Pošlete váš velikonoční recept a vyhrajte kurz vaření. Více ZDE. |
- 2 vejce
- kůra z nechemicky ošetřeného citronu
- 1 bio vanilkový cukr
- 1 lžíce třtinového cukru
- 100 ml polotučného mléka
- 25 – 30 g čokolády na vaření
- 50 g celozrnné pšeničné mouky
- 100 g polohrubé mouky
- ½ sáčku prášku do pečiva bez fosfátů
- 2 lžíce řepkového oleje
1. Vejce rozšleháme s vanilkovým a třtinovým cukrem a kůrou z citronu. Postupně vmícháme mléko, nastrouhanou čokoládu na vaření a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec přidáme řepkový olej a těsto zlehka promícháme.
2. Vymažeme a vysypeme formu králíčka, vlijeme těsto do ¾ a přiklopte. Zbývajícím těstem naplníme muffiny a společně dáme péct do předehřáté trouby na 180°C.
3. Muffiny vyndáme zhruba za 25 minut, králíček bude hotový přibližně za 45 minut. Ještě horký jej vyklepneme.
TIP: Těsto vystačí na formu králíčka o velikosti 20 cm a 3 muffiny připomínající velikonoční vajíčka.