz

Nákupní seznam na sobotní dietní jídla podle Zdravé kuchařky MF DNES

  • 4
Po celý leden vás při vaší cestě za hubnutím i zdravějším stravováním provází praktické karty s recepty, jež vycházejí každý den v MF DNES a ze kterých si můžete sestavit Zdravou kuchařku. Tuto sobotu si podle ní můžete připravit ukrajinský boršč, grilované kotlety se salsou a jablečný koláč. Zde je seznam surovin, které budete v kuchyni potřebovat.

Nákupní seznam na sobotu 26. ledna

Tuto sobotu vychází karta s recepty na ukrajinský boršč, grilované kotlety se salsou a jablkový koláč.

Na polévku budete potřebovat:

Ukrajinský boršč
  • 300 g hovězího masa
  • nové koření
  • 1 bobkový list
  • 50 g cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce mleté papriky
  • 200 g kořenové zeleniny
  • 200 g hlávkového zelí
  • 200 g brambor
  • 150 g rajčat
  • 300 g červené řepy

Na hlavní chod budete potřebovat:

Grilovaná kotleta se zeleninovou salsou
  • 2 kotlety bez kosti
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce oleje
  • 3 rajčata
  • 1 žlutá paprika
  • 1 lžíce nasekané petrželové nati
  • 1 lžíce octa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 200 g brambor

Na dezert budete potřebovat:

Jablečný koláč
  • 250 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 120 g hery
  • 3-5 lžic studené vody na náplň
  • 600-800 g jablek
  • šťáva z 1 citronu
  • 1 sáček pudinkového prášku s vanilkovou příchutí
  • 20 - 40 g třtinového cukru
  • špetka skořice

A na jaké recepty se v MF DNES můžete těšit příští týden?

V pondělí 28. ledna najdete v MF DNES další praktickou tabulku kalorických hodnot.

Úterý 29. ledna:
štika se salátem
grilovaný steak z lososa
sardinky plněné bylinkami

Středa 30. ledna:
rizoto s houbami a česnekem
žemlovka s jablky
bramborové koláčky se špenátem

Čtvrtek 31. ledna:
grilovaný hovězí steak se zeleninou a rukolou
zelná polévka s jehněčím
kuřecí roláda s čočkou