Doporučujeme

Vepřová panenka se slaninou, rozmarýnem a sýrem cottage

Vepřová panenka se slaninou, rozmarýnem a sýrem cottage | foto: Shaarkaapro iDNES.cz

Čtenářský recept: Vepřová panenka se slaninou a sýrem cottage

  • 0

Doba přípravy:  30 minut

Množství: 5-6 porcí

  • 750 g vepřová panenky
  • 150 g krájené slaniny
  • snítky rozmarýnu
  • kelímek sýru cottage
  • bylinky podle chuti
  • 1/2 - 1 chilli paprička
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

1. Troubu si předehřejme na  200° C. Panenku nakrájíme na špalíčky.

2. Každý špalíček propíchneme nožem a do otvoru prostrčíme snítku rozmarýnu. Osolíme, opepříme, ovážeme slaninou, případně ještě uchytíme párátkem, nebo převážeme nití. Můžeme ještě nasekat zbytky rozmarýnu a ledabyle pohodit na připravené maso.

3. Rozpálíme pánev a každý kousek opékáme na olivovém oleji z každé strany tak, aby slanina byla dozlatova opečená.

4. Mezitím si připravíme sýr cottage. Osolíme ho, opepříme, přidáme nasekané bylinky (například tymián a oregano), chilli papričku a zamícháme. Maso vložíme do pekáče a na každý kousek dáme přibližně stejně sýru cottage.

5. Vložíme do trouby a pečeme ještě asi 5-8 minut. Maso tak zůstane krásně měkké.

Tip:

Podáváme s bramborami, pečivem, nebo s čímkoliv jiným, co máme rádi.


  • Vybrali jsme pro Vás