Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Recepty z vepřového masa

Německé maso s dioxiny jedli i Češi, veterinární správa čeká na podrobnosti

Ilustrační snímek
13. ledna 2011

Vepřové maso z německého chovu kontaminované rakovinotvorným dioxinem bylo začátkem ledna zčásti...

Němci našli dioxiny také ve vepřovém mase

Ilustrační snímek
11. ledna 2011

Toxické dioxiny se v Německu našly i ve vepřovém mase. Dosud testy prokázaly výskyt nebezpečných...

Zemědělský expert: panikařit kvůli dioxinům není třeba

Německé úřady nechaly preventivně uzavřít přes 100 emědělských podniků v zemi a utratit několik tisíc slepic kvůli výskytu rakovinotvorného dioxinu ve vejcích.
6. ledna 2011

Němci vyrobili pro svá hospodářská zvířata až 3 tisíce tun krmiva kontaminovaného rakovinotvorným...

Kuřata se z Kostelce stěhují do Vodňan. Masokombinát opustí asi 200 lidí

Ředitel Kosteleckých uzenin Pavel Kváč.
17. prosince 2010

Jeden z největších zpracovatelů masa v Česku, kostelecký masokombinát, bude restrukturalizovat...

Česko poprvé slaví den statistiky. Vyzkoušejte si, jak zemi znáte v číslech

Světový den statistiky. Ilustrační foto
20. října 2010

Je vysoký 172,4 centimetru, váží 74,8 kilogramu, za rok sní 41,3 kg vepřového masa, 6,1 kilogramu...

Špekáčky, „lovečák“ a spišské párky zřejmě získají unijní ochranu

Ilustrační snímek
19. října 2010

Špekáčky, lovecký salám a spišské párky se pravděpodobně brzy ocitnou na speciálním unijním...

Ochutnejte zelí a kapustu s masem a přijdete jim na chuť

15. října 2010

Jestli jste ještě nepřišli zeleným listům na chuť, vyzkoušejte je v kombinaci s masem... a možná...

Dělená strava vám může zlepšit nejen postavu, ale i trávení

12. října 2010

Jídelníček rozdělený na konzumaci sacharidů a bílkovin nám nejen pomůže zbavit se kilogramů, ale...

Při dietě plánujte jídlo dopředu, inspirujte se jídelníčkem

29. září 2010

Stravování tvoří podle odborníků 70 procent úspěchu při hubnutí, zbylých 30 procent připadá na...

S dietou podle krevních skupin nezhubnete

29. září 2010

Pokud se rozhodnete shodit kila dietou podle krevních skupin, závratné výsledky neočekávejte....

Řízek: jedno z nejoblíbenějších jídel pětkrát jinak

24. září 2010

Na tom nápadu není nic překvapivého – obalit maso ve směsi a osmažit ho. Ale právě řízky potvrzují,...

Stará dobrá remoska dobývá Západ a pomůže i s polévkou

27. srpna 2010

Někdo už ji má doma přes třicet let, víko je potažené patinou, ale pořád slouží jako "zamlada"....

Masožrouti nevyhynou. Proč maso miluje baletka Pollertová či fotbalista Horváth?

6. srpna 2010

Pořád to slyšíme kolem sebe: Nejezte maso, není zdravé. Jenže jsou tací, kteří se netají opačným...

Rozpalte gril. Propečené recepty na letní barbeque

6. srpna 2010

Letní večer si snad ani nejde užít lépe – pozvat pár přátel, vytáhnout gril a nad praskajícím ohněm...

Co jíst, abychom byli zdraví?

12. července 2010

Vitamíny a minerály patří k základním složkám lidské stravy a jsou nezbytné pro správné fungování...

VIDEO: Ke grilovanému masu zapečená rajčata s lilkem a uhlířské brambory

20. června 2010

VIDEO Co zakousnout k růžovoučkému selátku upečenému na grilu? Ital radí brambory po uhlířsku a rajčata...

Jezte a hýbejte se. Jedině tak můžete zhubnout

30. dubna 2010

Obézní a zároveň podvyživený? To není nesmysl, ale realita mnohých lidí, co se snaží zhubnout....

Další várka receptů na jídla plná bylinek, která vám zpříjemní dietu

24. dubna 2010

Jestli si chcete hubnutí užívat a ne "protrpět", využívejte chuťové mágy v podobě bylinek....

Je čas hubnout? Jde to i v hospodě, ale napřed se otestujte

9. dubna 2010

Pokud vás okolnosti donutí jíst v typické české hospodě, jsou i tam na výběr jídla, která...

Vepřové je jen tučné a nezdravé aneb největší mýty o mase

6. dubna 2010

Rezignovat při dietě úplně na vepřové maso je nesmysl, stejně jako bát se kuřat kvůli antibiotikům,...

Mezinárodní velikonoční kuchařka: italský dort či ruské bliny

3. dubna 2010

Ochutnejte o jarních svátcích kromě české klasiky i zahraniční speciality. Třeba italský...

Jezte méně masa, pomůže to vašim cévám

3. dubna 2010

Každý den sníme 200 gramů masa, přitom by bohatě stačila polovina. V Česku oblíbené vepřové je...

Z první dámy prezidentkou: Argentina ve střídavé péči manželů Tučňákových

14. března 2010

Královna Cristina, lady Tučňáková, botoxová prezidentka... Někdejší první dáma Argentiny Cristina...

Dietní jídelníček: Recepty na čtvrtý lednový týden

aktualizováno  31. ledna 2010

Povánoční dietní snažení už vám mohlo ubrat i tři kila. Aby vám při hubnutí i dál chutnalo,...

Maso perfektně vyudíte i na balkoně, stačí dva květináče a starý vařič

4. ledna 2010

Vyrobte si balkonovou elektrickou udírnu z terakotového květináče a rozmontovaného elektrického...

Vaříme o svátcích. Masové fondue či pečená sladká šunka

19. prosince 2009

Přemýšlíte, jak zasytit rozmlsané strávníky? Zkuste to pečenou kachnou s jablky, cibulí a kaštany.

Na vietnamských jatkách v Lovosicích podřezávali vepře bez omráčení

7. prosince 2009

Veterináři našli v Lovosicích nelegální jatka, která provozovala skupina Vietnamců. Podle odborníků...

Tradiční zabíjačky vytlačuje z Česka pohodlnost lidí i ceny vepřového

22. listopadu 2009

Tradiční zabíjačka se stává v České republice stálé méně obvyklým jevem. Jitrnice, ovar či tlačenku...

Vaříme podle socialistické kuchařky. Dejte si žemlovku či rýžový nákyp

13. listopadu 2009

Pokusíme se společně připravit hity totalitní kuchyně tak, aby nám konečně chutnaly. Vašemu vaření...

Bohyně české kuchyně: masové i zeleninové řízky na různé způsoby

17. října 2009

Kouzlo řízků je určitě v křupavém trojobalu. Díky němu má tolik fanoušků a punc slavnostního jídla....

Bohyně české kuchyně: nejslavnější řízek je vídeňský

16. října 2009

I když je smažený řízek specialitou kuchyně našich jižních sousedů,od dob rakousko-uherského...

Kedlubnové zelí s haluškami a uzeným masem

29. září 2009

Užijte si kedluben, dokud se ještě dají sehnat. Přinášíme vám na ně skvělý recept.

Pečeme vepřové i srnčí. Moravský vrabec a srnčí kýta na víně

26. září 2009

Péct se dá v podstatě každé maso, a pokud k němu přidáte zeleninu, nemůžete nic pokazit. Vepřové...

Šťavnaté pečeně, které uvaříte nejen v neděli

25. září 2009

Pečené maso je synonymem slavnostního nedělního oběda. Jednodušší pečínky ale zvládnete i ve všední...