Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Zkuste na Velikonoce nové dobroty, kuchařka nabízí 50 lákavých receptů

  10:00aktualizováno  10:00
Velikonoce již dychtivě klepou na dveře a vhání do kuchyně všechny od zkušených kuchařek (a kuchařů) až po ty sváteční. Proto jsme pro vás připravili výběr těch nejlepších a osvědčených receptů pro velikonoční tabuli přímo z receptů OnaDnes, které vychází nyní nově jako e-kniha.

Velikonoční kuchařka2 | foto: iDNES.cz

velikonoční kuchařka

velikonoční kuchařka

Svátky jara přímo vybízí ke svěžím jarním kombinacím. Velikonoční kuchařka obsahuje padesát vyzkoušených a přehledně rozepsaných receptů. V receptech se setkáte například s promyšlenými kombinacemi masa a koření. Je libo jehněčí s balsamikovým octem?

Ani na velikonoční cukroví jsme nezapomněli. Rádi pečete, ale klasických beránků již bylo dost? V nové kuchařce najdete recept třeba na velikonočního zajíčka s čokoládovou polevou, kterého si můžete dozdobit podle libosti.

ReceptVelikonoční košíčky


Příprava: 50 minut + pečení 20 minut

Velikonoční kuchařka

Všech 50 receptů najdete v nové e-knize na Knihy.iDNES.cz

Na 12 košíčků

  • 200 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička mleté sody
  • 125 g másla
  • 120 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžička strouhané citronové kůry
  • 50 ml mléka
  • 3 lžíce pomerančového džusu
  • citronová nebo cukrová poleva
  • oranžový a zelený marcipán

1. Troubu předehřejeme na 170 °C, formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky.

2. Mouku prosejeme s práškem do pečiva a sodou. Změklé máslo ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem, postupně přišleháme vejce a citronovou kůru, střídavě mouku a mléko, pomerančový džus.

3. Košíčky naplníme těstem a pečeme asi 18-20 minut ve vyhřáté troubě.

4. Hotové košíčky ozdobíme polevou a mrkvičkami z marcipánu.

Kuchařku využijete dokonce i bezprostředně po Velikonočních svátcích, až budete zavaleni vejci uvařenými natvrdo. Z knihy vybíráme na ukázku jeden neotřelý recept právě z této sekce. Přejeme mnoho zábavy při vaření a dobrou chuť!

ReceptThajská smažená vejce

Příprava: 20 minut + smažení 15 minut

Pro 4 osoby

  • 4 natvrdo uvařená vejce
  • hladká mouka
  • 1 lžička pálivé papriky
  • 1 vejce
  • 1/4 lžičky strouhané citronové kůry
  • sůl
  • strouhanka
  • olej

1. Natvrdo uvařená vejce oloupeme. Hladkou mouku promícháme v misce s paprikou. Vejce prošleháme se lžící vody, citronovou kůrou a se solí.

2. Strouhanku prosejeme přes síto, aby byla co nejjemnější.

3. V menší hlubší pánvi rozehřejeme olej. Vařená vejce obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích a ve strouhance a usmažíme dozlatova.

4. Usmažená vejce necháme krátce okapat na papírových ubrouscích a podáváme s chilli omáčkou.

Autor:



Nejčtenější

Soutěž Léto v plavkách: hlasujte pro vítěze druhého kola!

Léto v plavkách - Kos

Plavky jsou pro nás nepostradatelnou součástí léta. Na pláži u moře, u rybníka i na koupališti, ale i při opalování na...

Potraviny, které byste rozhodně neměli omývat před vařením

Ilustrační snímek

Takřka každý ví, že si má před jídlem umýt ovoce či zeleninu. Možná vás však překvapí, že jsou potraviny, které byste...



Dress code nemusí být v létě peklo. Pět tipů, jak na něj vyzrát

Výrazné kousky a doplňky mají na pracovišti stopku. Zbytečně by odváděly...

Formální oblečení může být pro někoho v parném horku jako noční můra. Dlouhé rukávy a upnutá sukně můžou rapidně...

K životu nepotřebujete spoustu oblečení, říká Kamila Boudová

Kamila Boudová, módní designérka

Vždycky ji zajímala móda. Kamila Boudová vystudovala oděvní design, pak působila v zahraničních firmách, pro které šili...

KVÍZ: Co víte o ženském orgasmu?

Cesta za orgasmem může být i velmi nebezpečná.

K Mezinárodnímu dni ženského orgasmu, který připadá na středu 8. srpna, jsme pro vás společně se sexkoučkou Julií Gaiou...

Další z rubriky

Hoďte na gril maso nebo sýrový špíz a přeneste se do dalekých krajů

Grilování (ilustrační foto)

Letošní jaro přeje milovníkům rozpálených roštů a propečeného masa. Jestli se vám už přejedly krkovice nebo klobásky,...

Jedlé květy na talíři: čumbrkové opojení, šrušoto a antidepresivní kuličky

Antidepresivní kuličky

Napadlo vás někdy ochutnat květiny na louce nebo na vaší zahrádce? Kytkožroutka Jana Vlková shrnula všechny své...

Kobylky nebo cvrčci? Jíst hmyz je zdravé, zkuste to i vy

Ilustrační snímek

Paleo dieta? Kadeřávek? Květáková rýže? Známé jídelní trendy, které hýbou světem foodies, možná brzy nahradí...



Najdete na iDNES.cz