Jehněčí kotlety s fazolkami | foto: Stockfood.cz, MF DNES

Uvařte si v sobotu oběd podle Zdravé kuchařky. Bude maso i zmrzlina

  • 0
Ještě dva týdny se budete na stránkách MF DNES setkávat s praktickými kartami s chutnými a lehkými recepty. Tuto sobotu si podle Zdravé kuchařky můžete uvařit rodinný oběd sestávající z čínské polévky s nudlemi, jehněčích kotlet s fazolkami a mangovo-mátové zmrzliny.

Karty s dietními recepty vycházejí celý leden v MF DNES. Najdete na nich rychlé večeře, rybí speciality, vegetariánské recepty i sobotní obědy pro celou rodinu. To vše s obsahem kalorií a jednoduchými návody na přípravu.

Tuto sobotu vychází karta s recepty na čínskou polévku s nudlemi, jehněčí kotlety s fazolkami a mangovo-mátovou zmrzlinu.

Nákupní seznam na sobotu 19. ledna:

Čínská polévka s nudlemi

Na polévku budete potřebovat:

  • 2 kuřecí prsa bez kostí a kůže
  • sůl
  • pepř
  • kousek zázvoru
  • 100 g karotky
  • 50 g žampionů
  • menší svazek petrželové natě
  • 4 jarní cibulky s natí
  • 2 stroužky česneku
  • 1–2 chilli papričky
  • 4 řapíky celeru
  • sójová omáčka
  • 200 g rýžových nebo čínských nudlí
Jehněčí kotlety s fazolkami

Na jehněčí kotlety (pro dvě osoby) budete potřebovat:

  • 2 jehněčí kotlety
  • olivový olej
  • 200 g brambor
  • 300 g zelených fazolek
  • kari
  • máslo
  • citron
Zmrzlina z manga a máty

Na zmrzlinu budete potřebovat:

  • 4 zralá manga
  • 100 ml pomerančové šťávy (100%)
  • 200 g bílého jogurtu
  • 50 g zakysané smetany
  • med
  • limetková šťáva
  • máta
  • 6 tyčinek na nanuky

A na co se můžete těšit příští týden v MF DNES?

Pondělí 21. ledna:
zapékaný mangold s kousky kuřete
fazolový hrnec
těstoviny s jablky a nivou

V úterý 22. ledna najdete na kartě tabulku kalorických hodnot.

Středa 23. ledna:
rajčatová polévka s bazalkou
houbové špízy plněné medvědím česnekem a měkkým bylinkovým sýrem
tvarohové knedlíky

Čtvrtek 24. ledna:
pikantní králík na hořčici
kuřecí kousky na medu
klobásky a okurkový salát

Pátek 25. ledna:
kuřecí salát s mandarinkami
ledový salát se žlutým melounem, goudou a bylinkami
teplý salát s olivami

Sobota 26. ledna:
ukrajinský boršč
grilované kotlety se salsou
jablkový koláč