Pikantní kuře s lehkým salátem
Ingredience na 4 porce:
- 4 kousky kuřete s kůží i kostí
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce chilli omáčky
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce mleté pálivé papriky
- olivový olej
- sůl a čerstvě mletý pepř
- různé druhy listových salátů
- 2 limetky
- 2 lžíce avokádového oleje
Pracovní postup:
- Kousky kuřete opláchneme, osušíme papírovou kuchyňskou utěrkou a kůži na několika místech nařízneme, aby se marináda lépe vstřebala.
- Česnek oloupeme a prolisujeme. Smícháme ho s chilli omáčkou, sójovou omáčkou, mletou paprikou, několika lžícemi olivového oleje, solí a pepřem. Vzniklou marinádou ze všech stran potřeme maso a uložíme ho nejméně na 5 hodin do chladu.
- Na pánvi rozpálíme trochu olivového oleje a zprudka na něm osmahneme maso z obou stran. Pak ho vložíme na pekáček a pečeme v troubě na 190 °C asi 20 minut. Můžeme potřít zbylou marinádou.
- Mezitím smícháme saláty v míse, zakápneme je avokádovým olejem a šťávou z limetky. Osolíme.
- Druhou limetku pokrájíme na čtvrtky.
- Maso vyjmeme z trouby, necháme pár minut odležet a pak podáváme společně se salátem a kouskem limetky.
Tip: Do marinády můžete přidat také nasekanou chilli papričku. Větším jedlíkům nabídněte ke kuřeti ještě dušenou rýži nebo čerstvé pečivo.