Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Čtenářský recept: Zapečený květák

  16:20aktualizováno  16:20

| foto: pro iDNES.cz

  • 1 květák
  • 1 velká cibule
  • 100 g anglické slaniny
  • 100 g šunky (šunkového salámu)
  • 150 g tvrdého sýra
  • 3 vejce
  • 150 ml šlehačky
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

1. Květák (může být i mražený) rozebereme na větší růžičky a mírně povaříme ve vodě nebo v páře. Vařený květák vyndáme na talíř a necháme vychladnout. Vychladlé větší růžičky rozebereme na malé, eventuelně můžeme ještě pokrájet, a vložíme do větší misky.
2. Na olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, po chvilce přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a osmažíme.
3. Do misky s květákem přidáme mírně vychladlou směs cibule a slaniny, dále na kostičky nakrájenou šunku, na hrubém struhadle nastrouhaný sýr, sůl, pepř a vše pečlivě promícháme.
4. Zapékací misku vytřeme trochou olivového oleje a nasypeme do ní květákovou směs. Vše zalijeme rozšlehanými vejci a na závěr ještě zalijeme šlehačkou. Zapékáme v troubě na 170 °C přibližně 20 minut.
5. Podáváme s vařeným bramborem.

Autor:



Nejčtenější

Soutěž Léto v plavkách: o vítězi hlasujte až do pondělí

Léto v plavkách - Kos

Plavky jsou pro nás nepostradatelnou součástí léta. Na pláži u moře, u rybníka i na koupališti, ale i při opalování na...

Co má hot dog společného se psy a kde se vlastně vzal?

Hot Dog

Dlouhá uzenina v housce se všemožnou oblohou je kandidátem na nejdokonalejší rychlé jídlo na světě. Podobně jako jeho...



K životu nepotřebujete spoustu oblečení, říká Kamila Boudová

Kamila Boudová, módní designérka

Vždycky ji zajímala móda. Kamila Boudová vystudovala oděvní design, pak působila v zahraničních firmách, pro které šili...

Vendula se těšila na nový účes. Proměna byla tak radikální, že se nepoznala

Proměna Venduly byla velmi razantní. Sama sebe v první chvíli vůbec nepoznala.

Od střední školy Vendula nezměnila účes. Ve svých šestadvaceti letech se rozhodla pro změnu, a proto se vydala do...

Svět mě dřív štval, dospěla jsem teprve nedávno, říká Simona Babčáková

Simona Babčáková

Proměna herečky Simony Babčákové na blondýnu se promítla i do chování lidí vůči ní. Na okolí působí jemněji, muži jsou...

Další z rubriky

Nejlepší letní recepty, ve kterých využijete parťáky cuketu a lilek

Sýrové závitky z grilovaného lilku a cukety

Milovníci zahrádkaření se aktuálně potýkají s úrodou cuket. Jestli i vám tatínek nebo sousedka tuto báječnou zeleninu...

Nechce se vám v horku vařit? Připravte si osvěžující večeři z rajčat

Polévka gazpacho

Pomalu si zvykáme na to, že české léto připomíná spíš to středomořské, za kterým jsme dřív museli na dovolenou. Jenže s...

Jogurtové dezerty. Třešňový koláč, Red Velvet Cake i želé s malinami

Red Velvet Cake s jahodami

K létu patří nejen čerstvé ovoce, ale také sladké pokušení v podobě koláčů, dortů, pohárů a dalších dezertů. Zkuste to...



Najdete na iDNES.cz