Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Čtenářský recept: Vídeňský řez

  9:00aktualizováno  9:00
Posíláte své recepty do soutěže Moje letní dobrota

pro iDNES.cz | foto: Lucie Divišovápro iDNES.cz

Doba přípravy
1,5 hodiny

Množství
22

Piškot:

4 vejce
120 g cukru krupice
300 g polohrubé mouky
1 vanilkový cukr
1/2 prášku do pečiva
2 dcl oleje
2 dcl mléka

1. krém

450 ml mléka
1,5 vanilkového pudinkového prášku
4 lžíce cukru moučka
180 g másla

2. krém

750 ml pomerančového džusu
70 g Gustinu
4 - 6 lžic cukru krupice (dle chuti)

Zdobení

cukrářské piškoty
1/4 l pomerančového džusu
čokoládová poleva

Příprava piškotu - bílky vyšleháme do tuhého sněhu, do nich zašleháme žloutky, cukr, mléko a olej. Nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva. Těsto vylejeme na vymazaný a vysypaný plech o velikosti 37 cm x 29 cm. Pečeme na 150°C 10 - 15 minut.

Příprava 1. krému - z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink, který necháme schládnout na pokojovou teplotu. Máslo (pokojové teploty) vyšleháme s cukrem a přidáme pudink. Krém natřeme na piškot a vložíme do lednice.

Příprava 2. krému - většinu džusu dáme vařit, ve zbytku rozmícháme cukr a Gustin. Poté nalejeme do vroucího džusu a mícháme do zhoustnutí. Za občasného míchání necháme schládnout a nalejeme na první krém. Po ztuhnutí poklademe cukrářské piškoty, které jsme zlehka namočili v džusu. Piškoty je možné ozdobit čokoládovou polevou.

Poznámka
Podávat vychlazené.

Autor:




Nejčtenější

(Ilustrační foto)
Chuť na sladké může ukazovat na poruchu spánku i štítné žlázy

Neodbytná touha po cukru nemá jediné správné vysvětlení. Může signalizovat špatné stravování, spánkovou poruchu, přemnožené kvasinky, ale třeba i deprese nebo...  celý článek

Petr Klíma je na farmářských trzích v Praze 6 "pečený - vařený“. Na snímku s...
Z farmy přímo na stůl: nová kuchařka vás naučí milovat zeleninu

Nemusíte být fanatickým přívržencem farmářských trhů, abyste zjistili, že nejlepší zelenina je ta lokální. Ať už máte tatínka, který se vyžívá v pěstování,...  celý článek

Spisovatelka Irena Obermannová
Mívám pocity existenční hrůzy, přiznává Irena Obermannová

Letošní rok je pro spisovatelku a scenáristku Irenu Obermannovou v mnohém zásadní. Psaní o ženách vyměnila za detektivku, v televizi jí běží seriál o trapných...  celý článek

Andrea se svým synem Josefem
Co řeší matky v porodnici? Nepříjemný klystýr i problémy s podnikáním

Porod dítěte trvá i několik hodin, během kterých ženu doprovází zpravidla partner a porodní asistentky. Ty si na porodních sálech vyslechnou a zahlédnou...  celý článek

Ze všech týdnů módy bývá ten londýnský nejradikálnější a nejkřiklavější. Letos...
Punk, protesty, fetiše a luxusní móda. V Londýně skončil fashion week

Ze všech týdnů módy bývá ten londýnský nejradikálnější a nejkřiklavější. Letos na něm nové kolekce ukazovali legendární designéři po boku těch začínajících, na...  celý článek

Další z rubriky

Obrácený jablečný koláč
Tři nejjednodušší a přitom rafinované koláče ze zahradního ovoce

Co naplat, léto i se svými typickými plody se pomalu loučí a blížící se podzim signalizují jablka, švestky a hrušky dozrávající do své nejsladší chuti. Koláče...  celý článek

Vegan fazolový burger s rajčatovou salsou
Nemusí být vždycky flákota. Grilovací party pro vegany a vegetariány

Většina z nás si spojuje grilování s prorostlou krkovičkou, kuřecím špízem či burgery s mletým hovězím. Jenže možná i ve vaší rodině nebo mezi přáteli je...  celý článek

Sendvič se zeleninovou pomazánkou a řapíkatým celerem
Už žádná mazaná houska. Svačiny, kvůli kterým se budou těšit do školy

Vykoumat takovou školní svačinu, kterou děti donesou do školy vcelku a bez úhony a naopak ji odpoledne nepřinesou netknutou domů, protože jim bude opravdu...  celý článek

Další nabídka

Arome.cz

Ženy se zplihlými vlasy sem! Tři kroky k husté hřívě
Ženy se zplihlými vlasy sem! Tři kroky k husté hřívě

Každá druhá žena si přeje mít vlasy jako vodopád. A tak následuje hodinová foukaná, nespočet pěn a sprejů na objem, drah... celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.