Zapečené cannelloni se špenátem a ricottou
Ingredience:
- 200 g ricotty
- 100 g listového špenátu
- 1 vejce
- 200 g strouhané mozzarely
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 2 stroužky česneku
- 1 balení těstovin typu cannelloni
- 1 cibule
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 plechovka (400 g) krájených rajčat
- čerstvá nebo sušená bazalka
Pracovní postup:
- V míse smícháme ricottu, nasekaný čerstvý špenát, vejce, 100 g strouhané mozzarely, sůl, pepř a prolisovaný česnek.
- Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. V kastrolu na lžíci olivového oleje je orestujeme dosklovata, přidáme krájená rajčata z konzervy a asi pět minut za stálého míchání necháme probublávat na mírném plameni. Dochutíme solí, pepřem a bazalkou. Odstavíme.
- Cannelloni pomocí cukrářského sáčku naplníme směsí z ricotty a špenátu. Na dno zapékací misky naneseme polovinu rajčatové omáčky, poklademe plněnými cannelloni, potřeme zbývající omáčkou a posypeme strouhanou mozzarelou.
- Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 30 minut. Povrch krásně zezlátne a cannelloni pěkně změknou. Ihned podáváme.