Na kartách, které vycházejí v MF DNES až do 31. ledna, najdete rychlé večeře, rybí speciality, vegetariánské recepty i sobotní obědy pro celou rodinu. To vše s obsahem kalorií a jednoduchými návody na přípravu.
Nákupní seznam na sobotu 5. ledna
Na fazolkovou polévku budete potřebovat:
- 200 g krup
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 100 g šunky
- olej
- 800 ml masového vývaru
- 400 g fazolek
- 4 jarní cibulky
- šalvěj
- sůl
Na telecí plátky budete potřebovat:
- 600 g petržele
- sůl
- 1 citron
- 40 g pekanových nebo vlašských ořechů
- 8 větviček tymiánu
- 1/2 svazku petrželové nati
- 80 g másla
- 3 cibule
- hořčice
- javorový sirup
- 2 jablka
- 600 g telecího masa
- pár kuliček jalovce
Na müsli tyčinky budete potřebovat:
- 50 g rozinek
- 50 g plátků mandlí
- 50 g slunečnicových semínek
- 350 g ovesných vloček
- 100 g špaldových vloček
- 50 g medu
- 200 g hnědého cukru
- sůl
- 325 g másla
Které recepty najdete ve Zdravé kuchařce příští týden
Pondělí 7. ledna:
kuskus s kuřetem a rukolou
piknikové tortilly s krevetami
čočkovo kokosová polévka
Úterý 8. ledna:
pstruh na mandlích a hroznech
lososové kostky se zeleninou
grilované sardinky
Středa 9. ledna:
hovězí s cizrnou
krůtí špíz se salátem
tortilly s kuřecím masem
Ve čtvrtek 10. ledna najdete na kartě kalorické hodnoty základních potravin.
Pátek 11. ledna:
rýžový salát s rozinkami
salát s avokádem a modrým sýrem
studená bylinková omáčka a la pesto
Sobota 12. ledna:
masové kuličky s rajčaty a olivami
brokolicovošpenátová polévka s krutony, jogurtem a sýrem
muffiny z celozrnné mouky