Smaženka s okurkou
Chléb obsahuje potřebné sacharidy, vejce pomáhají tělu zbavit se škodlivých toxinů, kyselá okurka a hořčice zase vylepšují prostředí žaludku a bojují proti jeho překyselení.
Ingredience:
- 2 větší vejce
- 1 lžíce mléka
- sůl a pepř
- 1 lžíce oleje
- 1-2 krajíce chleba
- 1 lžíce hořčice
- 1-2 nakládané okurky
- několik koleček cibule
Pracovní postup:
- Vejce v misce prošleháme s mlékem, dochutíme solí a pepřem.
- Na pánvičce rozehřejeme lžíci oleje. Nalijeme na něj vajíčkovou směs a opečeme smaženku z obou stran dozlatova.
- Chléb potřeme hořčicí, na ni dáme přeloženou smaženku a dozdobíme nakrájenou okurkou a cibulí.