Doporučujeme

Zapečené jehněčí kotlety

Omyté, osušené, po okrajích naříznuté, posléze naklepané kotlety osolíme, opepříme a dáme zatím stranou. Na pánvi v rozehřátém oleji zpěníme oloupanou, jemně usekanou cibuli, přidáme očištěné, nahrubo nakrájené houby, ochutíme muškátovým oříškem a na velmi slabém plameni dusíme asi 10 minut. Necháme vychladnout.

Poté si nastřihneme čtyři pláty alobalu dostatečně velké, abychom do nich mohli maso dobře zabalit, a potřeme je máslem. Na každý vložíme plátek šunky, který potřeme houbovou směsí, na ni položíme jehněčí kotletu a překryjeme dalším plátkem šunky. Vše pečlivě zabalíme do alobalu, balíčky naskládáme na plech a pečeme v horké troubě 45 minut. Podáváme v alobalu.

4 jehněčí kotlety (asi 1 cm silné), několik žampionů nebo jiných hub, 3 cibule, 2 lžíce oleje, sůl, pepř, strouhaný muškátový oříšek, 2 lžíce másla, 8 plátků šunky


  • Vybrali jsme pro Vás