Karty s dietními recepty vycházejí celý leden v MF DNES. Najdete na nich rychlé večeře, rybí speciality, vegetariánské recepty i sobotní obědy pro celou rodinu. To vše s obsahem kalorií a jednoduchými návody na přípravu.
Tuto sobotu vychází karta s recepty na čínskou polévku s nudlemi, jehněčí kotlety s fazolkami a mangovo-mátovou zmrzlinu.
Nákupní seznam na sobotu 19. ledna:
Na polévku budete potřebovat:
- 2 kuřecí prsa bez kostí a kůže
- sůl
- pepř
- kousek zázvoru
- 100 g karotky
- 50 g žampionů
- menší svazek petrželové natě
- 4 jarní cibulky s natí
- 2 stroužky česneku
- 1–2 chilli papričky
- 4 řapíky celeru
- sójová omáčka
- 200 g rýžových nebo čínských nudlí
Na jehněčí kotlety (pro dvě osoby) budete potřebovat:
- 2 jehněčí kotlety
- olivový olej
- 200 g brambor
- 300 g zelených fazolek
- kari
- máslo
- citron
Na zmrzlinu budete potřebovat:
- 4 zralá manga
- 100 ml pomerančové šťávy (100%)
- 200 g bílého jogurtu
- 50 g zakysané smetany
- med
- limetková šťáva
- máta
- 6 tyčinek na nanuky
A na co se můžete těšit příští týden v MF DNES?
Pondělí 21. ledna:
zapékaný mangold s kousky kuřete
fazolový hrnec
těstoviny s jablky a nivou
V úterý 22. ledna najdete na kartě tabulku kalorických hodnot.
Středa 23. ledna:
rajčatová polévka s bazalkou
houbové špízy plněné medvědím česnekem a měkkým bylinkovým sýrem
tvarohové knedlíky
Čtvrtek 24. ledna:
pikantní králík na hořčici
kuřecí kousky na medu
klobásky a okurkový salát
Pátek 25. ledna:
kuřecí salát s mandarinkami
ledový salát se žlutým melounem, goudou a bylinkami
teplý salát s olivami
Sobota 26. ledna:
ukrajinský boršč
grilované kotlety se salsou
jablkový koláč