Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Recepty z vepřového masa

Sladkovodní třpyt

4.8.2009  15:12
Dovolená u moře s sebou přináší i možnost pochutnat si na čerstvých mořských rybách a dalších plodech slané vody. Není nad to, dát si před chvílí ulovenou rybu a plně vychutnat její čerstvou... 

Variace na guláš: houbový, vegetariánský nebo buřtguláš

1.8.2009  0:52
Stejně jako mnoho jiných specialit jsme si i guláš přizpůsobili svým chutím. Klidně přidáváme i jinou zeleninu, než je paprika. Vznikají tak variace na oblíbené téma. Houbovým gulášem počínaje a... 

Černohorské delikatesy

23.7.2009  16:08
Pestrobarevné voňavé louky, překrásná horská úbočí, koupání ve sladkovodních jezerech i v moři. To vše turistovi nabízí Černá Hora. Je také tím pravým místem pro toho, kdo zatouží po ojedinělém... 

Léto voní po grilování

20.7.2009  16:50
K létu neodmyslitelně patří slunce, voda, lesy, dovolená a také křupavé maso z grilu. V letních měsících opouští elektrické nebo plynové sporáky zhruba 90% naší populace, aby oprášila a... 

Opékané mleté maso s chilli

14.7.2009  10:29
Máte chuť na maso, ale nechcete stát celý večer u plotny? Dejte si rychlé opékané maso! Olizovat se budou hlavně pánové, protože tahle večeře má říz. 

Polévka je grunt. Naučíme vás, jak uvařit ty nejlepší

10.7.2009  0:51
Polévka je základ české kuchyně. Tradiční první chod se ale klidně může stát i chodem hlavním. Zvlášť pokud se vám povede tak hustá, že v ní stojí lžíce. 

Evropanky jsou v lásce uvolněnější, říká Turkyně provdaná za Čecha

5.6.2009  0:22
K návštěvě Česka potřebují Turci vízum. Přesto jich potkáváme dost, a někteří se tu dokonce zamilují a usadí. Jako sedmadvacetiletá Deniz Kilic Flak, která už zde žije tři roky. 

Maso v krustě z ovesných vloček

16.1.2009  9:08
Vychutnejte si libovou vepřovou pečínku. Kalorickou hodnotu pečeně snížíte tím, že maso obalíte do zdravého kabátku z ovesných vloček. 

Deset potravin, které se vyplatí kupovat v biokvalitě

8.1.2009  0:00
Nejlepší by bylo jíst jenom přírodní potraviny bez chemikálií, plné vitaminů. Jenomže "bio" je někdy drahý koníček. Nezbývá než si vybrat, u kterých potravin nám stojí za to utratit víc peněz.... 

Irové stahují vepřové kontaminované jedovatým dioxinem

7.12.2008  17:30, aktualizováno  19:26
Irská vláda nařídila stáhnout z trhu všechny produkty z vepřového masa domácí výroby. Maso je totiž kontaminováno rakovinotvorným dioxinem, v některých je ho dokonce devětsetkrát více, než je... 

Planetu otepluje i vepřové k večeři. Spočítejte si vlastní „ekostopu“

3.12.2008  1:12
Máte vepřové maso raději než kuřecí? Pak přispíváte k oteplování planety více, než byste museli. Ekologové spočítali, že při zpracování tmavého masa se uvolní víc skleníkových plynů než u bílého... 

První báseň se jmenovala Prase, říká autorka hry Hrdý Budžes

1.12.2008  0:28
Je autorkou známé knihy Hrdý Budžes, v níž holčička Helenka vtipně komentuje atmosféru 70. let v Československu. Přestože život Ireny Douskové Helenku v lecčems připomíná, ona sama je už na toto... 

Nejlepší steaky, které svádějí k experimentování

9.11.2008  0:57
Příprava vepřového steaku nabízí prostor k experimentům. Můžete si pohrát s přílohami a neobvyklými omáčkami, které zdůrazní jeho chuť. 

Kdy budete žít déle, než si myslíte

23.10.2008  6:00
Na délku vašeho života mají vliv i věci, u kterých byste to vůbec nepředpokládali. Přinášíme vám přehled skutečností, které překvapivě zvýší věk, kterého se dožijete. 

Recepty z jablek: zapomeňte na sladké a vyzkoušejte je s masem

27.9.2008  0:41
V každé rodině najdeme návod na jablečný koláč, ale jablka jako součást receptů, kde se pracuje s masem, to je pro nás téměř neprobádaná oblast, pomineme-li kyselé jablko v útrobách pečené... 

Letní škola vaření: domácí bavorská sekaná podle kluka v akci Filipa Sajlera

16.8.2008  0:51
Kromě pokrmů z jednoho hrnce jsme pro vás připravili také recept na domácí bavorskou sekanou podle Filipa Sajlera, který vystupuje v pořadu Kluci v akci. 

Tradiční čínské taštičky z pařeného těsta

6.8.2008  9:09
Čínská kuchyně nezná něco, jako je v Česku knedlo-vepřo-zelo, tedy jedno nejznámější jídlo. Pro každou oblast země je typický jiný pokrm. Následující recept se však vaří po celé zemi. 

Farmáři ruší chovy prasat. Vepřové zřejmě podraží

25.7.2008  16:13
Vepřové maso v následujících týdnech možná zdraží. V Česku totiž výrazně poklesla produkce vepřového masa - ve druhém čtvrtletí o 7,1 procenta. Jeho nedostatek na trhu může zvýšit ceny v... 

Miroslav Macek svádí boj o tlačenku s redaktorem MF DNES

18.6.2008  21:06
Je lepší tlačenka s nasekanou šalotkou a balsamikovým octem, nebo česká klasika s octem kvasným lihovým? Je vám to putna? To Miroslavu Mackovi ne a neváhá se kvůli této staročeské pochoutce... 

Zbavte se kil bez chyb

9.5.2008  0:17
Snaha zhubnout se často zadrhne kvůli moc velkému nadšení. Kdo na sebe chce být velmi přísný, selže spíše než člověk, který se smíří s tím, že to bude "dlouhý běh". 

Suvlaki na dobromysli

25.4.2008  0:39
Špízky s kousky kuřecího nebo vepřového masa se často prodávají jako rychlé občerstvení na řeckých tržištích nebo u pouličních stánků. Říká se jim "kaimaki", což znamená taky "lichotka". Vašemu... 

Vepřové maso podraží o pětinu, říká šéf Agrární komory

20.3.2008  11:56, aktualizováno  13:56
Vepřové maso v Česku v polovině roku podraží asi o dvacet procent. Odhaduje to šéf Agrární komory Jan Veleba. Důvodem je zvýšení cen krmiv a energií. Ceny mohou růst i v důsledku toho, že... 

AK: Polovinu vepřového masa z dovozu tvoří masný odpad

25.2.2008  12:15
Do České republiky se vloni dovezlo 130 tisíc tun vepřového masa za 6,7 miliardy korun. Před vstupem země do EU v roce 2003 to bylo přitom za 1,3 miliardy korun. Podle celních dokumentů tvoří... 

EU nejspíš znovu podpoří producenty vepřového, ceny by vzrostly

18.2.2008  16:24
Ministři zemědělství Evropské unie, kteří dnes zasedají v Bruselu, pravděpodobně podpoří další pomoc pro producenty vepřového masa. Na návrh Německa by unie měla znovu uvažovat o podpoře... 

Evropská unie možná znovu podpoří producenty vepřového

15.2.2008  15:57
Evropská unie možná znovu podpoří producenty vepřového masa, kteří mají problémy především kvůli vysokým cenám krmiv. ČTK to řekly důvěryhodné zdroje. O případné pomoci by měli rozhodnout... 

Malá městská zabijačka

2.2.2008  0:19
Malou zabijačku si můžete připravit i v paneláku. Suroviny na naše vepřové hody totiž koupíte v obyčejném řeznictví a recepty zvládne i začátečník. 

V zimě na Mallorku? Aspoň s našimi recepty

19.1.2008  0:27
Utečte před zimou a rozmoklým sněhem na populární ostrov. Alespoň v rámci své kuchyně. 

Nezdravá jídla, která prospějí vaší postavě

9.1.2008  6:00
Vyhýbáte se v rámci diety červenému masu, pizze, plnotučným mléčným výrobkům a dalším zatracovaným jídlům? Chyba. Právě ona vám totiž v boji s přebytečnými kily pomohou. 

Co takhle dát si bažantí pečínku nebo paštiku z kachny?

28.10.2007  0:45
Zvěřina - to není jen daňčí, srnčí nebo kančí. Ochutnejte i další divočinu a vyzkoušejte třeba paštiku z kachny nebo bažantí pečínku. 

V hlavní roli bazalka

15.9.2007  0:46
Ještě pořád se vám zdá o skvělé kuchyni, kterou jste během dovolené ochutnali třeba v Itálii? Kupte si domů bazalku, svazek nebo ještě lépe hned celý květináč, a prodlužte si léto. 

V Británii se otevře pobočka islámské banky

8.7.2007  18:40
V Británii se v pondělí otevře pobočka Boubyan Bank, druhé největší islámské banky z Kuvajtu. Banka chce využít zájmu 1,8 milionu britských muslimů o investice, které nejsou v rozporu s jejich... 

Hubněte ve svém tempu

3.5.2007  0:11
Hubnout před létem chce takřka každá z nás. Za dva měsíce můžete drobně vylepšit svou postavu, ale taky ji výrazně změnit. Pokaždé ale platí, že musíte méně a zdravě jíst a zároveň se hýbat.... 

Pravda a mýty o McDonald´s

5.4.2007  15:55
Restaurace McDonald´s se staly symbolem fast foodu i nezdravého stravování. Jak je to ale doopravdy? Je McDonald´s skutečně tak nezdravý, nebo je to jen mýtus? 

Maso s překvapením

24.2.2007  0:07
Zabalte do plátku masa vše, co máte rádi, a tvařte se tajemně. Pochvala strávníků vás jistě nemine. 

Mezi masy jsou velké rozdíly, při dietě vybírejte obezřetně

14.2.2007  11:38
Je dobré nahradit vepřové maso kuřecím. Ale sama tahle poučka moc nezmůže. Záleží na tom, jaký druh daného masa zvolíte a jak ho připravíte. Někdy tak může být drůbeží horší než vepřové. 

Pokrmy z jednoho hrnce

3.2.2007  0:13
Žádná směs "co dům dal", ale zapečené, dušené nebo vařené dobroty, které zasytí celou rodinu a zanechají ve dřezu nebo v myčce jen jeden špinavý hrnec. 




mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.