Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Zkuste na Velikonoce nové dobroty, kuchařka nabízí 50 lákavých receptů

  10:00aktualizováno  10:00
Velikonoce již dychtivě klepou na dveře a vhání do kuchyně všechny od zkušených kuchařek (a kuchařů) až po ty sváteční. Proto jsme pro vás připravili výběr těch nejlepších a osvědčených receptů pro velikonoční tabuli přímo z receptů OnaDnes, které vychází nyní nově jako e-kniha.

Velikonoční kuchařka2 | foto: iDNES.cz

velikonoční kuchařka

velikonoční kuchařka

Svátky jara přímo vybízí ke svěžím jarním kombinacím. Velikonoční kuchařka obsahuje padesát vyzkoušených a přehledně rozepsaných receptů. V receptech se setkáte například s promyšlenými kombinacemi masa a koření. Je libo jehněčí s balsamikovým octem?

Ani na velikonoční cukroví jsme nezapomněli. Rádi pečete, ale klasických beránků již bylo dost? V nové kuchařce najdete recept třeba na velikonočního zajíčka s čokoládovou polevou, kterého si můžete dozdobit podle libosti.

ReceptVelikonoční košíčky


Příprava: 50 minut + pečení 20 minut

Velikonoční kuchařka

Všech 50 receptů najdete v nové e-knize na Knihy.iDNES.cz

Na 12 košíčků

  • 200 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička mleté sody
  • 125 g másla
  • 120 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžička strouhané citronové kůry
  • 50 ml mléka
  • 3 lžíce pomerančového džusu
  • citronová nebo cukrová poleva
  • oranžový a zelený marcipán

1. Troubu předehřejeme na 170 °C, formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky.

2. Mouku prosejeme s práškem do pečiva a sodou. Změklé máslo ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem, postupně přišleháme vejce a citronovou kůru, střídavě mouku a mléko, pomerančový džus.

3. Košíčky naplníme těstem a pečeme asi 18-20 minut ve vyhřáté troubě.

4. Hotové košíčky ozdobíme polevou a mrkvičkami z marcipánu.

Kuchařku využijete dokonce i bezprostředně po Velikonočních svátcích, až budete zavaleni vejci uvařenými natvrdo. Z knihy vybíráme na ukázku jeden neotřelý recept právě z této sekce. Přejeme mnoho zábavy při vaření a dobrou chuť!

ReceptThajská smažená vejce

Příprava: 20 minut + smažení 15 minut

Pro 4 osoby

  • 4 natvrdo uvařená vejce
  • hladká mouka
  • 1 lžička pálivé papriky
  • 1 vejce
  • 1/4 lžičky strouhané citronové kůry
  • sůl
  • strouhanka
  • olej

1. Natvrdo uvařená vejce oloupeme. Hladkou mouku promícháme v misce s paprikou. Vejce prošleháme se lžící vody, citronovou kůrou a se solí.

2. Strouhanku prosejeme přes síto, aby byla co nejjemnější.

3. V menší hlubší pánvi rozehřejeme olej. Vařená vejce obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích a ve strouhance a usmažíme dozlatova.

4. Usmažená vejce necháme krátce okapat na papírových ubrouscích a podáváme s chilli omáčkou.

Autor:






Nejčtenější

Kolorovaný snímek rakovinových buněk z elektronového mikroskopu
Osm raných příznaků rakoviny, které byste neměli ignorovat

U velkého počtu nemocných jsou některé nádory objeveny až v pokročilém stádiu. Včasně diagnostikovaná rakovina přitom významně zvyšuje šanci na vyléčení. Které...  celý článek

Vínová rtěnka na přehlídce Marca De Vincenza.
Tmavá rtěnka je i pro vás. Zkuste extra lesk i sametově matný vzhled

Rtěnky v tmavých odstínech byly ještě nedávno na přehlídkách i v obchodech spíš výjimka, natož abychom je běžně potkávali na ulici. Během pár let se z nich...  celý článek

Gabrielle Unionová (Beverly Hills, 26. února 2017)
Devětkrát jsem potratila. Dítě pořád chci, říká herečka Unionová

Americká herečka Gabrielle Unionová (44) se s manželem Dwaynem Wadem (36) snaží delší dobu o potomka. Devětkrát podstoupila umělé oplodnění, ale pokaždé...  celý článek

Ilustrační fotografie
Hubnutí i výkonnější mozek. Proč se vám vyplatí posilovat

Chcete zhubnout a být ve formě? Potom zařaďte do svého programu posilování. Udělá pro vaší postavu i zdraví mnohem více, než si vůbec myslíte.  celý článek

Ilustrační snímek
Naše pocity se promítají na našem zdraví, říká psycholožka Janáčková

Veselá mysl - půl zdraví. Platí to ovšem i naopak. Splíny a smutek na nás působí také. Emoce prostě mají na náš organismus větší vliv, než jsme si ochotni...  celý článek

Další z rubriky

Škubánky s mákem
Škubánky s mákem a jiné levné dobroty, které nám vařila babička

Opravdové domácí jídlo, které člověka vrátí o desítky let zpátky a na které se mu sbíhají sliny už při vyslovení jeho názvu, nemusí být drahé. To věděly i naše...  celý článek

Pikantní zeleninová polévka
Pórková, s květákem i paprikou. Nejlepší podzimní polévky pro zahřátí

Nejsychravější a zároveň nejmalebnější roční období už úřaduje nejen v kalendáři, ale také za okny, takže je pravý čas na husté zeleninové polévky. Kromě toho,...  celý článek

Švestkový závin s mákem
Víkendové pečení. Dejte si závin s mákem a švestkami, jablky či masem

Stejně jako se teď za sychravých rán balíme do šál a kabátů, můžeme zavinout naše oblíbené podzimní ingredience do některého ze snadných a rychlých těst. Ať už...  celý článek

Další nabídka

Arome.cz

5 tipů, jak pečovat o ombré a nezničit si vlasy
5 tipů, jak pečovat o ombré a nezničit si vlasy

Vlasy vám zdobí čerstvé ombré, jenže co dál? Na hlavě máte teď hned dvě barvy s rozdílnými nároky a obě se hlasitě dožad... celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.