Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Recepty z vepřového masa

Dietní jídelníček: Recepty na čtvrtý lednový týden

25.1.2010  0:03, aktualizováno  31.1 0:37
Povánoční dietní snažení už vám mohlo ubrat i tři kila. Aby vám při hubnutí i dál chutnalo, přinášíme čtvrtý díl receptů.  celý článek

Maso perfektně vyudíte i na balkoně, stačí dva květináče a starý vařič

4.1.2010  0:04
Vyrobte si balkonovou elektrickou udírnu z terakotového květináče a rozmontovaného elektrického vařiče podle pana Cuketky. Z vepřového ramínka nebo krkovice v tomto typu udírny připravíte pravý...  celý článek

Vaříme o svátcích. Masové fondue či pečená sladká šunka

19.12.2009  0:13
Přemýšlíte, jak zasytit rozmlsané strávníky? Zkuste to pečenou kachnou s jablky, cibulí a kaštany.  celý článek

Na vietnamských jatkách v Lovosicích podřezávali vepře bez omráčení

7.12.2009  17:55
Veterináři našli v Lovosicích nelegální jatka, která provozovala skupina Vietnamců. Podle odborníků zabíjeli zvířata krutým způsobem. Veterináři z místa odvezli asi tunu vepřového masa. Na místě...  celý článek

Tradiční zabíjačky vytlačuje z Česka pohodlnost lidí i ceny vepřového

22.11.2009  13:52
Tradiční zabíjačka se stává v České republice stálé méně obvyklým jevem. Jitrnice, ovar či tlačenku z vlastnoručně vykrmeného pašíka si dopřeje rok od roku stále méně lidí. Zatímco v roce 2000...  celý článek

Vaříme podle socialistické kuchařky. Dejte si žemlovku či rýžový nákyp

13.11.2009  0:56
Pokusíme se společně připravit hity totalitní kuchyně tak, aby nám konečně chutnaly. Vašemu vaření čest!  celý článek

Bohyně české kuchyně: masové i zeleninové řízky na různé způsoby

17.10.2009  0:04
Kouzlo řízků je určitě v křupavém trojobalu. Díky němu má tolik fanoušků a punc slavnostního jídla. Každá kuchařka i kuchař vám potvrdí, že obalovat se dá v podstatě cokoliv – masem počínaje...  celý článek

Bohyně české kuchyně: nejslavnější řízek je vídeňský

16.10.2009  0:40
I když je smažený řízek specialitou kuchyně našich jižních sousedů,od dob rakousko-uherského mocnářství zdomácněl i v naší kuchyni. Naučte se ho vařit stejně dobře, jako to uměly naše babičky.  celý článek

Kedlubnové zelí s haluškami a uzeným masem

29.9.2009  9:29
Užijte si kedluben, dokud se ještě dají sehnat. Přinášíme vám na ně skvělý recept.  celý článek

Pečeme vepřové i srnčí. Moravský vrabec a srnčí kýta na víně

26.9.2009  0:27
Péct se dá v podstatě každé maso, a pokud k němu přidáte zeleninu, nemůžete nic pokazit. Vepřové maso, kuře i králíka můžete vyzkoušet pečené na kysaném zelí. Hovězí a zvěřinu zase na kořenové...  celý článek

Šťavnaté pečeně, které uvaříte nejen v neděli

25.9.2009  0:34
Pečené maso je synonymem slavnostního nedělního oběda. Jednodušší pečínky ale zvládnete i ve všední den. Poradíme, jaké jsou nejlepší.  celý článek

Vaříme nejlepší české omáčky: slepice na smetaně či španělské ptáčky

8.8.2009  0:24
Hitem české kuchyně jsou klasické omáčky jako svíčková nebo koprovka. Teď se s námi můžete naučit i méně známé, ale přesto chutné omáčky.  celý článek

Buďte bohyně české kuchyně. Naučíme vás nejlepší omáčky

7.8.2009  0:58
Klasické omáčky z českých jídelníčků nikdy nezmizí. Jsou sice kalorické a strávíte kvůli nim u plotny půl dne, ale naučit byste se je měly. Třeba abyste mohly pozvat tchyni na oběd…   celý článek

Sladkovodní třpyt

4.8.2009  15:12
Dovolená u moře s sebou přináší i možnost pochutnat si na čerstvých mořských rybách a dalších plodech slané vody. Není nad to, dát si před chvílí ulovenou rybu a plně vychutnat její čerstvou...  celý článek

Variace na guláš: houbový, vegetariánský nebo buřtguláš

1.8.2009  0:52
Stejně jako mnoho jiných specialit jsme si i guláš přizpůsobili svým chutím. Klidně přidáváme i jinou zeleninu, než je paprika. Vznikají tak variace na oblíbené téma. Houbovým gulášem počínaje a...  celý článek

Černohorské delikatesy

23.7.2009  16:08
Pestrobarevné voňavé louky, překrásná horská úbočí, koupání ve sladkovodních jezerech i v moři. To vše turistovi nabízí Černá Hora. Je také tím pravým místem pro toho, kdo zatouží po ojedinělém...  celý článek

Léto voní po grilování

20.7.2009  16:50
K létu neodmyslitelně patří slunce, voda, lesy, dovolená a také křupavé maso z grilu. V letních měsících opouští elektrické nebo plynové sporáky zhruba 90% naší populace, aby oprášila a...  celý článek

Opékané mleté maso s chilli

14.7.2009  10:29
Máte chuť na maso, ale nechcete stát celý večer u plotny? Dejte si rychlé opékané maso! Olizovat se budou hlavně pánové, protože tahle večeře má říz.  celý článek

Polévka je grunt. Naučíme vás, jak uvařit ty nejlepší

10.7.2009  0:51
Polévka je základ české kuchyně. Tradiční první chod se ale klidně může stát i chodem hlavním. Zvlášť pokud se vám povede tak hustá, že v ní stojí lžíce.  celý článek

Evropanky jsou v lásce uvolněnější, říká Turkyně provdaná za Čecha

5.6.2009  0:22
K návštěvě Česka potřebují Turci vízum. Přesto jich potkáváme dost, a někteří se tu dokonce zamilují a usadí. Jako sedmadvacetiletá Deniz Kilic Flak, která už zde žije tři roky.  celý článek

Maso v krustě z ovesných vloček

16.1.2009  9:08
Vychutnejte si libovou vepřovou pečínku. Kalorickou hodnotu pečeně snížíte tím, že maso obalíte do zdravého kabátku z ovesných vloček.  celý článek

Deset potravin, které se vyplatí kupovat v biokvalitě

8.1.2009  0:00
Nejlepší by bylo jíst jenom přírodní potraviny bez chemikálií, plné vitaminů. Jenomže "bio" je někdy drahý koníček. Nezbývá než si vybrat, u kterých potravin nám stojí za to utratit víc peněz....  celý článek

Irové stahují vepřové kontaminované jedovatým dioxinem

7.12.2008  17:30, aktualizováno  19:26
Irská vláda nařídila stáhnout z trhu všechny produkty z vepřového masa domácí výroby. Maso je totiž kontaminováno rakovinotvorným dioxinem, v některých je ho dokonce devětsetkrát více, než je...  celý článek

Planetu otepluje i vepřové k večeři. Spočítejte si vlastní „ekostopu“

3.12.2008  1:12
Máte vepřové maso raději než kuřecí? Pak přispíváte k oteplování planety více, než byste museli. Ekologové spočítali, že při zpracování tmavého masa se uvolní víc skleníkových plynů než u bílého...  celý článek

První báseň se jmenovala Prase, říká autorka hry Hrdý Budžes

1.12.2008  0:28
Je autorkou známé knihy Hrdý Budžes, v níž holčička Helenka vtipně komentuje atmosféru 70. let v Československu. Přestože život Ireny Douskové Helenku v lecčems připomíná, ona sama je už na toto...  celý článek

Nejlepší steaky, které svádějí k experimentování

9.11.2008  0:57
Příprava vepřového steaku nabízí prostor k experimentům. Můžete si pohrát s přílohami a neobvyklými omáčkami, které zdůrazní jeho chuť.  celý článek

Kdy budete žít déle, než si myslíte

23.10.2008  6:00
Na délku vašeho života mají vliv i věci, u kterých byste to vůbec nepředpokládali. Přinášíme vám přehled skutečností, které překvapivě zvýší věk, kterého se dožijete.  celý článek

Recepty z jablek: zapomeňte na sladké a vyzkoušejte je s masem

27.9.2008  0:41
V každé rodině najdeme návod na jablečný koláč, ale jablka jako součást receptů, kde se pracuje s masem, to je pro nás téměř neprobádaná oblast, pomineme-li kyselé jablko v útrobách pečené...  celý článek

Letní škola vaření: domácí bavorská sekaná podle kluka v akci Filipa Sajlera

16.8.2008  0:51
Kromě pokrmů z jednoho hrnce jsme pro vás připravili také recept na domácí bavorskou sekanou podle Filipa Sajlera, který vystupuje v pořadu Kluci v akci.  celý článek

Tradiční čínské taštičky z pařeného těsta

6.8.2008  9:09
Čínská kuchyně nezná něco, jako je v Česku knedlo-vepřo-zelo, tedy jedno nejznámější jídlo. Pro každou oblast země je typický jiný pokrm. Následující recept se však vaří po celé zemi.  celý článek

Farmáři ruší chovy prasat. Vepřové zřejmě podraží

25.7.2008  16:13
Vepřové maso v následujících týdnech možná zdraží. V Česku totiž výrazně poklesla produkce vepřového masa - ve druhém čtvrtletí o 7,1 procenta. Jeho nedostatek na trhu může zvýšit ceny v...  celý článek

Miroslav Macek svádí boj o tlačenku s redaktorem MF DNES

18.6.2008  21:06
Je lepší tlačenka s nasekanou šalotkou a balsamikovým octem, nebo česká klasika s octem kvasným lihovým? Je vám to putna? To Miroslavu Mackovi ne a neváhá se kvůli této staročeské pochoutce...  celý článek

Zbavte se kil bez chyb

9.5.2008  0:17
Snaha zhubnout se často zadrhne kvůli moc velkému nadšení. Kdo na sebe chce být velmi přísný, selže spíše než člověk, který se smíří s tím, že to bude "dlouhý běh".  celý článek

Suvlaki na dobromysli

25.4.2008  0:39
Špízky s kousky kuřecího nebo vepřového masa se často prodávají jako rychlé občerstvení na řeckých tržištích nebo u pouličních stánků. Říká se jim "kaimaki", což znamená taky "lichotka". Vašemu...  celý článek

Vepřové maso podraží o pětinu, říká šéf Agrární komory

20.3.2008  11:56, aktualizováno  13:56
Vepřové maso v Česku v polovině roku podraží asi o dvacet procent. Odhaduje to šéf Agrární komory Jan Veleba. Důvodem je zvýšení cen krmiv a energií. Ceny mohou růst i v důsledku toho, že...  celý článek

AK: Polovinu vepřového masa z dovozu tvoří masný odpad

25.2.2008  12:15
Do České republiky se vloni dovezlo 130 tisíc tun vepřového masa za 6,7 miliardy korun. Před vstupem země do EU v roce 2003 to bylo přitom za 1,3 miliardy korun. Podle celních dokumentů tvoří...  celý článek




mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.